jacheta raza de soare

Jacheta „raza de soare”

jacheta raza de soareVârsta: 3-4 ani;
Materiale necesare:
180 g fir galben Delta (50% bumbac, 50% poliacril);
Andrele nr.3;
5 nasturi.
Densitatea tricotului: 22 ochiuri x 32 rânduri = 10 x 10 cm;

Explicații tricotare:
Spate: Se montează pe andrea 74 ochiuri și se tricotează 2 cm (8 rânduri) punct leneș. După care se va tricota punct jerseu 20 cm (64 rânduri) fără adăugiri de ochiuri.
După 22 cm de la primul rând se va realiza răscroiala mânecilor. Din ambele părți, se vor închide câte 3 ochiuri, în al 2-lea rând se vor închide câte 1 x 2 ochiuri. După și înaintea ochiului de margine în fiecare al 2-lea rând se va scădea câte 1 ochi de 2 ori și în al 4-lea rând câte 1 ochi (se vor tricota câte 2 ochiuri împreună față) = 58 ochiuri.

După 34.5 cm de la primul rând se va realiza răscroiala gatului. Se vor închide 24 ochiuri din centru. Fiecare parte se va tricota separat. Dinspre răscroiala gatului se vor închide 2 x 2 ochiuri in fiecare al 2-lea rând.

Cele 13 ochiuri ramase pentru umăr se închid în următorul rând față. Cealaltă parte se va tricota simetric.
Partea dreapta față: Se montează pe andrea 42 ochiuri si se tricotează 2 cm (8 rânduri) punct leneș. După care se va tricota drept 20 cm (64 rânduri) fără adăugiri de ochiuri. Primele 4 ochiuri se vor tricota punct leneș pana la răscroiala gatului, următoarele 7 ochiuri și ultimele 7 ochiuri ale rândului se vor tricota punct jerseu, iar pe cele 24 ochiuri din centru se va tricota modelul prezentat în schema nr.1.
Pe partea dreapta față se vor tricota și 5 cheotoare, prima situată la 4 cm distanta de la primul rând, celelalte 4 la o distanta de 5 cm una față de alta.

După 22 cm de la primul rând se va realizaschema tricotare jacheta raza de soare răscroiala mânecilor. Din stânga, se vor închide câte 3 ochiuri, în al 2-lea rând se vor închide 1 x 2 ochiuri. în fiecare al 2-lea rând se va scădea câte 1 ochi de 2 ori și în al 4-lea rând câte 1 ochi (din stânga se vor tricota câte 2 ochiuri împreună față) = 34 ochiuri.
După 29 cm de la primul rând se va realiza răscroiala gatului. Din dreapta se vor închide 15 ochiuri și în fiecare al 2-lea rând dinspre răscroiala gatului se vor închide 1 x 2 ochiuri, 2×1 ochi, în fiecare al 4-lea rând 2 x1 ochi= 13 ochiuri.
Cele 13 ochiuri ramase pentru umăr se închid în următorul rând față. Cealaltă parte se va tricota simetric.
Partea stânga față se va tricota simetric cu cea dreapta cu excepția cheotoare-lor.

Mâneca: Se montează pe andrea 44 ochiuri și se tricotează 2 cm (8 rânduri) punct leneș. După care, pe primele și ultimele 10 ochiuri se va tricota punct jerseu, iar pe cele 24 ochiuri din centru modelul prezentat în schema nr.1.
În fiecare al 8-lea rând se vor adăuga din ambele părți câte 1 ochi de 8 ori = 60 ochiuri. Ochiurile adăugate se vor tricota punct jerseu.
După 22 cm tricotați de la primul rând, se vor închide din ambele părți 1 x 4 ochiuri și în fiecare al 2-lea rând 2×3 ochiuri, 6×2 ochiuri și 2×1 ochi = 12 ochiuri.
Cele 12 ochiuri ramase se vor închide în următorul rând față. Cea de a doua mânecă se va tricota în mod similar.

Finisarea: Se cos detaliile jachetei. Se realizează cusătura pe linia umerilor, se cos mânecile. De pe marginea răscroielii gâtului se montează pe andrea 72 ochiuri. Se vor tricota 6 rânduri punct leneș, dupa care ochiurile se închid. Se cos nasturii.

 

One thought on “Jacheta „raza de soare”

  1. Vreau sa fac acest pulovaras pentru nepotica mea, dar este neclara schema. Puteti sa o mariti putin? Multumesc anticipat!
    Cu stima, Nina Mirica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *