vesta unisex pentru bebelusi

Vesta unisex pentru bebelusi

Vârsta: 1 an;
Materiale necesare:
100 g fir Alize baby cotton (100 g/270 m);
Andrele nr.3;
5 nasturi.
Andrele ajutătoare.

Explicație tricotare:
Această vestă este și pentru fetițe și pentru băieței, Descrierea e aceeași, deosebirea constă în alegerea culorilor și finisarea cheotorilor.
Partea dreapta față se va tricota cu fir de o singura culoare, partea stânga în două culori sau le puteți tricota în aceeași culoare în funcție de imaginația dvs.

Pentru vesta fetițelor, cheotorile se vor realiza pe partea dreapta față, pentru băieți pe partea stânga față. Prima cheotoare se va tricota după al 7-lea rând tricotat, următoarele 4 după fiecare al 20-lea rând tricotat de la următoarea cheotoare.
Se montează pe andrea 44 ochiuri și se tricotează cu punct leneș 92 rânduri (sau alternând câte 4 rânduri cu fire de culori diferite).

În rândul 93 se vor scădea uniform 16 ochiuri în felul următor: 1 ochi de margine, * 3 ochiuri față, 2 ochiuri împreună față*, se repetă *-*, 3 ochiuri față.
În rândul 94 toate ochiurile se tricotează față.
În rândul 95: 1 ochi de margine, *2 ochiuri față, 2 ochiuri împreună față*, se repetă *-*, 3 ochiuri față =28 ochiuri.

Vesta unisex pentru bebelusi
Vesta unisex pentru bebelusi

În continuare se va tricota în felul următor: 1 ochi de margine, 2 ochiuri punct leneș, 22 ochiuri elastic 2 x 2, 2 ochiuri punct leneș, 1 ochi de margine. Se vor tricota în acest mod 60 rânduri.
Ochiurile se trec pe o andrea ajutătoare.
Partea stânga față se va tricota în mod asemănător. Nu uitați de cheotori!

Spate:
Se trec ochiurile părților față pe andreaua de lucru, așezându-le cu fața înspre dvs.
Pentru formarea răscroielii gâtului, intre ochiurile părților față se vor monta pe andrea încă 24 ochiuri = 80 ochiuri.

În continuare se va tricota în felul următor: ochiurile părților față cu elastic 2 x 2, iar cele 24 ochiuri se vor tricota cu punct leneș 4 rânduri. Apoi se vor tricota 60 rânduri cu toate ochiurile elastic 2 x 2, cu excepția ochiurilor de margine și a celor 2 ochiuri de la începutul rândului și sfârșitul rândului care se vor tricota cu punct leneș.
Apoi se vor tricota cu punct leneș încă 92 rânduri, după care ochiurile se închid.

Finisarea: Se realizează cusăturile laterale. Se cos nasturii. După dorință, se pot croșeta diferite animăluțe, floricele care se vor coase pe vesta (vezi poza).

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *