papucei nou nascuti

Cum ar trebui sa fie papuceii pentru bebelusi

Papuceii pentru bebelusi sunt prima încălțăminte care ar trebui sa le protejeze piciorușele de frig și traume și nu în ultimul rând prezintă încălțămintea de trecere de la șoseluțele moi la primii papucei realizați dintr-o textura mai solidă.

papuceii pentru bebelusi tricotati nou-nascutiDe cele mai multe ori părinții sunt de părere ca bebelușul nu are nevoie de papucei pana în momentul când începe sa meargă sau sa stea în funduleț. De abia după vârsta de 6 luni, când copilul începe sa meargă de-a bușilea, sa se ridice și mai târziu sa înceapă sa meargă, papuceii devin o necesitate. Sunt total de acord cu aceasta decizie, dar oare nu e plăcut sa vezi o pereche de papucei și pe piciorușele nou-născuților, e frumos și în același timp piciorușele le sunt tot timpul încălțate în ceva călduț.

Cum ar trebui sa fie acești papucei?

  • Papuceii trebuie sa aibă o forma corecta și estetică;
  • Trebuie sa fie croșetați, tricotați în asa fel încât degetele copilului sa nu fie strâns lipite atunci când ii încalță;
  • E de dorit sa fie realizați cu cat mai puține cusături. Dacă au cusături, acestea trebuie sa fie bine prelucrate;
  • Firul din care se tricotează e de dorit sa fie natural. Cu succes se poate folosi și un acril special conceput pentru copii care nu provoacă alergie;
  • Firul trebuie sa fie rezistent la cat mai multe spălări;
  • Atunci când copilul începe sa învețe sa se ridice și sa meargă, e de dorit sa alegem papucei cu talpa dintr-un material care nu aluneca.
  • Dacă papuceii au și accesorii, este necesar ca înainte de a încălța bebelușul sa se verifice cat de bine sunt cusute acestea. Accesoriile încleiate ar trebui cusute, deoarece copilul le poate rupe cu ușurința și poate sa le pună și în guriță.
 

2 thoughts on “Cum ar trebui sa fie papuceii pentru bebelusi

  1. Papuceii se tricoteaza exact ca cei prezentati pe pagina 76 – Papucei pentru nou-nascuti (cei pe verde, galben),

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *