Rochie tricotata modele ajur

Rochie tricotata cu modele ajur

Rochie tricotata model ajurMarimea: 34/36
Materiale necesare:
750 g fir LANG YARNS „Moina”, cod 0039 (54% viscoza, 32% poliamida, 14% matase, 190m/50g);
Andrele drepte si andrele circulare nr.4;

Modelele A-F se vor tricota conform schemelor. Numarul de ochiuri care formeaza modelul sunt incluse in interiorul sagetilor. Ochiurile dinaintea si de dupa sageti se vor tricota la inceputul sau la sfarsitul randului daca este necesar. Atunci cand se scad sau se adauga ochiuri, numarul de jeteuri trebuie sa corespunda cu numarul de ochiuri tricotate impreuna.

Daca numarul de ochiuri nu este suficient pentru tricotarea unui model (ca urmare a scaderilor sau adaugirilor de ochiuri), acestea se vor tricota punct jerseu sau se vor continua „liniile” cu punct lenes pana la margine.

Modelul se va tricota de la centru (sageata dubla) si se va repeta continuu pana la sfarsitul randului. Fiecare rand va incepe si se va sfarsi cu 1 ochi margine.

Densitatea lucrarii: 24 ochiuri x 40 randuri = 10 x 10 cm;
Atentie! La spalare si la purtare rochia se lungeste.

Descrierea lucrarii:

Partea spate: Se monteaza pe andrea 242 ochiuri si se tricoteaza in felul urmator:
Sectorul 1: Se tricoteaza modelul A, D, A, B, A, 2 x F, A. In ultimul rand dos al sectorului 1 se vor scadea uniform 22 ochiuri = 220 ochiuri.
Sectorul 1: Se tricoteaza modelul 3xE, A, D, A, B, 2xC. In ultimul rand dos al sectorului 2 se vor scadea uniform 22 ochiuri = 198 ochiuri.
Sectorul 3: Se tricoteaza modelul A, D, A. In ultimul rand dos al sectorului 3 se vor scadea uniform 22 ochiuri = 176 ochiuri.
Sectorul 4: Se tricoteaza modelul B, A, 2xF, A, 3XE . In ultimul rand dos al sectorului 4 se vor scadea uniform 22 ochiuri = 154 ochiuri.
Sectorul 5: Se tricoteaza modelul A, D, A, B . In ultimul rand dos al sectorului 5 se vor scadea uniform 22 ochiuri = 132 ochiuri.
Sectorul 6: Se tricoteaza modelul 2xC, A, 2xE . In ultimul rand dos al sectorului 6 se vor scadea uniform 22 ochiuri = 110 ochiuri.
Sectorul 7: Se tricoteaza modelul A, 4xF, A . In ultimul rand dos al sectorului 7 se vor scadea uniform 22 ochiuri = 88 ochiuri.

In continuare se va tricota modelul D, A, dupa careSchita rochie tricotata modele ajur in fiecare al 6-lea rand se va adauga din ambele parti 5×1 ochi si se vor tricota modelele B,C,A = 98 ochiuri.
Se va tricota modelul E si se realiza rascroiala manecii: dupa 442 randuri tricotate se vor inchide din ambele parti in fiecare al 2-lea rand 1×2 ochiuri si 6×1 ochi = 76 ochiuri.
Dupa 15 cm tricotati de la rascroiala manecii, se vor inchide 30 ochiuri din centru pentru rascroiala gatului. Fiecare parte se va tricota separat.

In fiecare al 2-lea rand, pentru rotunjirea rascroielii gatului se vor inchide dinspre marginea interioara 2 x 4 ochiuri is 1×2 ochiuri.Dupa 8 randuri tricotate se vor inchide cele 13 ochiuri ramase pentru umeri. Partea dreapta se va finisa simetric.

Partea fata se va tricota in mod similar cu partea spate 442 randuri (inceputul rascroielii manecilor).Rascroiala manecilor se va realiza ca la partea spate si concomitent cu cea a gatului, Pentru realizarea rascroielii gatului in forma de V, numarul de ochiuri se imparte in doua.
Se va finisa partea stanga, apoi cea dreapta. In fiecare al 2-lea rand 20 x 1 ochi si in fiecare al 4-lea rand 5 x 1 ochi. Dupa 68 randuri tricotate se vor inchide cele 13 ochiuri ramase pentru umeri. Partea dreapta se va finisa simetric.

Maneca: Se monteaza pe andrea 72 ochiuri si se tricoteaza modelulSchita rochie tricotata modele ajur 2 A, 3 xF. In ultimul rand dos al se va scadea uniform 20 ochiuri = 52 ochiuri. Se va continua cu modelul A, D, A si modelul E pana la finisarea manecii.

De la inceputul modelului E, in fiecare al 12-lea rand se vor adauga din ambele parti 2 x1ochi si in fiecare al 14 rand 8x 1ochi. Ochiurile adaugate se vor include in tricotarea modelului.
Dupa 186 randuri de la primul rand, se vor inchide din ambele parti cate 2 ochiuri si in fiecare al 2-lea rand 19 x 1 ochi, 4 x 2 ochiuri, dupa care cele 14 ochiuri ramase.

Finisarea: Se realizeaza cusaturile laterale, cusatura umerilor.
De pe marginea rascroielii gatului se monteaza pe andrea 166 ochiuri si se tricoteaza modelul A. Pentru coltul de pe mijloc a rascroielii gatului (mijlocul = 1 jeteu), se vor tricota cate 3 ochiuri impreuna fata inaintea si dupa ochiul central. In randul 6 toate ochiurile se inchid.