Pulover chimono cu romburi

Pulover chimono cu romburi

Pulover chimono cu romburiMarimea: 36/38;
Materiale necesare:
350 g fir Alize Cashmira ( 100% merinos, 100g/300m);
Andrele nr. 4;
Densitatea lucrarii: 21 ochiuri x 18 randuri = 10×10 cm;

Descrierea lucrarii:
Puloverul se va tricota conform schemei. In schema sunt prezentate doar randurile fata (atentie cand vor fi adaugiri de ochiuri), in randurile dos, ochiurile se vor tricota asa cum se prezinta.

Partea spate se va tricota numai punct lenes. Tricotarea incepe cu 65 ochiuri, 63 ochiuri ale schemei + 2 ochiuri de margine. Rascroiala gatului va incepe din randul 109 . Se vor lasa pe o andrea ajutatoare 15 ochiuri din centru, dupa care fiecare parte se va tricota separat. In fiecare al 2-lea rand pe andreaua ajutatoare, dinspre rascroiala gatului se vor lasa 2x 2 ochiuri (23 ochiuri), iar in randul 113 se vor inchide ochiurile de langa rascroiala gatului.

Pe partea fata, rascroiala gatului va incepe din randul 103. Se vor lasa pe o andrea ajutatoare 8 ochiuri din centru, dupa care fiecare parte se va tricota separat. In fiecare al 2-lea rand pe andreaua ajutatoare, dinspre rascroiala gatului se vor lasa 2x 2 ochiuri,si 4 x1 ochi = 24 ochiuri, iar in randul 113 se vor inchide ochiurile de langa rascroiala gatului (40 ochiuri) .
Finisarea: Se realizeaza cusaturile laterale. Ochiurile de pe andreaua ajutatoare se vor tricota circular, punct lenes, aproximativ 28-30 randuri, dupa care se inchid.

Schema pulover chimono cu romburi
Schema pulover chimono cu romburi

Nota: Puloverul se poate tricota si cu elastic 2 x 2. Marginea manecilor se poate finisa la fel ca si gulerul.
Ca sa evitam cusatura umerilor, cele 40 ochiuri dupa andreaua ajutatoare se vor tricota in continuare conform schemei pe partea fata. In acest caz, partea fata se va tricota de sus in jos.

Cruciulita reprezinta punct lenes- toate ochiurile se vor tricota dos atat in randurile dos cat si in randurile fata.
Cele 3 ochiuri de pe centru, linia verticala, se vor tricota fata in randurile fata si dos in randurile dos.

Semne conventionale de la dreapta spre stanga, randul 1.
4 ochiuri incrucisate spre stanga: 3 ochiuri se lasa pe o andrea ajutatoare, andreaua inaintea lucrarii, 1 ochi dos, 3 ochiuri fata de pe andreaua ajutatoare.
4 ochiuri incrucisate spre dreapta: 1 ochi se lasa pe o andrea ajutatoare, andreaua dupa lucrarii, 3 ochiuri fata, 1 ochi dos de pe andreaua ajutatoare.
6 ochiuri incrucisate spre stanga.

 

2 thoughts on “Pulover chimono cu romburi

  1. imi place foarte foarte mult explicatiile pe situl <>.
    Multumesc foarte mult !

  2. D-na, domnișoară, trebuia sa citiți întâi regulile site-ului
    Nu mi se pare normal ca cineva sa copie articole muncite de altcineva, si puse litera cu litera pe site-ul lui, (nici nu mai vorbim ca link-ul ala nici măcar nu este link).
    De data asta treacă, nu va raportez site-ul la google (nu e mare problema, și nici prima data), dar dacă vreți articole, munciți pentru ele, faceți, traduceți, nu va apucați de copiat de pe unde apucați munca altuia.
    Ca sa înțelegeți mai bine motivul anti-copiat, Google penalizează site-urile care au conținut duplicat, și mie nu-mi convine sa fiu penalizata pentru schemele unora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *