Vestă tricotată


Vesta tricotata

Mărimea: 36;
Materiale necesare:
200 g fir Zhivago;
Andrele nr.6;
Croșeta nr.5.

Densitatea tricotului: 13 ochiuri x 19 rânduri = 10 x 10 cm.

Model central: Se va tricota conform schemei. În schemă sunt prezentate doar rândurile față. În rândurile dos, ochiurile se vor tricota așa cum se prezintă. Rândurile 1-36 se tricotează o dată, după care se vor repeta rândurile 5-36.
7 ochiuri răsucite spre dreapta: Se iau pe o andrea ajutătoare 3 ochiuri după lucrare, 4 ochiuri față, 3 ochiuri dos de pe andreaua ajutătoare.
Bob: Din ochiul marcat în schemă se tricotează 1 ochi față, 1 jeteu, 1 ochi față, 1 jeteu, 1 ochi față. Lucrarea se întoarce – 5 ochiuri dos, lucrarea se întoarce – 5 ochiuri față, lucrarea se întoarce – 5 ochiuri dos, lucrarea se întoarce – se ia pe andreaua de lucru 1 ochi fără a se tricota, 4 ochiuri împreună față, ochiul rezultat se trece peste cel luat.

Explicație tricotare:
Spate: Se monteaza pe andrea 45 ochiuri și se tricotează cu punct jerseu – 30 cm = 58 rânduri.
În următorul rând față, pentru răscroiala mânecilor, se închid din ambele părți câte 3 ochiuri și se scade câte 1 ochi după și înaintea ochiurilor de margine.
După 48 cm = 92 rânduri, tricotate de la primul rând, toate ochiurile se închid.

Fața: Se montează pe andrea 61 ochiuri și se tricotează 10 ochiuri cu punct jerseu, 41 ochiuri modelul prezentat în schemă și 10 ochiuri cu punct jerseu.
După 30 cm = 58 rânduri de la primul rând, pentru răscroiala mânecilor, se închid din ambele părți câte 3 ochiuri. În fiecare al 2-lea rând, după si înaintea ochiurilor de margine se vor scădea 2 x 2 ochiuri (dinspre marginea stânga – 3 ochiuri împreună față, dinspre marginea dreapta – 3 ochiuri împreună față spre dreapta).
După 43 cm = 82 rânduri, pentru răscroiala gâtului, se închid 11 ochiuri din centru și fiecare parte se va tricota separat. Dinspre răscroiala gâtului se închid 4 x 1 ochi în fiecare al 2-lea rând.
După 48 cm = 92 rânduri se închid cele 14 ochiuri rămase pentru linia umărului. Partea a doua se va tricota simetric.
schema vesta tricotata
Finisarea: Se realizează cusaturile pe liniile umerilor. De pe marginea răscroielii mânecii se montează pe andrea 74 ochiuri. Ochiurile se închid în cerc și se tricotează 6 rânduri cu punct jerseu. În următorul rând, toate ochiurile se închid. La fel se procedează și cu cea de a doua mânecă.
Marginile mânecilor, a răscroielii gâtului cât și marginea de jos se vor finisa cu ajutorul croșetei în felul următor:
Rândul 1: Piciorușe fără jeteu;
Rândul 2: * 1 picioruș fără jeteu în ochiul ce urmează, 4 ochiuri lanț, 1 picioruș cu 2 jeteuri *, se repetă *-* până la sfârșitul rândului. Rândul se sfârșește cu un picioruș de legătură în primul ochi al rândului.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *