Pelerina in stil etno

Pelerina tricotata in stil etno

Pelerina in stil etnoPelerina tricotata cu fir degrade. Este o haina comoda si călduroasă.
Mărime: Standard
Circumferința bustului: 150 cm;
Lungime: 75 cm;
Materiale necesare:
400 g fir degrade in nuanțe de maro (53% lână, 47% acril, 400m/100g);
Andrele nr.4;
Andrele circulare nr. 3.5 si nr.4 de lungime 120 cm
Set andrele pentru șosete nr.4;
Croșeta nr.4
O andrea ajutătoare.

Densitatea tricotului: 20 ochiuri x 26 rânduri = 10×10 cm;
Explicație tricotare:
Pelerina se va tricota din centru cu ajutorul andrelelor pentru șosete.

Fața: Se montează pe andrea 6 ochiuri. Ochiurile se împart pe 3 andrele pentru șosete si se închid în cerc. În primul rând circular toate ochiurile se tricotează față, apoi după schema nr.1. Raportul prezentat în schemă se va repeta de 6 ori.

După 55 rânduri tricotate, cele 240 ochiuri se închid.
În continuare, se vor croșeta 6 rânduri circulare cu piciorușe cu jeteu, în primul picioruș cu jeteu al rândului anterior se vor croșeta 3 ochiuri lanț pentru ridicare.
În al 2-lea rând circular, din ambele părți ale ochiului cu înclinare dublă al motivului circular, se adaugă câte 1 ochi (=se croșetează 2 piciorușe cu jeteu în ochiul rândului anterior). La fel se procedează si în rândurile 4 si 6, din ambele părți ale piciorușului cu jeteu adăugat în randul se adauga 6×2 ochiuri = 276 piciorușe cu jeteu.
Pe andrelele nr.4 se montează 25 ochiuri si se tricotează modelul torsada, Când detaliul va măsura 160 cm = 414 rânduri, fără rândurile prescurtate, toate ochiurile se închid. Se coase detaliul de marginile motivului circular.
schema pelerina etno
Apoi de pe marginea detaliului, pe andrelele circulare nr.4 se montează 414 ochiuri si se tricotează elastic 2×1 (2 ochiuri față, 1 ochi dos). După 7 rânduri tricotate, se va dubla numărul de ochiuri dos ( se tricotează 1 ochi dos, andreaua se introduce în același ochi situat cu un rând mai jos si se tricotează încă 1 ochi dos) = 552 ochiuri, se tricotează elastic 2×2 încă 3 cm.
De deasupra petalei centrale se închid 40 ochiuri, În continuare rândurile se vor tricota dus-întors, iar pentru rotunjire in fiecare al 2-lea rând se închid din ambele părți 1×5 ochiuri, 1×3 ochiuri, 1×2 ochiuri, 1×1 ochi.
În următorul rând față, toate ochiurile se închid.

Spate: Se va tricota ca si partea față cu excepția rascroielii gâtului.
Elasticul 2×2 se tricotează 4.5 cm.
De deasupra petalei centrale se închid 52 ochiuri, În continuare rândurile se vor tricota dus-întors, iar pentru rotunjire in fiecare al 2-lea rând se închid din ambele părți 1×3 ochiuri si 1×2 ochiuri. În următorul rând față, toate ochiurile se închid.

Finisarea: Se realizează cusăturile pe linia umărului, aproximativ pe 25 cm din ambele părți ale rascroielii gatului.

Gulerul: Cu andrelele circulare nr.3.5, de pe marginea rascroielii gatului se montează 136 ochiuri si se tricotează elastic 2×2- 5 cm. Apoi, cu andrelele nr.4 se mai tricotează încă 17 cm elastic 2×2, dupa care ochiurile se închid.

 

One thought on “Pelerina tricotata in stil etno

  1. Modele foarte frumoase, si ușoare, vă doresc multa sănătate și spor la tricotat! !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *