Cardigan in nuante alb negru


Cardigan in nuante alb negru

Cardigan in nuante alb negruMarime: 36/38;
Materiale necesare:
250 g fir alb Babyboo (bumbac si nylon, 105 m/50g);
50 g fir negru;
andrele nr. 3 si nr.3.5;
3 nasturi negri cu diametrul 1.25 mm.
Densitatea lucrarii: 20 ochiuri x 27 randuri = 10 x 10 cm;

Explicatii tricotat:
Spate: Pe andrelele nr.3, cu fir alb, se monteaza 78 ochiuri si se tricoteaza 5 cm elastic 2 x 2, incepand cu 2 ochiuri fata.
Dupa care, cu andrelele nr.3.5 se va tricota modelul prezentat in schema nr.1 in felul urmator: 1 ochi de margine, raportul din 28 ochiuri de 2 ori, apoi se vor tricota primele 20 ochiuri ale raportului, 1 ochi margine.
In fiecare al 8-lea rand se vor adauga din ambele parti 4×1 ochi = 86 ochiuri. Ochiurile adaugate se vor include in tricotarea modelului.

Dupa 18 cm tricotati de la primul rand, se va realiza rascroiala manecii. Se vor inchide din ambele parti in fiecare al 2-lea rand 1 x 4 ochiuri, 1 x 2 ochiuri si in fiecare al 2-lea rand dupa si inaintea ochiului de marginde se vor tricota din ambele parti cate 2 ochiuri impreuna fata x 5 = 64 ochiuri.

Schema Cardigan in nuante alb negru

Schema „Cardigan in nuante alb negru”

Cand lungimea rascroielii manecii va masura 12,5 cm, se va realiza rascroiala gatului. Se vor inchide 18 ochiuri din centru, si fiecare parte se va tricota separat.
Dinspre marginea rascroielii gatului se vor inchide in fiecare al 2-lea rand 2 x 4 ochiuri si 1×2 ochiuri = 13 ochiuri.
Dupa care, pentru linia umerilor se vor inchide2x 5 ochiuri in fiecare al 2-lea rand dinspre marginea exterioara. Concomitent cu linia umerilor, se vor realiza scaderi si dinspre rascroiala gatului, 1 x 2 ochiuri si 1 x1 ochi.

Partea stanga fata: Pe andrelele nr.3, cu fir alb, se monteaza 34 ochiuri si se tricoteaza 5 cm elastic 2 x 2, incepand cu 2 ochiuri fata. In ultimul rand fata al elasticului se va adauga 1 ochi = 35 ochiuri,
Dupa care cu andrelele nr.3.5 se va tricota modelul prezentat in schema nr.1 in felul urmator: 1 ochi de margine, se incepe cu al 17-lea ochi al raportului si se tricoteaza pana la sfaristul raportului, apoi se vor tricota primele 21 ochiuri ale raportului, 1 ochi margine.

In fiecare al 8-lea rand se vor adauga din dreapta 4×1 ochi = 39 ochiuri. Ochiurile adaugate se vor include in tricotarea modelului.
Dupa 14 cm tricotati de la primul rand, pentru rascroiala gatului se vor tricota conform schemei toate ochiurile pana la ultimele 3 ochiuri care se vor tricota 2 ochiuri impreuna fata spre stanga, 1 ochi de margine.

Se vor scadea ochiuri in aceasta maniera in fiecare al 4-lea rand 1 x 1 ochi si in fiecare al 2-lea rand 16 x 1 ochi.
Rascroiala manecii se va realiza similar cu partea spate la aceasi lungime = 10 ochiuri.
Pentru linia umerilor, se vor realiza scaderi la aceasi lungime cu partea spate, in fiecare al 2-lea rand, se vor inchide din dreapta 2 x 5 ochiuri.

Partea dreapta fata se va realiza simetric cu partea stanga fata. Unica exceptie consta in tricotarea modelului: 1 ochi de margine, raportul de 28 ochiuri, primele 4 ochiuri ale raportului, 1 ochi margine.

Maneca: Pe andrelele nr.3, cu fir alb, se monteaza 54 ochiuri si se tricoteaza 5 cm elastic 2 x 2, incepand cu 2 ochiuri fata.
Dupa care cu andrelele nr.3.5 se va tricota modelul prezentat in schema nr.1 in felul urmator: 1 ochi de margine, se incepe cu ochiul 21 al raportului pana la ochiul 28, se repeta o data raportul din 28 ochiuri, apoi se vor tricota primele 16 ochiuri ale raportului, 1 ochi margine.

Tipar Cardigan in nuante alb negru

Tipar „Cardigan in nuante alb negru”

In fiecare al 14-lea rand se vor adauga din ambele parti 3×1 ochi = 60 ochiuri. Ochiurile adaugate se vor include in tricotarea modelului.

Dupa 28 cm tricotati de la primul rand, se vor inchide din ambele parti in fiecare al 2-lea rand 1 x 4 ochiuri, 1 x 2 ochiuri si in fiecare al 2-lea rand dupa si inaintea ochiului de marginde se vor tricota din ambele parti cate 2 ochiuri impreuna fata x 11 = 26 ochiuri.

Apoi, se vor inchide din ambele parti cate 3 ochiuri si in urmatorul al 2-lea rand cate 2 ochiuri.
In urmatorul rand fata cele 16 ochiuri ramase se inchid.

Finisarea: Se realizeaza toate cusaturile.
Cu andrelele nr. 3 si cu fir negru de pe marginea partii dreapta (de jos in sus) se monteaza 56 ochiuri, de pe marginea rascroielii gatului 44 ochiuri si de pe marginea partii stanga fata 56 ochiuri = 156 ochiuri. In urmatorul rand toate ochiurile se vor tricota dos, dupa care se va tricota 2, 5 cm elastic 2×2 incepand si sfarsind randul cu 3 ochiuri fata. Ultimul rand va fi rand dos.

In randul urmator se vor realiza cheotoarele: se tricoteaza 3 ochiuri fata, ( se inchid 3 ochiuri, 6 ochiuri elastic 2 x 2) x3, celelalte ochiuri se tricoteaza asa cum se prezinta pana la sfarsitul randului.

In urmatorul rand, se vor monta pe andrea cate 3 x 3 ochiuri in locurile unde acestea au fost inchise.
Cand marimea elasticului va masura 5 cm, ochiurile se inchid.
Se cos nasturii.

Atentie! In cazul in care nu vor fi suficiente ochiuri pentru a tricota 2 ochiuri impreuna fata conform schemei modelului, aceste ochiuri se vor tricota fata.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *