Caciula Spider


Caciula Spider

Circumferința craniana: 53-55 cm;
Materiale necesare:
50 g fir Extra Merino Schaschenmayr (100% lână merinos, 130 m/50g);
Andrele nr. 2,5, nr. 3 și nr. 3,5;

Explicație tricotare:
Pe andrelele nr. 2,5 se montează 128 ochiuri. Ochiurile se închid în cerc și se tricoteaza 2 rânduri cu elastic dublu, după care se tricotează cu andrele nr. 3 elastic 1 x 1 (1 ochi față, 1 ochi dos) – 3 cm și un rând cu toate ochiurile față.

În continuare se va tricota cu andrele nr. 3.5. Se tricotează 4 rânduri cu toate ochiurile dos, apoi pe 35 ochiuri din centru se tricotează conform schemei, celelalte ochiuri se vor tricota ca ochiuri dos.
Caciula Spider lateralCaciula Spider spate
Începând cu penultimul rând al schemei se vor realiza scăderi de ochiuri pentru realizarea vârfului căciulii.

În schema nr. 2 sunt reprezentate aceste scăderi și poziționarea lor pe căciulă. Scăderile constau în 4 clinuri. Între fiecare clin vor fi câte 31 ochiuri. Se scad câte 8 ochiuri peste 1 rând: 2 ochiuri împreună dos, 1 ochi fata, 2 ochiuri împreună dos.

Se tricotează 7 rânduri cu scăderi = 72 ochiuri, după care se realizează încă 4 clinuri dintr-un ochi față cu scăderi de ochiuri înainte și după acest ochi. semne conventionale caciula spiderschema scaderi caciula spiderschema caciula spider Ochiurile față ale clinurilor precedente se vor tricota față până la sfârșitul lucrării, fără a mai realiza scăderi de ochiuri înainte și după acestea.

După 8 rânduri cu scăderi de ochiuri pe andreaua de lucru rămân 8 ochiuri. Firul de lucru se taie, lăsând un capăt mai lung. Capătul firului se trece prin cele 8 ochiuri rămase, se strânge cu acuratețe și se fixează pe partea dos a lucrării.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *