Top Trendy

Top Trendy

Mărimea M;
Materiale necesare :
110 g fir Yarn Art Ideal;
Andrele nr.4;
4 nasturi decorativi;
Markere.
Circumferința bustului: 90 cm;

Modelul de baza:
Rândul 1: 1 ochi fata, 2 ochiuri împreună față, 1 jeteu, 1 ochi față.
Rândul 2-5: punct jerseu.
Se repetă rândurile 1-5.

Explicație tricotare:
Topul se va tricota ca un singur detaliu de jos în sus până la răscroiala mânecilor.
Se montează pe andrea 180 ochiuri + 1 ochi pentru închiderea in cerc. Ochiurile se închid in cerc, se fixează 1 marker și se tricotează 5 rânduri elastic cu punct orez= 180 ochiuri.

În continuare se vor tricota 2 rânduri în felul următor: 40 ochiuri punct jerseu, 8 ochiuri din centru cu punct orez (până la finisarea detaliului), 132 ochiuri punct jerseu. Apoi, se va continua cu tricotarea modelului de bază.

După 28 cm tricotați de la primul rând = 84 rânduri (5 rânduri punct orez, 2 rânduri punct jerseu, 15 rapoarte modelul de bază, 2 rânduri punct jerseu), se va realiza răscroiala mânecilor. Ochiurile detaliului tricotat se împart în felul următor: se fixează 1 marker, pentru partea față = 40 ochiuri modelul de bază, 8 ochiuri punct orez, 40 ochiuri modelul de bază, se fixează 1 marker, pentru partea spate 92 ochiuri modelul de bază.

Din ambele părți ale părții față se delimitează câte 4 ochiuri cu câte 1 marker. Se va tricota circular în felul următor: 4 ochiuri delimitate cu punct orez, 36 ochiuri cu modelul de bază, 8 ochiuri punct orez, 36 ochiuri modelul de bază, 4 ochiuri punct orez, iar pe ochiurile părții spate se va tricota cu punct orez. Se tricotează în acest mod încă 3 rânduri, după care ochiurile părții spate se închid.

Partea față: 4 ochiuri punct orez, 2 ochiuri împreună față spre stânga, 32 ochiuri modelul de bază, 2 ochiuri împreună față spre dreapta, 4 ochiuri punct orez. Lucrarea se întoarce, ochiurile se tricotează așa cum se prezintă, jeteurile ca ochiuri dos. Ochiurile de margine se vor tricota ca ochiuri față.

Scăderea de ochiuri se va realiza numai în rândurile față.
Când pe andreaua de lucru rămân 11 ochiuri se va tricota în felul următor:
Rândul 1: 4 ochiuri punct orez, 3 ochiuri împreună față, 4 ochiuri punct orez = 9 ochiuri.
Rândul 2-4: toate ochiurile se tricotează cu punct orez;
Rândul 3: 1 ochi de margine, 2 ochiuri împreună dos, 2 ochiuri împreună față, 2 ochiuri împreună dos, 1 ochi față, 1 ochi de margine = 6 ochiuri.
Rândul 5: 1 ochi de margine, 1 ochi față și se trece peste ochiul de margine, 2 ochiuri împreună dos, 2 ochiuri împreună față = 3 ochiuri.

Cele 3 ochiuri rămase reprezintă breteaua și se tricotează cu punct orez 31 cm sau în funcție de lungimea dorită.
Firul de lucru se taie și se fixează de primul ochi din centru din cele 4 rămase (de pe porțiunea unde se vor coase nasturii).
A doua parte se va tricota în mod similar cu prima.

Finisarea: Se cos bretelele. Topul se spală și se cos pe mijloc cei 4 nasturi .

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *