Bluza galbena crosetata


Bluza galbena crosetata

Mărimea: 38;
Materiale necesare:
300 g fir galben (100% bumbac, 350 m/100 g);
Croșeta nr.2,5.

Explicație croșetare:
Partea de jos a bluzei: Se vor croșeta 17 motive florale conform schemei nr.1. Florile se vor uni între ele, atunci când se va tricota ultimul rând al motivului. Banda cu flori se unește în cerc. Din ambele părți ale benzii se va croșeta motivul prezentat în schema nr.3.
Apoi se va tricota circular partea de sus a bluzei conform schemei nr.2
Când detaliul va măsura 33 cm, acesta se va împărți în doua părți și fiecare parte se va croșeta separat.

Partea de sus a părții spate: pentru formarea răscroielii mânecii, se va scădea din ambele părți 3 x 1 arcada din ochiuri lanț. În continuare se va croșeta drept. Când partea spate va măsura 47 cm de la primul rând, pentru răscroiala gâtului, nu se vor croșeta cele 7 arcade din centru și fiecare parte se va croșeta separat.

Pentru rotunjirea răscroielii gâtului se vor scădea dinspre marginea interioară 2 x 1 arcada.
Când răscroiala mânecilor va măsura 24 cm, se va finisa prima parte. Partea a doua a răscroielii gâtului părții spate se va croșeta simetric.Scheme Bluza galbena crosetata

Partea de sus a părții față: Detaliul se va împarți în două și fiecare parte se va croșeta separat. Scăderile pentru răscroiala mânecii se vor realiza ca la partea spate. Concomitent se va realiza și răscroiala gâtului în forma de V – se va scădea 12 x 1 arcada.

Pentru finisarea răscroielii gâtului se vor croșeta 9 motive florale după schema nr.1. În floarea de pe mijloc, se va croșeta un lanț din 5 ochiuri în loc de 11 (pentru a forma colțul). Pe marginea de jos a benzii cu flori se va croșeta conform schemei nr.3, unind banda cu marginea răscroielii gâtului și cu linia umerilor.
Marginea răscroielii gâtului se va finisa cu modelul din schema nr.3


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *