jacheta tricotata dungi

Jacheta tricotata cu dungi verticale

jacheta tricotata cu dungi verticaleVârsta: 3 ani;
Materiale necesare:
100 g fir alb Alize Forever Crochet (50% acril, 50% micro-fibra);
150 g fir bleumarin (cod 141);
Andrele nr.3;
7 nasturi transparenți.

Dunga bleumarin: 4 rânduri punct leneș (ochiurile se vor tricota față atât în rândurile față cât și în rândurile dos).
Dunga alba (65 ochiuri):
Rândul 1: Se tricotează față primele 35 ochiuri. Firul de lucru se trece dupa ochiul 36. Lucrarea se întoarce si se tricotează dos, spre bată, cele 35 ochiuri.
Rândul 3: Se tricotează față 35 ochiuri, firul dinaintea ochiului 36 se ridica pe andrea și se tricotează împreună față cu ochiul 36, apoi se tricotează față încă 19 ochiuri = 55 ochiuri. Firul de lucru se trece dupa ochiul 56, lucrarea se întoarce si se tricotează în felul următor: 20 ochiuri dos, (1 jeteu, 2 ochiuri împreună dos) x16, 3 ochiuri dos.
Rândul 5: 35 ochiuri față, (1 jeteu, 2 ochiuri împreună față) x 10, firul dinaintea ochiului 56 se ridica pe andrea și se tricotează împreună față cu ochiul 56, apoi se tricotează față încă 10 ochiuri= 65 ochiuri.
Rândul 6: Toate ochiurile dos.
Se va tricota o dunga bleumarin, apoi o dunga alba.

Descrierea lucrării:
Jacheta se va tricota cu rânduri prescurtate, începând cu partea dreapta față spre partea stânga față.
Partea dreapta față va fi compusa din 6 dungi bleumarin si 5 dungi albe. Se începe tricotarea cu dunga bleumarin, apoi urmeaza o dunga alba etc. Ultima dunga de pe partea dreapta față va fi bleumarin.
După, se va tricota mâneca în felul următor: Primele 35 ochiuri de pe andrea se lasă pe o andrea ajutătoare.

Mâneca se va tricota pe următoarele 30 ochiuri în felul următor:
Prima dunga va fi alba. Se tricotează față primele 20 ochiuri, firul de lucru se trece dupa ochiul 21, lucrarea se întoarce și se tricotează dos toate cele 20 ochiuri. În randul următor: 2 ochiuri față, (1 jeteu, 2 ochiuri împreună față) x9, firul dinaintea ochiului 21 se ridica pe andrea și se tricotează împreună față cu ochiul 21, 9 ochiuri fata. Următorul rând este rând dos și toate ochiurile se vor tricota dos. Urmează apoi dunga bleumarin cu 4 rânduri punct leneș.
Mâneca este compusă din 8 dungi albe și 8 dungi bleumarin, ultima dungă fiind bleumarin.

Urmează partea spate. Cele 35 ochiuri de pe dunga bleumarin de pe partea dreapta față se trec pe andreaua de lucru alături de cele 30 ochiuri de pe a 8-a dunga bleumarin a mânecii.
Se vor tricota 10 dungi albe și 10 dungi bleumarin. Partea spate începe cu o dunga alba și se sfârșește cu o dunga bleumarin.
După, urmeaza mânecă a doua. Se trec primele 35 ochiuri pe o andrea ajutătoare. Se tricotează mâneca a doua la fel ca și prima.
Apoi, se trec toate ochiurile pe andreaua de lucru și se tricotează partea stângă față. Partea stângă față este compusă din 5 dungi albe și 5 bleumarin. Prima dungă va fi albă.

După ce s-a tricotat ultima dungă bleumarin a părții stânga față, ochiurile se trec pe o andrea ajutătoare.
Finisarea: De pe marginea de jos a jachetei se montează pe andrea, cu fir bleumarin, 160 ochiuri. Se tricotează 8 rânduri elastic 1×1, apoi ochiurile se închid.
De pe marginea laterala a părții stânga față se montează pe andrea 7 ochiuri + 65 ochiuri de pe andreaua ajutătoare = 72 ochiuri. Se tricotează 4 rânduri elastic 1×1, apoi se vor tricota cheotoare-le(2 ochiuri împreună, 1 jeteu): prima situată la 1 cm de la margine, celelalte 5 la 4 cm distanță una față de alta. Urmează apoi 4 rânduri elastic 1×1, dupa care ochiurile se închid.
La fel se va proceda si cu elasticul părții dreapta față, cu excepția cheotoare-lor.

De pe marginea de sus a jachetei , numai de pe marginea dungilor bleumarin + marginile elasticului părților față se montează pe andrea ochiuri. Se tricotează 4 rânduri elastic 1 x1, în rândul 5 se realizează o cheotoare pe dungă cu cheotori, apoi se vor tricota încă 4 rânduri elastic 1×1. Ochiurile se închid.
De pe marginea mânecii se montează pe andrea 54 ochiuri. Se tricotează 5 rânduri elastic 1×1, apoi ochiurile se închid. La fel se procedează și la cea de a doua mâneca.
Se cos nasturii.

 

2 thoughts on “Jacheta tricotata cu dungi verticale

  1. pt o fetita de 9 ani cum as face ? imi place mult si nu am lucrat niciodata modul asta.mulumesc anticipat daca m ati putea ajuta

  2. Buna seara!
    Creati tiparul in felul urmator:
    1. Masurati de unde vreti sa fie elasticul pana la subrat (poate fi cu 2-3 cm si mai jos de subrat).
    2. A doua masura e de la subrat pana la locul de unde va incepe ‘gulerul’.
    3. A treia masura e de la inceputul gulerului pana aproape de baza gatului.
    Apoi, in functie de firul pe care il aveti, tricotati o mostra din 10 ochiuri pe 10 randuri si o masurati pe lungime si latime. Calculati numarul de ochiuri total si pe fiecare din cele 3 segmente si determineti si numarul de randuri ale modelului.
    Pe eticheta firului mai gasiti informatii de genul 20 ochiuri x 30 randuri = 10 x 10 cm.
    Si incepeti tricotarea, va mai ghidati si de descrierea facuta.
    Multa bafta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *