Pulover alb


pulover alb

pulover alb tricotatMarimea: 36/38
Materiale necesare:
520 g fir alb si 80 g fir albastru Music Style Collection COUNTRY (72% lana virgina, 10% matase, 13% acril, 5% nylon, 105 m/50 g);
Andrele nr. 5 si nr. 6.5;
Croseta nr.4.
Densitatea tricotului: 14 ochiuri х 20 randuri = 10 х 10 cm;

Modele utilizate:
Bobulet: Se croset eaza cu fir albastru in felul urmator: 2 ochiuri lant, 9 picioruse cu jeteu in primul ochi lant, 1 piciorus de legatura in primul piciorus cu jeteu.
In continuare se croseteaza de 2 ori 4 picioruse cu jeteu, in primul ochi de la baza. Firul de lucru se trece prin toate ochiurile si se strange.

Modelul de baza:
Randul 1, 2 si 4: punct jerseu.
Randul 3: Primele 9 ochiuri se tricoteaza in felul urmator: ((1 ochi față, se adauga 1 ochi dintre 2 ochiuri) x 8, 1 ochi față = 17 ochiuri). Cu cele 17 ochiuri obtinute se tricoteaza 8 randuri punct jerseu, dupa care se despletesc ochiurile adaugate. Cele 9 ochiuri ramase pe andrea se tricoteaza cu punct jerseu 2 randuri.
Se repeta randurile 1-4.

Explicatie tricotare:schita pulover alb
Spate: Pe andrele nr.5 se monteaza 55 ochiuri. In continuare se va tricota cu andrele nr.6.5 cu punct jerseu, scazand din ambele parti in fiecare al 2-lea rand 5×1 ochi = 45 ochiuri.
Dupa 15 сm de la primul rand se adauga din ambele parti in fiecare al 6-lea rand 5×1 ochi = 55 ochiuri.
Dupa 35 cm de la primul rand, pentru rascroiala manecilor, se inchid din ambele parti cate 5 ochiuri = 45 ochiuri.
Dupa 50 cm de la primul rand se inchid ochiurile ramase.

Fața: se tricoteaza ca si partea spate, dar dupa 45 cm de la primul rand, toate ochiurile se inchid.

Maneca: Pe andrele nr.6.5 cu fir alb, se monteaza 29 ochiuri si se tricoteaza modelul de baza cu randuri prescurtate in felul urmator: Se incepe cu primele 12 ochiuri (se tricoteaza modelul reliefat pe 9 ochiuri), apoi se includ in lucru, din dreapta, in fiecare al 4-lea rand 1×9 ochiuri (se tricoteaza modelul reliefat pe 7 ochiuri), 1 х 8 ochiuri(se tricoteaza modelul reliefat pe 5 ochiuri) = 29 ochiuri.
Apoi, se monteaza pe andrea din dreapta 34 ochiuri care se vor tricota cu punct jerseu si randuri prescurtate. Se incepe cu tricotarea primelor 4 ochiuri din dreapta, apoi se include in lucru in fiecare al 2-lea rad 1 x 3 ochiuri si 1 x 27 ochiuri.
Pentru rascroiala manecii din dreapta ,se adauga in fiecare al 2-lea rand 1 x 1 ochi si 1 x 2 ochiuri, dupa care se va scadea in fiecare al 6-lea rand 4x 1ochi , in fiecare al 2-lea rand 1×2 ochiuri si 1 x 1 ochi.
Rascroiala manecii din stanga se va tricota simetric.
Dupa 50 cm tricotati (se masoara pe marginea de jos cu modelul reliefat), toate ochiurile se inchid.

Finisarea: Se realizeaza cusaturile detaliilor puloverului.
Pentru guler , pe andrele nr.6.5 cu fir alb, se monteaza pe andrea 27 ochiuri si se tricoteaza in felul urmator:1 ochi de margine, pe primele 14 ochiuri se tricoteaza modelul de baza, 2 ochiuri față , pe urmatoarele 9 ochiuri se tricoteaza modelul de baza, 1 ochi de margine.
Cand lungimea gulerului va masura 100 cm, toate ochiurile se inchid.
Se coase gulerul pe marginea rascroielii gatului.
Cu fir albastru se croseteaza bobulete si se fixeaza pe pulover (vezi poza).


Comentarii la Pulover alb

 • Exista posibilitatea de a achizitiona un astfel de pulover? Va multumesc!

  Nicoleta 16 decembrie, 2014 4:03 pm
 • Este minunat insa nu cred ca voi reusi sa fac asa bijuterie! Nu se poate cumpara?

  Nicoleta 16 decembrie, 2014 10:40 pm
 • Tricotez si la comanda. Dar de obicei fac hăinuțe pentru copii, șosete, căciulite.
  Pulovere tricotez doar pentru mine. E o problema cu măsurile. Una e sa vezi persoana în fata si sa ii iei toate măsurile si alta e sa le primești prin e-mail si sa tricotezi pe orbecăite.
  Un impediment ar fi si timpul liber, pe care din păcate nu îl am.

  Nina 17 decembrie, 2014 7:59 pm
 • va rog sa-mi dati mai amanuntit schema ,va multumesc si astet un raspuns

  sucia domnica 15 ianuarie, 2015 1:35 pm
 • Mai mult decât atât nu va pot ajuta.
  În articol scrie clar cum se tricotează fiecare detaliu.
  Citiți cu atenție si realizați.

  Nina 15 ianuarie, 2015 9:31 pm
 • Buna doamna Nina va rog sa ma scuzati ca va tot deranjez am inceput pulovarul alb am facut fata si spatele dar nu intelag cum sa incep mineca scrie sa incepi cu primele 12 ochiuri si sa tri.modelul reliefat din 9ochiuriadica cum adica nu inteleg sunteti draguta sa ma ajutati putin

  sucia domnica 13 februarie, 2015 3:42 pm
 • De fapt maneca e cel mai complicat detaliu al acestui pulover. Sa o luam pe bucati cu descrierea manecii. La inceputul articolului se afla un alineat cu modelul de baza, il cititi si pe ala ca va ajuta.
  Montati pe andrea 29 ochiuri. Incepeti modelul reliefat cu primele 12 ochiuri in felul urmator: 1 ochi de margine, 1 ochi fata, (1 ochi fata, 1 ochi adaugat)x9, 1 ochi fata, firul de lucru il treceti dupa ochiul ce urmeaza, intoarceti lucrarea si tricotati spre locul de unde ati inceput. Tricotati portiunea asta 4 randuri cu punct jerseu – asta va fi volanasul de la baza manecii, cel mai mare.
  Includeti in tricotare urmatoarele 9 ochiuri, inclusiv ochiul pe dupa care ati trecut firul. Tricotati ochiurile primului volanas, apoi pe urmatoarele 9 ochiuri in felul urmator:1 ochi fata, (1 ochi fata, 1 ochi adaugat)x7, 1 ochi fata, firul de lucru il treceti dupa ochiul ce urmeaza, intoarceti lucrarea si tricotati spre locul de unde ati inceput. Tricotati portiunea asta cu inca 4 randuri cu punct jerseu – veti tricota volanasul 1 si 2.
  Includeti in tricotare urmatoarele 8 ochiuri, inclusiv ochiul pe dupa care ati trecut firul. Tricotati ochiurile primului volanas, ochiurile valanasului 2, apoi pe urmatoarele 8 ochiuri in felul urmator:1 ochi fata, (1 ochi fata, 1 ochi adaugat)x5, 1 ochi fata, 1 ochi de margine. Intoarceti lucrarea si tricotati spre locul de unde ati inceput. Tricotati portiunea asta cu inca 4 randuri cu punct jerseu – veti tricota volanasul 1,2 si 3.
  In final volanasul 1 va fi tricotat cu 12 randuri, volanasul 2 cu 8 randuri, volanasul 3 cu 4 randuri. Toate ochiurile adaugate se despletesc si pe andreaua de lucru raman din nou 29 ochiuri pe care le tricotati cu 2 randuri punct jerseu, dupa care incepeti din nou procedura.
  Dupa ce ati despletit ochiurile adaugate, montati pe andrea din dreapta inca 34 ochiuri si tricotati maneca dupa descriere. Maneca o tricotati in acelasi timp cu tricotarea valanaselor.
  E destul de migalos, dar cu putina rabdare si un pic de concentrare veti reusi.
  Sa aveti spor!

  Nina 13 februarie, 2015 7:04 pm
 • Va multumesc din suflet ptr.explicatie ,sper sa ma descurc .Va multumesc
  .

  sucia domnica 13 februarie, 2015 8:40 pm
 • buna seara. sunt incepatoare si vreau sa lucrez si eu acest minunat model. dar sunt anumite lucruri pe care nu le inteleg – desi am citit explicatiile dumneavoastra referitoare la crearea manecii. nedumerirea mea este la volanase
  ochiul dupa care am trecut firul si se adauga la urmatorul volanas se lucreaza – sau doar se ia pe ac?
  dupa procedura volanaselor trebuie sa adaug din dreapta inca 34 ochiuri – corect?
  in timp ce lucrez cele 34 de ochiuri – continui procedura volanaselor simultan?

  explicati-mi va rog cum se inmulteste tot la al doilea rand 1*3 si 1*27?

  va multumesc pentru raspuns

  Daniela 19 februarie, 2015 1:47 am
 • Buna ziua!
  Sa va raspund la intrebari:
  1. Treceti firul dupa ochi si va intoarceti inapoi. In randul urmator, ochiul dupa care s-a trecut firul nu se va tricota. El se va tricota numai atunci cand se incepe tricotarea urmatorului volanas.
  2.Montati 34 de ochiuri. Aceste ochiuri le tricotati dupa descriere concomitent cu tricotarea volanaselor, mai bine zis va coincide cu tricotarea volanasului 3.
  Procedura se numeste tricotarea cu randuri prescurtate.
  Nu adaugati nici un ochi la maneca. Cand ati montat cele 34 ochiuri, prima data le tricotati pe primele 4, firul il treceti dupa urmatorul ochi si va intoarceti. Tricotati 4 ochiuri dos si realizati volanasele.
  In urmatorul rand, tricotati volanasele, 4 ochiuri fata, urmatoarele 3 ochiuri fata, treceti firul dupa urmatorul ochi si va intoarceti.
  Tricotati 7 ochiuri dos, ochiurile volanaselor. In urmatorul rand fata, ochiurile volanaselor, 7 ochiuri fata, 27 ochiuri. Va intoarceti cu tricotarea ochiurilor dos.
  Tricotati volanasul 1 si 2. Cand ajungeti la volanasul 3 il tricotati concomintent cu cele 34 ochiuri ale manecii, le tricotati pe toate in acelasi timp fara a mai intoarce lucrarea si incepeti si adaugarea de ochiuri.

  Nina 19 februarie, 2015 1:47 pm
 • Buna ziua iar va deranjez nu sunt lamurita cum se pun cele 34 ochuri pe andreaua din dreapta si acestea se lucreaza numai la terminarea celui de-al 3 volanas,si mineca se tricoteaza rotund nu ,si rascroiala mineci la cite rinduri se face sau se masoara .multumesc

  sucia domnica 2 martie, 2015 10:54 am
 • Le montati pur si simplu, cum incepeti orice lucrare. Vedeti in comentariul de mai sus. Am mai explicat o data cum se tricoteaza maneca. Va ajuta si tiparul si descrierea.

  Nina 2 martie, 2015 12:35 pm
 • Buna ziua doamna Nina imi cer mii de scuze ca va tot deranjez dar de 2 saptamini ma chinuiesc la mineca si nu reusesc,am facut volanasele desi parca nu sunt ca si in poza sau cumva sunt aranjate pe mineca ,pe urma am citit si comentarile de mai sus dar tot nu imi iese .Sa va explic unde ma inpotmolesc ,am facut volanasele ,am adaugat cele 34 ochiuri dar mineca merge rotund ,nu pe lungime adica in sus si nu stiu unde se scade la sub brat ,am vazut si schita dar tot nu pricep .Va rog sa ma ajutati ca nu am lucrat nici o data asa sau nu inteleg eu ceva .multumesc ptr. ajutor

  sucia domnica 10 martie, 2015 9:55 am
 • Asa e, maneca se tricoteaza pe latime. Din cauza asta se folosesc si randurile prescurtate.
  Montati 34 ochiuri, le tricotati pe primele 4, apoi mai includeti 3, apoi 27.
  Dupa adaugti la sfarsitul randului 1 ochi, apoi 2 ochiuri (e portiunea micuta de sub brat) si incepeti adaugarile in fiecare al 6-lea rand ca 4×1 ochi ( va ridicati in sus spre umar), inchideti 1×2 ochiuri si 1×1 ochi e linia umarului si incepeti sa tricotati cealalta jumatate a manecii simetric. Inchideti 1×1 ochi, 1×2 ochiuri- ati terminat linia umarului, coborati in jos pe brat scazand 4×1 ochi in fiecare al 6-lea rand, montati 2 ochiuri pe andrea, apoi 1 ochi (portiunea de sub brat.
  Cand urcati sus spre umar adaugati ochiuri, cand coborati scadeti.
  Apoi de la subrat tricotati primele 27 ochiuri, includeti urmatoarele 3, apoi urmatoarele 4.
  E destul de complicat ca tricotati o data cu volanasele.
  La volanase e posibil sa fi tricotat mai strans si au iesit mai fixe.
  Puteti tricota volanasele separat, apoi maneca si coaseti volanasele pe margini ca sa va usurati un pic munca.

  Nina 10 martie, 2015 10:50 am
 • Va multumesc ptr. explicatii,o sa incerc din nou. O zi buna.

  sucia domnica 10 martie, 2015 12:29 pm

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *