Rochie crosetata cu motive circulare

Rochie crosetata cu motive circulare

Mărimea: 36-38;
Materiale necesare:
400 g fir moale(100% bumbac mercerizat, 10g/400m);
Croșeta nr.2.

Diametrul motivului croșetat după schema nr.1 = 13 cm.
Densitatea croșetării: 29 ochiuri x 13 rânduri = 10 x 10 cm.

Explicație croșetare:
Se va realiza tiparul rochiei în mărime naturală. Se croșetează un motiv după schema nr.1. Motivul se calcă ușor cu fierul de călcat. Dacă diametrul motivului nu corespunde cu cel din descriere se vor realiza corecturi sau se va schimba croșeta (un număr mai mare sau mai mic).Schema 1 rochie crosetata cu motive circulare

Pentru început se vor croșeta motivele circulare după schema nr.1. Se vor croșeta două benzi din 6 motive și o bandă din 5 motive pentru partea de sus a rochiei.
Fiecare bandă se va închide în cerc. Spațiul dintre motive se va umple, croșetând ‘evantaiul‘ prezentat în schema nr.1.

Pe marginea de jos a fiecărei benzi se vor croșeta câte 4 rânduri cu modelul prezentat în schema nr.2. Benzile se vor uni între ele, croșetând pe partea dos a detaliului câte 1 rând cu piciorușe de legătură sau se vor coase cu acuratețe.
Banda din mijloc se va uni cu cea de sus plisând un pic marginea benzii din mijloc.

Pe marginea de sus a benzii mai mici se va croșeta circular 4 rânduri după schema nr.2 (= 60 raporturi) și se va continua cu modelul din schema nr.3 = 30 raporturi.Schema 2 rochie crosetata cu motive circulare

După 11 cm croșetați, motivele rotunde se vor distribui simetric față de linia verticală de pe centrul rochiei (vezi tiparul). Partea croșetată pentru bust se va împărți în felul următor: partea față = 14 raporturi, partea spate = 14 raporturi, iar pentru răscroiala mânecilor se va lăsa câte un raport intre detalii.

În continuare fiecare parte se va croșeta separat.
Pentru răscroiala gâtului de pe partea spate, se vor lăsa 6 raporturi din centru și fiecare parte se va croșeta separat încă 16 cm de la răscroiala mânecii.

Răscroiala gâtului de pe partea față se va realiza după 4 cm croșetați, se vor lăsa 6 raporturi din centru și fiecare parte se va croșeta separat încă 12 cm de la răscroiala mânecii.

Se realizează cusăturile pe linia umerilor.
Pe marginea răscroielii gâtului și a mânecilor se va croșeta rândul 2 din schema nr.2.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *