jachetica cu fundita tricotata

Jacheta cu fundita

jacheta cu fundita tricotataVarsta: 3 ani;
Materiale necesare:
4 bobine fir Baby Superwash Bouton d’or;
Andrele nr.5;
1 nasture.

Explicatii tricotat:
Jacheta se va tricota in doua fire.
Spate: Se monteaza pe andrea 60 ochiuri si se tricoteaza 10 randuri punct orez, dupa care se vor tricota inca 40 randuri punct jerseu.
Se vor monta pe andrea din ambele parti cate 28 ochiuri = 116 ochiuri si se va tricota in felul urmator:

Randul 1-28: 10 ochiuri punct orez, 96 ochiuri punct jerseu, 10 ochiuri punct orez.
Urmatoarele 10 randuri se vor tricota: 10 ochiuri punct orez, 28 ochiuri punct jerseu, 40 ochiuri punct orez, 28 ochiuri punct jerseu, 10 ochiuri punct orez.
Apoi, se va tricota rascroiala gatului: 10 ochiuri punct orez, 28 ochiuri punct jerseu, 10 ochiuri punct orez, se inchid 20 ochiuri, 10 ochiuri punct orez, 28 ochiuri punct jerseu, 10 ochiuri punct orez. Ultimele 48 ochiuri se vor lasa pe o andrea ajutatoare.

Partea dreapta fata: Se va continua tricotarea cu o noua bobina si cu ochiurile ramase pe andrea pentru partea dreapta fata. Asadar, se vor tricota 10 randuri in felul urmator: 10 ochiuri punct orez, 28 ochiuri punct jerseu, 10 ochiuri punct orez. La sfarsitul randului 10 se vor monta pe andrea inca 14 ochiuri = 62 ochiuri.
Urmatoarele 10 randuri se vor tricota in felul urmator: 24 ochiuri punct orez (rascroiala gatului), 28 ochiuri punct jerseu, 10 ochiuri punct orez.
Apoi 18 randuri: 10 ochiuri punct orez, 42 ochiuri punct jerseu, 10 ochiuri punct orez.
In urmatorul rand se vor inchide 28 ochiuri (rascroiala manecii), apoi se vor tricota inca 40 randuri – 24 ochiuri punct jerseu, 10 ochiuri punct orez.
Se vor tricota inca 10 randuri cu punct orez si se vor inchide toate ochiurile.

Partea stanga fata se va tricota simetric cu cea dreapta.
Finisarea: Se vor realiza cusaturile detaliului (manecile, partile laterale ale detaliilor fata).

Fundita se va tricota cu punct orez.
Se monteaza pe andrea 14 ochiuri si se tricoteaza 80 randuri, dupa care ochiurile se inchid. Apoi se monteaza 17 ochiuri si se tricoteaza punct orez 30 randuri.
Marginile la detaliu tricotat din 17 ochiuri se vor coase. Prin inelul format se va trece banda tricotata din 14 ochiuri. Pe partea dreapta fata (sus) se va coase un nasturel. Fundita se va coase in asa fel incat sa ascunda nasturelul (vezi poza). Pe partea stanga fata, in dreptul nasturelui se va realiza o cheotoare.

 

30 thoughts on “Jacheta cu fundita

  1. Buna seara, revin cu multumiri pentru explicatiile de data trecuta si cu o noua intrebare: ce inseamna sa se tricoteze in doua fire? Multumesc mult si cum sunt de-abia la inceput, s-ar putea sa mai apara si alte intrebari pe parcurs. O seara buna, astept cu nerabdare vesti.

  2. Buna ziua din nou, nici nu m-am apucat efectiv de lucru si deja m-am blocat. Tot citind indicatiile, mi-am dat seama ca nu prea imi ramane acelasi numar de ochiuri la incheierea spatelui: 48. Nu stiu de unde sunt, 10+28+10+20+10+28+10=116. Si nu stiu care sunt ultimele 48 de ochiuri care trebuie lasate pe o andrea ajutatoare si din care ar urma sa se tricoteze partea dreapta fata. Imi cer scuze daca sunt prea insistenta. Multumesc anticipat pentru eventualele lamuriri.


  3. Cristina:

    Buna ziua din nou, nici nu m-am apucat efectiv de lucru si deja m-am blocat. Tot citind indicatiile, mi-am dat seama ca nu prea imi ramane acelasi numar de ochiuri la incheierea spatelui: 48. Nu stiu de unde sunt, 10+28+10+20+10+28+10=116. Si nu stiu care sunt ultimele 48 de ochiuri care trebuie lasate pe o andrea ajutatoare si din care ar urma sa se tricoteze partea dreapta fata. Imi cer scuze daca sunt prea insistenta. Multumesc anticipat pentru eventualele lamuriri.

    Aceasta jachetica se tricoteaza un pic altfel. Incepeti cu spatele: 60 ochiuri. Apoi adaugati din ambele parti cate 28 ochiuri care vor fi pentru fiecare maneca. In randurile 1-28 veti tricota ochiurile pentru spate si pentru maneca.
    Cand veti inchide cele 20 ochiuri din centru, fiecare parte se va tricota separat.
    Pe andreaua ajutatoare vor ramane: 10 ochiuri din partea spate, 28 punct jerseu maneca, 10 ochiuri orez – elastic maneca.
    Ochiurile astea se vor tricota in continuare conform descrierii.

  4. puteti sa imi spuneti cum pot face asa o jachetica pentru fata mea,are 14 ani. Eu sunt incepatoare.

  5. Salut, Alina!
    Eu de obicei cand adaptez un model la o marime mai mare, procedez in felul urmator:
    1. Imi fac un tipar pe care imi trec masurile mele.
    2. Imi aleg firul de tricotat. Cu firul in cauza montez pe andrea vreo 10-15 ochiuri si tricotez modelul de baza in cazul tau punct jerseu.
    Dupa vreo 10 randuri tricotate fac o masuratoare: Masor in cm pe lungime si latime, astfel aflu cate ochiuri revin la x cm si cate randuri revin la x cm.
    3. Adaptez masuratorile de mai sus in functie de tipar si calculez cate ochiuri sa montez pe andrea, cate randuri pot tricota pana la rascroiala manecii, cate ochiuri pot sa inchid pentru rascroiala gatului etc.
    Si inca un sfat: fii atenta si la firul pe care il folosesti. Bumbacul si lana pura intra la apa, in acest caz montezi pe andrea 7-10 ochiuri in plus. hainele tricotate din acrilul, mohair se largesc in timp daca nu au captuseala- montezi pe andrea cu 7-10 ochiuri mai putin.
    Merinosul isi mentine forma de obicei si se lucreaza foarte bine.
    Daca nu te descurci te mai ajut pe parcurs.
    Bafta!

  6. Multumesc,foarte mult. Eu si fata mea suntem incepatoare,ea e cu crosetatul ,eu cu tricotatul. Nu am mai realizat pana acum un proiect de o asemenea amploare. Fiica mea a gasit aceasta jacheta si m-a rugat sa incerc sa o fac. E greu,dar cu ajutorul tau ,vreau sa-i indeplinesc dorinta. Nu prea am timp,mai am trei copii mici,dar seara voi lucra.
    Acum nu stiu ce fire sa imi iau am gasit ceva asemanator la culoare,iti trimit link,sa imi spui daca e bun ca textura si ce cantitate ar trebui,daca nu accept o recomandare,cu mare drag.

  7. Buna ziua, imi puteti spune ce fir este ideal in tricotatul unui pulover pentru fetite, eventual marca firma …
    Mulrumesc

  8. Buna!
    Exista fire de tricotat special concepute pentru copii. Firele de tricotat ce au in compozitie lana merinos, bumbac la fel sunt ideale. Nu pot sa iti recomand o marca anume sau firma. Nu fac reclama pe site la firmele din domeniu.

  9. am tricotat aceasta jacheta , este identica k aceasta doar culoarea diferita, este roz, superba ,

  10. Buna ziua, imi place taaare mult plovorasul asta si as vrea si eu pentru fetita mea, dar nu stiu decat sa crosetez! Aveti cumva si varianta crosetata? Multumesc mult!!

  11. Varianta crosetata nu o am. Dar e un model usor de tricotat. Daca aveti cunostinte elementare de tricotat, nu vad unde ar fi problema. Jacheta se tricoteaza cu ochiuri fata, dos, punct orez – elementele de baza ale tricotatului.

  12. Buna ziua! Foarte bine explicate toate modelele, am incercat destul de multe. La acesta cred ca la fundita este o greseala. daca se tricoteaza 80 randuri este imensa. Multumesc pentru modele! O zi frumoasa!

  13. Buna ziua!
    Banda din 80 rannduri se pliaza parte peste parte, dupa care se formeaza fundita. La fel depinde si de grosimea firului. Daca firul e gros si funda va fi mai mare.

  14. Buna seara!!!
    Am o intrebare:
    Cum adaugati cele 28 de ochiuri? (procedura…)
    Multumesc.

  15. Am urmat instructiunile de la acest model de jachetica si mi-a iesit minunat. M-am incadrat in dimensiuni si in material. Multumesc!

  16. Buna ziua,
    Imi puteti spune va rog, care este raportul ochiuri/cm pentru jachetica. Am vazut ca se incepe cu 60 de ochiuri, dar cat inseamna in centimetri? Multumesc.

  17. Asa am apreciat si eu, dar nu eram foarte sigura. Multumesc mult pentru promptitudine.

  18. Buna! Ador ceea ce faceti. Eu am o fetita de un anisor. As vrea foarte mult sa tricotez pentru ea. E evident ca jachetita e mare de ea. Dar as vrea foarte mult sa o fac. Dar nu stiu cum ar trebui sa mai reduc din ochiuri. Un sfat imi poti da,te rog. Multumesc!

  19. Buna Mihaela!
    Tricotezi o mostra din 10 ochiuri si 10 randuri – cu firul cu care vei realiza jachetica. O masori si vezi cati cm masoara.
    Dupa, masori circumferinta soldurilor si o imparti la doi. In functie de mostra si nr de cm stabilesti nr de ochiuri.
    Exemplu:
    Sa zicem ca mostra din 10 ochiuri masoara 2 cm.Circumferinta soldurilor/2 = 20 cm. Numarul de ochiuri = 20 cmx10 ochiuri /2 cm = 100 ochiuri.
    Dupa, pe parcursul lucrarii, stabilesti vizual nr. de ochiuri, randuri, cm, etc.

  20. Nu, 28 randuri. E portiunea de la subrat, pana aproape de rascroiala gatului. Portiunea tricotata cu punct orez din jurul gatului o realizezi, dupa aceste 28 randuri.

  21. Buna ziua,
    daca ma puteti ajuta, de unde se incepe lucrul? vad ca sunteti foarte amabila si sper ca ma pot baza pe dumneavoastra sa incerc aceasta jacheta putin mai mare(pentru 5 ani).

  22. Buna ziua!
    Tricotatul incepe de la partea spate. Cand ajungeti la rascroiala manecii, adaugati din ambele parti ochiuri pentru maneci. Tricotati concomitent partea spate si manecile. Realizati rascroiala gatului, dupa care tricotati parile fata stanga si dreapta concomitent cu manecile.

  23. Nu inteleg explicatiile. Tricotăm bine cu n*5 ace ? Am început, dar mi se pare că va fi foarte mare pentru un spate . Urcăm bine 60 m ? Cred că traducerea nu este bună. Puteți să le trimiteți la mine în limba franceză? ? Ce este Andrea ?

  24. Bună! Am vrut doar să vă întreb dacă aveți vreodată probleme cu hackerii?

    Ultimul meu blog (Wordpress) a fost hacked și am ajuns să pierd câteva luni de muncă grea din cauza lipsei de rezervă.

    Aveți soluții pentru a vă proteja împotriva hackerilor?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *