Vestă cu guler înalt


Vesta cu guler inalt

Vesta cu guler inaltMărimea: 36/38;
Materiale necesare:
400 g fri GOA (50% bumbac, 50% poliacril, 50g/60m);
Andrele nr. 6 si nr.7.
Densitatea tricotului: 15 ochiuri x 18 rânduri = 10 cm.

Explicație tricotare:
Spate: Se montează pe andrea 58 ochiuri și se tricotează în felul următor: 1 ochi de margine, 1 ochi dos, * 2 ochiuri față, 2 ochiuri dos*, se repetă *-* până la ultimele 2 ochiuri, 1 ochi dos, 1 ochi de margine.
În rândul următor, rând față, se va continua cu tricotarea modelului prezentat în schemă. În schemă sunt prezentate doar rândurile față, în rândurile dos, ochiurile se tricotează așa cum se prezintă.

În rândul 21, se vor adăuga 2 ochiuri conform schemei = 60 ochiuri.
După 36 cm tricotați de la primul rând, în rândul 63 al schemei, pentru răscroiala mânecii se vor închide din ambele părți 1 x 3 ochiuri. După tricotarea rândului 89 pe andrea vor rămâne 48 ochiuri.
După 56 cm tricotați de la primul rând, pentru linia umerilor, se închid din ambele părți câte 12 ochiuri. Cele 24 ochiuri rămase pentru răscroiala gâtului se lasă pe o andrea ajutătoare.
Tipar vesta cu guler inaltSchema vesta cu guler inalt
Fața: Se va tricota ca și partea spate. După 47 cm tricotați de la primul rând, cele 16 ochiuri din centru se trec pe o andrea ajutătoare pentru răscroiala gâtului. Fiecare parte a răscroielii gâtului se vor tricota separat conform schemei.
După 58 cm tricotați de la primul rând, se închid cele 12 ochiuri rămase pentru fiecare umăr.

Finisarea: detaliile se umezesc putin. Se realizează cusăturile vestei. Liniile umerilor vor fi plasate spre partea spate.
Ochiurile de pe andrele ajutătoare se trec pe andreaua de lucru. Se închid în cerc și se tricotează circular conform schemei. În rândurile pare, ochiurile se vor tricota așa cum se prezintă.
După 10 cm tricotați, ochiurile se închid.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *