pulover pentru fetite senpolia

Pulover pentru fetite

Pulover pentru fetiteMarimea: pentru copii cu varsta de 2.5 – 3 ani;
Materiale:
– 200 g fire de culoare alba( 50% lana, 50 % acril, 392 m/ 100g);
– Cateva grame fire de culoare bordeaux si de culoarea zmeurei;
– Andrele nr. 3.5;
– Croseta nr.4.
Densitatea tricotului: 18 ochiuri x 20 randuri= 10×10 cm;

Partea fata: Puloverul se va tricota in doua fire. Se monteaza pe andrea cu fir de culoarea zmeurei 62 ochiuri si se tricoteaza 2 ochiuri fata, 2 ochiuri dos 4 cm, dupa care se trece la punct jerseu, adaugand in primul rand 1 ochi si tricotandu-se ornamentul prezentat in schema nr.1.

In continuare se trece la tricotarea cu fir alb. La distanta de 20 cm de la primul rand se va tricota modelul “coada” doar pe 29 ochiuri din mijloc, conform schemei nr.2. Concomitent la distanta de 20 cm de la inceputul lucrarii, pentru rascroiala manecii, din ambele parti se vor inchide cate 8 ochiuri. Tricotand inca 9 cm, se vor inchide 15 ochiuri din mijloc pentru rascroiala gatului. Celelalte doua parti se vor tricota separat, inchizand in fiecare al 2-lea rand din partea interna 1 x 3 ochiuri si 1 x 1 ochi. La distanta de 35 cm de la inceputul lucrarii, ochiurile ramase (14 la numar) se vor inchide.

Spate: Se monteaza pe andrea cu fir de culoarea zmeurei 58 ochiuri si se tricoteaza 2 ochiuri fata, 2 ochiuri dos 4 cm, dupa care se trece la punct jerseu, adaugand in primul rand 1 ochi si tricotandu-se ornamentul prezentat in schema nr.1.

In continuare se trece la tricotarea cu fir alb. La distanta de 20 cm de la primul rand se va tricota modelul “coada” doar pe 29 ochiuri din mijloc, conform schemei nr.2. Concomitent la distanta de 20 cm de la inceputul lucrarii, pentru rascroiala manecii, din ambele parti se vor inchide cate 8 ochiuri. Tricotand inca 11 cm, se vor inchide 12 ochiuri din mijloc pentru rascroiala gatului. Celelalte doua parti se vor tricota separat, inchizand in fiecare al 2-lea rand din partea interna 1 x 1 ochi. La distanta de 35 cm de la inceputul lucrarii, ochiurile ramase (14 la numar) se vor inchide.

Maneca: Se monteaza pe andrea cu fir de culoarea zmeurei 40 ochiuri si se tricoteaza 2 ochiuri fata, 2 ochiuri dos 4 cm, dupa care se trece la punct jerseu, adaugand in primul rand 1 ochi si tricotandu-se ornamentul prezentat in schema nr.1.
schema 1 pulover pentru fetite
In continuare se trece la tricotarea cu fir alb tricotandu-se modelul din schema nr.2 cu 29 ochiuri din mijloc, adaugand din ambele parti cate 1 ochi. Dupa care, in fiecare al 6-lea rand se vor adauga din ambele parti, 6 x 1 ochi. La distanta de 22 cm de la inceputul lucrarii se vor inchide in fiecare al 2-lea rand din ambele parti, 1 x 7 ochiuri, 10 x 1 ochi, 3 x 2 ochiuri. La distanta de 31 cm de la inceputul lucrarii toate ochiurile se vor inchide.

Finisarea: Se cos detaliile care formeaza umarul. Pe marginea rascroielii gatului, cu fir de culoare alba se vor monta 120 ochiuri, incepand din mijlocul partii din fata si, s va tricota 2 ochiuri fata, 2 ochiuri dos, fara a inchide cercul: 2 randuri cu fir alb, 6 randuri cu fir de culoarea zmeurei, 2 randuri cu fir de culoarea alba.

In acelasi timp, dupa 6 randuri de la inceputul tricotarii gulerului, se va tricota 1 rand ajur: * 2 ochiuri impreuna, 1 jeteu*, se repeta *-* pana la sfarsitul randului. Urmatorul rand se va tricota conform schemei. La o lungime de 4 cm a gulerului, toate ochiurile se vor inchide. Se vor coase toate detaliile puloverului. Se va croseta cu fir de culoare alba (firul sa fie in doua), un snur cu o lungime 1 m (semipicioruse cu jeteu). Snurul se va trece prin randul ajur.

Din fir de culoarea zmeurei se vor confectiona doua moturi cu diametrul de 3 cm si se vor prinde de capetele snurului.
schema 2 pulover pentru fetite
Descrierea semnelor prezentate in schema nr.2 o gasiti AICI cu exceptia |, care reprezinta ochi fata.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *