caciula bej tricotata

Caciula bej tricotată

caciula bej tricotataVârsta: 12-18 luni;
Materiale necesare:
50 g fir Сеаm Bimbo (100% merinos extrafine, 158 m/50g);
Andrele nr.3;
60 cm panglica atlas.
Densitate tricot: 25 ochiuri x 30 rânduri = 10 x 10 cm.

Explicație tricotare:
Se montează pe andrea 97 ochiuri și se tricotează în felul următor:
Rândul 1(partea dos a lucrării): 3 ochiuri față, *1 ochi dos, 2 ochiuri față, se repetă de la * până la ultimele 4 ochiuri, 1 ochi dos, 3 ochiuri față.
Rândul 2(partea față a lucrării): 4 ochiuri față, se tricotează randul 1 al schemei, se repeta raportul de 7 ori, 4 ochiuri față.
Rândul 3(partea dos a lucrării): 3 ochiuri față, 1 ochi dos, se tricotează randul 2 al schemei, se repetă raportul de 7 ori, 1 ochi dos, 3 ochiuri față.
Se tricotează 23 rânduri ale schemei. În continuare se tricotează 9 rânduri cu ochiurile așa cum se prezintă: 3 ochiuri punct leneș, elastic 1 x 1, 3 ochiuri punct leneș.

Urmează scăderile de ochiuri:
Rândul 1(partea față a lucrării): se închid 3 ochiuri (rezultă 1 ochi pe andreaua dreapta), *2 ochiuri împreună dos, 1 ochi față*, se repetă *-* până la ultimele 3 ochiuri, 3 ochiuri față.
Rândul 2(partea dos a lucrării): se închid 3 ochiuri ( rezultă 1 ochi pe andreaua dreaptă), celelalte ochiuri se vor tricota așa cum se prezintă.
Rândul 3 (partea față a lucrării): 1 ochi față, *1 ochi dos, 1 ochi față*, se repetă *-* până la sfârșitul rândului.

Se repetă rândurile 1-3 până când se vor tricota 7 rânduri.schema caciula bej tricotata
Următorul rând cu scăderi (partea față a lucrării): 1 ochi față, * se ia pe andreaua de lucru 1 ochi fără a se tricota, se tricotează 1 ochi față care se va trece peste ochiul luat*, se repetă *-* până la sfârșitul rândului.

Se tricotează 5 rânduri cu ochiurile așa cum se prezintă. Se repeta ultimul rând de scăderi, după care se tricotează 1 rând cu toate ochiurile dos.
Firul de lucru se taie lăsând un capăt de lungime 30 cm. Firul se trece prin ochiurile rămase, se strânge și se fixează pe partea dos a lucrării.
Se realizează cusătura de la centru spre partea de jos, până la ochiurile închise.
Panglica se taie în doua și se coase câte o bucată de ambele margini.
În cazul când se va tricota o căciulă de o mărime mai mare, pe andrea se vor monta cu 12 ochiuri mai mult și se va tricota încă un raport conform schemei.

 

2 thoughts on “Caciula bej tricotată

 1. Buna,
  Am incercat modelul pentru caciulita bej tricotata si nu gasesc legatura intre imagine/schema si explicatii. Daca urmez explicatiile iese cu totul altceva. Va rog ca sa ma ajutati pentru ca sunt sigura ca lipseste ceva la explicatii!
  Va multumesc anticipat.

 2. Buna Valentina!
  Ai dreptate. Numarul de ochiuri care se monteaza pe andrea e gresit.
  Montezi 94 ochiuri si nu 97. Apoi urmezi instructiunile.
  Randul 2 trebuie sa fie pe partea fata si va fi: 1 ochi de margine, 4 ochiuri fata, 7x 12 ochiuri ale schemei, 4 ochiuri fata, 1 ochi de margine.
  Vei tine cont si de ochiurile de margine.
  Bafta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *