Pulover cu maneci largi si rascroiala gatului pe spate


pulover cu maneci largi si rascroiala gatului pe spate

pulover cu maneci largi si rascroiala gatului pe spateMarimea: 38-44.
Materiale necesare:
500 g fir „Medina” (100% bumbac, 160 m/100 g);
Andrele nr. 4 si nr.4,5.
Explicatie tricotare:

Fata: Se monteaza pe andrea 78 ochiuri + 2 ochiuri de margine si se tricoteaza conform schemei. Se repeta randurile 1-7 ale schemei pana cand se vor tricota 56 randuri.
Dupa care, incepand cu randul 57 se va tricota conform schemei.

Spate: Se monteaza pe andrea 36 ochiuri si se va tricota de incepand de la mijlocul schemei. In fiecare al 2-lea rand (randurile fata) se vor adauga din ambele parti cate 2, 2, 3, 3, 2, 2, 2, 1, 1, 1, 1, 1, 1 ochiuri, pana cand pe andreaua de lucru vom avea 78 ochiuri + 2 ochiuri de margine.
In continuare se va tricota conform schemei, ca si partea fata, fara a tricota insa portiunea pentru rascroiala gatului.pulover cu maneci largi si rascroiala gatului pe spateschema pulover cu maneci largi si rascroiala gatului pe spate
Separat, se vor tricota doua bretele in felul urmator: se monteaza pe andrea 5 ochiuri si se tricoteaza cu punct lenes 20-30 cm, dupa care ochiurile se inchid.

Maneca: De pe marginile laterale ale partii fata si spate se monteaza pe andrea 78 ochiuri (pentru o maneca) si se tricoteaza in felul urmator: 1 ochi de margine, 28 ochiuri modelul ajur din schema, 5 ochiuri fata, 10 ochiuri modelul ajur, 5 ochiuri fata, 28 ochiuri modelul ajur, 1 ochi de margine.
In fiecare al 2-lea rand (randuri fata), din ambele parti, se va inchide cate 1 ochi, pana cand pe andrea vor ramane 32 ochiuri. Apoi, se vor tricota drept inca 10 randuri.
Maneca a doua se va tricota in mod similar.

Finisarea: Se realizeaza cusaturile puloverului. Se cos bretelele pe partea spate (vezi poza).


Comentarii la Pulover cu maneci largi si rascroiala gatului pe spate

  • Îmi place, dar nu este bine explicat

    Monica Álvarez 20 iulie, 2020 11:09 pm

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *