Pulover cu maneci kimono

Pulover cu maneci kimono

Mărimea: 36 — 42;
Materiale necesare:
450 g fir mocco (cod culoare 11) Cashsilk Lana Grossa (40% poliamida, 15% cashmir, 15% matase, 75m/50 g);
Andrele nr.9;
Andrele circulare nr.9 de lungime 80 cm.
Densitatea tricotului: 11,5 ochiuri x 16 rânduri tricotate cu modelul de pe mânecă = 10х10 cm.

Banda de pe laterala: Primul ochi al fiecărui rând se va tricota ca ochi față răsucit. Ultimul ochi al fiecărui rând se va lua pe andreaua de lucru ca ochi dos, firul se trece înaintea ochiului.
Modelul de pe mâneci: Se va tricota conform schemei. Cifrele din stânga arata rândurile dos, cele din dreapta – rândurile față. Se va începe cu tricotarea raportului dintre săgeți. Adăugarea de ochiuri din ambele părți se va face pe seama jeteurilor prezentate în schema. În următorul rând față sau dos, jeteurile se vor tricota ca ochi față răsucit sau ochi dos răsucit. Se tricotează rândurile 1-92, după care se repeta rândurile 91 și 92.

Explicație tricotare:
Puloverul se tricotează din doua detalii, începând de la mânecă. Săgeata de pe tipar arata direcția de tricotare. Detaliile se unesc pe mijlocul părții față și spate.
Tricotarea puloverului va începe de la mâneca stângă. Se montează pe andrea 25 ochiuri și se tricotează 2 cm = 4 rânduri cu punct jerseu, începând cu rândul 1 din schema.Schema Pulover cu maneci kimono

Apoi se va tricota modelul din schema, începând cu rândul 5, adăugându-se 10 ochiuri cu ajutorul jeteurilor = 35 ochiuri.
În continuare, în fiecare rând față până la rândul 14 se va adăuga de 5 ori înainte și după 19 ochiuri din centru câte 1 ochi prin intermediul jeteurilor. În rândul 16 se vor scădea 10 ochiuri prin tricotarea mai multor ochiuri împreună conform schemei. În acest mod se va realiza modelul de pe mâneca care va semăna cu un evantai.
Se va repeta încă de 6 ori conform schemei. După rândul 69 de la începutul lucrării, înaintea și după cele 19 ochiuri din centru vor fi câte 40 ochiuri. Mâneca este tricotata.

În continuare se va tricota conform schemei, se vor tricota și benzile laterale conform schemei și se trec ochiurile pe andrele circulare.
În continuare se va tricota drept partea față și spate. Se va continua cu tricotarea modelului din schema până la răscroiala gâtului, realizând adăugările și scăderile de ochiuri impuse de schema. Se continuă cu tricotarea benzilor laterale. În rândul 89 = rând dos, se încrucișează 9 ochiuri din centru spre stânga(vezi schema) și se scade 1 ochi conform descrierii.

În rândul 90, pentru răscroiala gâtului ochiurile se împart în doua pe centru și fiecare parte (49 ochiuri) se tricotează separat, continuând cu tricotarea benzii laterale. După 12.5 cm = 20 rânduri de la împărțirea ochiurilor, ochiurile se trec pe o andrea ajutătoare. În mod asemănător se procedează și cu cea de a doua parte. Prima jumătate a puloverului este tricotata.

În mod similar se va tricota și cea de a doua jumătate a puloverului, începând cu mâneca dreaptă. În rândul 89 se încrucișează 9 ochiuri din centru spre dreapta, primele 5 se iau pe o andrea ajutătoare după lucrare, 4 ochiuri față, 5 ochiuri față de pe andreaua ajutătoare, se va scădea 1 ochi. Se va continua tricotarea ca la prima jumătate.

Finisarea: Detaliile se umezesc, se calcă ușor. Ambele detalii se așează față în față cu partea dos deasupra. Se va realiza unirea detaliilor pe centru. Se va tricota împreună față 1 ochi de pe partea stânga față cu 1 ochi de pe partea dreapta față, concomitent închizându-le pe cele rezultate.
Se realizează cusăturile laterale ai cele ale mânecilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *