Pulover si rucsac


Pulover si rucsac

Pulover si rucsac tricotatVarsta: 3-4 ani;
Materiale:
– 200 g fir melanj (100 % acril, 100 g/230 m) de culoare maro-deschis;
– 50 g fir de culoare maro inchis;
– Cateva grame de fire e culori diferite;
– Andrele nr. 3;
– Andrele pentru sosete nr.3;
– Croseta nr.3.
Densitatea lucrarii: 20 ochiuri x 28 randuri = 10×10 cm;

Pulover:
Partea fata: Se monteaza pe andrea cu fir de culoare maro inchis 91 ochiuri si se tricoteaza 4 cm 4 ochiuri dos, 2 ochiuri fata. Dupa care, se va tricota 1 rand punct jerseu cu fir de culoare maro inchis, 4 cm cu fir bleu-marin apoi ornamentul prezentat in schema.
Dupa realizarea ornamentului se va tricota cu fir de culoare bleu-marin pana la sfarsitul detaliului. La distanta de 43 cm de la inceputul lucrarii, pentru rascroiala gatului se inchid 21 ochiuri din mijloc si apoi din amble parti ale acestora in fiecare al 2-lea rand cate 4 ochiuri, 3 ochiuri, 2 ochiuri si 1 ochi. La distanta de 48 cm de la inceputul lucrarii, ochiurile ramase se inchid.

Partea spate: Se tricoteaza ca si partea fata numai cu fir de culoare maro deschis.
Pentru rascroiala gatului se vor inchide 31 ochiuri din mijloc cu 3 cm mai sus, decat in partea fata. Apoi din ambele parti ale acestora in fiecare al 2-lea rand se vor inchide 3 ochiuri si 2 ochiuri. La distanta de 48 cm de la inceputul lucrarii, ochiurile ramase se inchid.

Maneca: Se monteaza pe andrea cu fir de culoare maro inchis 41 ochiuri si se tricoteaza 5 cm 4 ochiuri dos, 2 ochiuri fata. Dupa care se va tricota cu fir maro deschis acelasi model.
In fiecare al 4-lea rand se vor adauga din ambele parti de 20 ori cate 1 ochi. La distanta de 34 cm de la inceputul lucrarii, ochiurile se inchid.
schema pulover si rucsac
Finisarea: Cu fir de culoare neagra se coase conturul ornamentrului. Cu fir de culoare galbena se vor coase razele soarelui si imprejurul cercului care reprezinta soarele.
Se cos cu acuratete toate detaliile puloverului. Hotarul dintre bentita si punct jerseu de pe marginea de jos a puloverului, mansetele si guler se va marca “cruce peste cruce”.

Gulerul puloverului se va finisa in felul urmator: De pe marginea rascroielii gatului se vor monta pe andrea 102 ochiuri cu fie de culoare maro-inchis si se vor tricota 3.5 cm 4 ochiuri dos si 2 ochiuri fata. Ochiurile se inchid, iar marginea gulerului se va indoi si se va prinde pe partea dos a hainei de marginea rascroielii gatului.

Rucsacul: Tricotarea ruscacului va incepe de la fund. Cu fir de culoare maro inchis se va tricota un lant format din 12 ochiuri. In fiecare ochi lant se va croseta cate 1 piciorus fara jeteu, in primul s ultimul ochi lant cate 2 picioruse fara jeteu.Partea cealalta a fundului rucsacului se tricoteaza asemanator, introrcandu-ne in punctul de unde am inceput crosetarea. Se croseteaza circular adaugand picioruse fara jeteu la distante egale pana cand se va ajunge la o forma ovala cu partile de 21 si 17 cm.

Dupa, care ochiurile se vor ridica p andrea si se va tricota punct jerseu cu fir de culoare maro-inchis 10 cm si 19 cm cu fir de culoare bleu-marin. La distanta de 22 cm de la inceputul lucrarii, dupa fiecare al 4-lea rand se va tricota un rand ajur ( 1 jeteu, 2 ochiuri impreuna). La hotarul dintre partea tricotata cu maro- inchis si cea bleumarin se va tricota o broscuta, conform schemei. Conturul broscutei se va coase cu lana de culoare neagra.

Marginea de sus a rucsacului se insaileaza cu fir de culoare maro inchis, firul fiind in doua .
Cu fir de culoare maro-inchis se vor croseta bretelele rucascului: se croseteaza un lant format din 10 ochiuri lant. In continuare se se vor croseta picioruse fara jeteu pana cand la o lungime de 75 cm. Ochiurile se inchid. Breteaua se impatureste in doua. Locul care reprezinta mijlocul bretelei se coase sub randul ajur cel mai apropiat de marginea de sus a rucsacului. Marginile bretelelor se prind de fundul rucsacului la o distanta de 10 cm una de alta.

Se confectioneaza un siret de lungime 110 cm prin rasucirea unui fir maro-inchis si unul bleu-marin si se trece prin primul rand ajur de pe marginea de sus a rucsacului.
In schema nr.2, 1-| alb, 2 – galben deschis, 3 –galben, 4-Δportocaliu, 5-bleu marin, 6- x albastru, 7- /verde deschis, 8- ↓verde, 9-● verde inchis, 10- ■negru.
schema 2 pulover si rucsac


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *