pulover bolero

Pulover bolero

pulover boleroMarimea: 36-40, 42-46
Materiale necesare:
400 g fir ONIine Linie 351 Capri (42% poliacril, 32% alpaca, 20% lână, 6% poliester, 150 m/50 g);
Andrele nr.5.5;

Densitatea tricotului: 21 ochiuri x 30 rânduri = 10 х 10 cm.
Modele utilizate:
‘Tabla de șah’: *2 ochiuri față, 2 ochiuri dos* pana la sfarsitul rândului.
In fiecare al 2-lea rând tricotarea ochiurilor se inversează: *2 ochiuri dos, 2 ochiuri față*.

Explicație tricotare:
‘Fularul’: Se montează pe andrea 82 ochiuri si se tricotează modelul “table de sah’.
Dupa 18 cm tricotați de la primul rând = 57 rânduri, pentru răscroiala primei mâneci se închid 30/34 ochiuri din centru, iar in randul următor, acestea se vor monta din nou pe andrea.
Se tricotează drept 150 cm. Pentru răscroiala mânecii doi se închid 30/34 ochiuri din centru, iar in randul următor, acestea se vor monta din nou pe andrea.
Dupa 18 cm tricotați de la mâneca doi = 57 rânduri, toate ochiurile se închid.
tipar pulover boleroschita pulover bolero
Mâneca: Se montează pe andrea 64 (70) ochiuri si se tricotează 1,5 cm = 4 rânduri elastic 1×1 (1 ochi față, 1 ochi dos).
In randul următor, ochiurile se împart în felul următor: 1 ochi de margine, se tricotează ochiul dinaintea primei săgeți (schema nr.1), se tricotează de 10/11 ori raportul modelului = 6 ochiuri, se tricotează ochiul dupa săgeata nr.2, 1 ochi de margine.
In fiecare al 2-lea rând se vor adauga din ambele părți 7×1 ochi , in fiecare al 10-lea rând 2×1 ochi/in fiecare al 6-lea rând 18×1 ochi = 82(106) ochiuri.
Ochiurile adăugate se includ in tricotarea modelului.

Dupa 42,5 cm = 120 rânduri (39 cm = 110 rânduri) de la elastic, se închid din ambele părți 1×2 ochiuri si în fiecare al 2-lea rând 1 х 2 ochiuri, 18 х 1 ochi (1 х3 ochiuri si in fiecare al 2-lea rând 6 х 2 ochiuri, 9 х 1 ochi si 5 х 2 ochiuri).
Dupa 14 cm tricotati = 41 randuri, se inchid cele 38 ochiuri ramase.

Finisarea: Fularul se așează parte peste parte (in cruce) si se coase pe margini. Se realizează cusătura mânecilor.

 

4 thoughts on “Pulover bolero

  1. Buna ziua,

    In primul rand ma bucur ca am descoperit acest site 🙂 Felicitari!

    Acum multi ani in urma, imi placea sa tricotez, dar cand am intrat in roata vietii: copii, casa, servici am uitat de acesta pasiune.

    Pentru acest Craciun m-am gandit sa ii tricotez fetei mele un pulover si cautand pe net te-am descoperit. Am ales pulover bolero, dar m-am incurcat un pic la maneca. Nu inteleg cum trebuie crescut, mai intai, iar apoi cum se scade.

    Te rog sa ma ajuti cu o detaliere mai clara, tinanad cont ca am cam ruginit 🙂

    Iti multumesc anticipat!

    Toate cele bune,
    Maria

  2. Buna ziua!
    ma bucur mult ca site-ul meu este util.
    Adaugarea de ochiuri se realizeaza la inceputul randului dupa ochiul de margine si la sfarsitul randuluiinaintea ochiului de margine. Se adauga un ochi din firul dintre 2 ochiuri, adica firul se ridica pe andreaua de lucru si se tricoteaza ca ochi fata rasucit pentru a evita formarea de gauri.
    Scaderea de ochiuri se realizeaza la fel dupa ochiul de margine si inaintea lui la sfarsitul randului. Se tricoteaza cate 2 ochiuri impreuna fata spre dreapta la inceputul randului si spre stanga la sfarsitul randului.
    Mult succes!

  3. Îmi place acest pulover bolero și aș dori să-l cos în loc să-l tricotez . Există vreo schiță, cum trebuie să cos piesa mare împreună și, de asemenea, măsurători? Aștept cu nerăbdare, Dacă aș putea primi sfaturi. Îţi mulţumesc foarte mult, Îmi place foarte mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *