pulover homeland

Pulover Homeland

pulover homelandMarimea: M;
Circumferinta bustului: 91-97 cm;
Materiale necesare:
10 sculuri fir Rowan Big Wool (100% lana, 80m/100g);
Andrele nr.8 si r.10;

Semne conventionale din schema:
4L – se iau pe o adrea ajutatoare 3 ochiuri fara a se tricota, andreaua inaintea lucrarii,1 ochi dos, 3 ochiuri față de pe andreaua ajutatoare.
4R – se ia pe o adrea ajutatoare 1 ochi fara a se tricota, andreaua dupa lucrare, 3 ochiuri față, 1 ochi dos de pe andreaua ajutatoare.
6F – se iau pe o adrea ajutatoare 3 ochiuri fara a se tricota, andreaua inaintea lucrarii,3 ochiuri față, 3 ochiuri față de pe andreaua ajutatoare.
6B – se iau pe o adrea ajutatoare 3 ochiuri fara a se tricota, andreaua dupa lucrare,3 ochiuri față, 3 ochiuri față de pe andreaua ajutatoare.

Densitatea tricotului: 14 ochiuri x 14 randuri = 10×10 cm;

Cum se tricoteaza acest pulover:
Spate: Pe andrele nr.8 se monteaza 72 ochiuri. Se va tricota conform schemei nr.1 (marimea M) randurile 1-16.
In continuare se va tricota cu andrele nr.10. Se vor tricota randurile 16-32 pana cand lungimea detaliului va masura 32 cm.
In urmatorul rand față, pentru rascroiala manecii, se inchid din ambele parti cate 4 ochiuri = 66 ochiuri. In urmatoarele 5 randuri se inchid din ambele parti cate 1 ochi si in fiecare al 2-lea rand 3×1 ochi = 50 ochiuri.
Se va tricota drept pana cand lungimea rascroielii manecii va masura 21 cm.
In urmatorul rand față, pentru linia umarului se vor inchide din ambele parti cate 5 ochiuri, se tricoteaza conform schemei pana cand pe andreaua dreapta vom avea 9 ochiuri, lucrarea se intoarce. Celelalte ochiuri se lasa pe o andrea ajutatoare.

La inceputul urmatorului rand față se inchid 3 ochiuri si inca 6 ochiuri in urmatorul rand față.
Se trec pe andreaua de lucru ochiurile de pe andreaua ajutatoare. Se inchid 22 ochiuri din centru, iar pe ochiurile ramase pe andreaua de lucru se realizeaza linia umarului pentru cealalta parte (simetric, conform descrierii de mai sus).
schita pulover homeland
Fața: Se va tricota ca si parte spate, dar cu 10 randuri mai putin de la linia rascroiala manecii.
In urmatorul rand față, se tricoteaza conform schemei primele 15 ochiuri, lucrarea se intoarce. Celelalte ochiuri se lasa pe o andrea ajutatoare. Fiecare parte de la rascroiala gatului se va tricota separat.
In urmatoarele 4 randuri se inchide cate 1 ochi dinspre rascroiala gatului = 11 ochiuri.
Cu ochiurile ramase se tricoteaza 3 randuri conform schemei.

In urmatorul rand față, pentru linia umarului se inchid 5 ochiuri si in urmatorul rand față se inchid cele 6 ochiuri ramase.
Se trec pe andreaua de lucru ochiurile de pe andreaua ajutatoare. Se inchid 20 ochiuri din centru, iar pe ochiurile ramase pe andreaua de lucru se realizeaza rascroiala gatului si linia umarului pentru cealalta parte (simetric , conform descrierii de mai sus).

Maneca: Pe andrele nr.8 se monteaza 34 ochiuri. Se va tricota conform schemei nr.1, randurile 1-16. Raportul pentru maneca marimea M se va tricota numai pe ochiurile din interiorul liniei de contur. In continuare se va tricota cu andrele nr.10. In continuare se vor repeta randurile 16-32.
In acelasi timp,se adauga din ambele parti cate 1 ochi in randul 3 si in ranul 7 = 38 ochiuri, apoi in fiecare al 8-lea rand se adauga din ambele parti 6×1 ochi = 50 ochiuri. Ochiurile adaugate se includ in tricotarea modelului prezentat in schema..

Cand lungimea detaliului va masura 46 cm,pentru rascroiala manecii se inchid din ambele parti cate 3 ochiuri = 44 ochiuri.
In fiecare al 2-lea rand se inchid din ambele parti 8×1 ochi = 18 ochiuri.
In urmatorul rand față, se inchid din ambele parti cate 5 ochiuri.
Celelalte 8 ochiuri ramase se inchid in urmatorul rand față.

Finisarea: Se realizeaza cusaturile puloverului.
De pe marginea rascroielii gatului se monteaza pe andrea 78 ochiuri (49 ochiuri partea fata +29 ochiuri partea spate). Se tricoteaza cu andrele nr.8 elastic 2×2 – 4 randuri, dupa care ochiurile se inchid.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *