bereta alba si geanta crosetata

Bereta alba si geanta crosetata

bereta alba si geanta crosetataCircumferinta craniana: 54 cm;
Materiale necesare:
– 100 g fir alb (100 % bumbac, 70 m / 50g);
– Croseta nr.4.

Floarea mare (diametrul = 11 cm): Se croseteaza un lant din 6 ochiuri si se inchide in cerc printr-un piciorus de legatura. In continuare se va croseta circular dupa schema nr.1, repetandu-se o singura data randurile 1-4.

Floarea mica (diametrul = 6 cm): Se croseteaza un lant din 6 ochiuri si se inchide in cerc printr-un piciorus de legatura. In continuare se va croseta circular dupa schema nr.2, repetandu-se o singura data randurile 1 si 2.

Descrierea lucrarii:schema3 bereta alba si geanta crosetata
Se croseteaza 5 flori mari si 8 flori mici, unindu-le intre ele conform schemei nr.3, in ultimul rand cu piciorus fara jeteu in locurile marcate cu sageata.

Detaliul obtinut se va croseta circular (bentita) dupa schema nr.3. Randurile 1-5 se vor repeta o data, dupa care randul 5 se va repeta de 4 ori.
Marginea bentitei se va finisa in felul urmator:* 1 ochi ‚pasi de rac’, 1 ochi lant, se omite un ochi, se repeta de la*, 1 piciorus de legatura in primul ochi.

Geanta.
Dimensiune: 54 x 27 cm;
Materiale necesare:
– 200 g fir maro (100 % bumbac, 70 m / 50g);
– Cate 50 g fir orange si bej;
– 20 g fir alb;
– Croseta nr.4;
– 2 manere.

Patratul (13 x 13 cm): Se croseteaza un lant din 8 ochiuri si se inchide in cerc printr-un piciorus de legatura. In continuare se va croseta circular dupa schema, repetandu-se o singura data randurile 1-6.
Pentru patratul 1 se vor croseta 5 randuri cu fir maro si 1 rand cu fir orange, pentru patratul 2 – 5 randuri cu fir orange si 1 rand cu fir maro, pentru patratul 3 – 5 randuri cu fir maro si 1 rand cu fir bej.

Floarea mare: vezi schema de la bereta.

Descrierea lucrarii:schema bereta alba si geanta crosetata
Se croseteaza 6 patrate 1, 2 patrate 2, 4 patrate 3. Patratele crosetate se aseaza pe tipar si se unesc intre ele.
Patratele se vor aseza cu partea dos deasupra tiparului si se vor uni cu fir bej dea lungul marginilor inchise cu 1 rand picioruse de legatura, crosetand doar partile interioare ale ochiurilor.

Pe marginea de sus se va lasa o deschizatura (de la sageata la sageata de pe sprafata tiparului). Marginile deschizaturii se vor croseta cu 1 rand picioruse fara jeteu, concomitent, de pe colturile superioare ale patratelor, 5 piicoruse fare jeteu se vor croseta o data in ochiurile patratului si in inelul manerului gentii.

Cu fir orange se va croseta o floare mare, ultimul rand al florii crosetandu-se cu fir alb.
Floarea se coase pe suprafata gentii (vezi poza).

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *