Bolero pentru Snej


bolero snej față

bolero snejVârsta: 5-6 ani;
Materiale necesare:
150 g fir Extra (50 % lână, 50% acril);
Andrele circulare nr.3.5.
1 nasture cu diametrul 2.5 cm.

Densitate tricot: 25 ochiuri = 10 cm.

Modelul de baza:
Rândul 1 (rând dos): 1 ochi de margine, * 3 ochiuri împreună dos, din ochiul următor se tricotează 1 ochi față , 1 ochi dos, 1 ochi față – după care ochiul se lasă de pe andreaua stânga*, se repetă *-*, 1 ochi de margine.
Rândul 2 (rând față): Între ochiurile de margine, toate ochiurile se vor tricota dos;
Rândul 3: ochi de margine, * din ochiul următor se tricotează 1 ochi față , 1 ochi dos, 1 ochi față – după care ochiul se lasă de pe andreaua stânga, 3 ochiuri împreună dos, *, se repetă *-*, 1 ochi de margine.
Rândul 4 (rând față): Între ochiurile de margine, toate ochiurile se vor tricota dos;
Se repetă rândurile 1-4.bolero snej spate

Explicație tricotare:
Bolero-ul se va tricota de sus în jos, începând cu mânecile și partea spate.
Se montează pe andrea 60 ochiuri și se tricotează 7 rânduri cu punct orez.
În continuare se vor realiza liniile raglan, ochiurile împărțindu-se în felul următor: 14 ochiuri mâneca 1, 2 ochiuri raglan, 28 ochiuri partea spate, 2 ochiuri linia raglan, 14 ochiuri mâneca 2.

Se va tricota cu punct jerseu în felul următor: 1 ochi de margine, se adaugă 1 ochi dintre două ochiuri, 1 ochi față, se adaugă 1 ochi dintre 2 ochiuri, 2 ochiuri față, se adaugă 1 ochi dintre 2 ochiuri, 28 ochiuri față, se adaugă 1 ochi dintre 2 ochiuri, 2 ochiuri față, se adaugă 1 ochi dintre 2 ochiuri, 13 ochiuri față, se adaugă 1 ochi dintre 2 ochiuri, 1 ochi de margine = 66 ochiuri.

Adăugările de ochiuri pentru linia raglan, care se fac după și înaintea ochiurilor de margine și a liniilor raglan, se vor realiza în fiecare al 2-lea rând (rândul de pe partea față) încă de 18 ori = 174 ochiuri.
În continuare, de pe marginea mânecii drepte, pentru partea dreapta față, se montează pe andrea 30 ochiuri, 54 ochiuri ale mânecii drepte se trec pe o andrea ajutătoare, se tricotează față 70 ochiuri ale părții spate, 54 ochiuri pentru mâneca stângă se lasă pe o andrea ajutătoare, de pe marginea mânecii stângi, pentru partea stânga față, se montează pe andrea 30 ochiuri. În total pe andreaua de lucru vom avea 130 ochiuri.

Primele și ultimele 5 ochiuri se vor tricota cu punct orez până la sfârșitul lucrării, celelalte ochiuri se vor tricota cu 4 rânduri cu punct leneș, după care se vor tricota 24 rânduri cu modelul de bază după cum urmează: 5 ochiuri cu punct orez, 2 ochiuri față, toate ochiurile se vor tricota cu modelul de bază până la ultimele 7 ochiuri, 2 ochiuri față, 5 ochiuri punct orez. Ultimul rând va fi pe partea față a lucrării.bolero snej față

Apoi se vor tricota 2 rânduri cu punct jerseu și 3 rânduri cu punct leneș.
În următorul rând față, pentru pliuri, se marchează 48 ochiuri din centru. În fiecare al 3-lea ochi, din spatele ochiului, se va adăuga câte 1 ochi față = 146 ochiuri.
Se tricotează 16 ochiuri cu punct jerseu și 7 rânduri cu punct orez.

În rândul 4, tricotat cu punct orez, se va realiza o cheotoare în felul următor: Toate ochiurile se tricotează cu punct orez până la ultimele 5 ochiuri ale rândului, se închid 2 ochiuri, 3 ochiuri cu punct orez.
În rândul 5: 3 ochiuri cu punct orez, se montează 2 ochiuri, se tricotează cu punct orez până la sfârșitul rândului.
După tricotarea cu punct orez a rândului 7, toate ochiurile se închid.

Mâneca: Ochiurile mânecii 1 se trec pe andreaua de lucru. Ochiurile se închid în cerc. Se tricotează 2 rânduri cu punct jerseu și 3 rânduri cu punct orez, după care ochiurile se închid.
La fel se procedează și cu finisarea mânecii 2. Se coase nasturele.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *