Sosete scurte Glumita


Sosete scurte Glumita

Sosete scurte GlumitaMarimea: 36-38.
Materiale necesare:
100 g fir rosu Adelia Marra;
Andrele nr.3;
Croseta nr.3.

Bobulet:
Se va realiza cu ajutorul crosetei. Ochiul de pe andrea se ia pe croseta rasucit. Din acest ochi se croseteaza un lant din 4 ochiuri. In prumul ochi al lantului se vor croseta 4 picioruse cu jeteu. Fiecare piciorus va ramane pe croseta. Toate cele 4 picioruse se inchid simultan. Ochiul rezultat se trece pe andrea.

Descrierea lucrarii:
Se monteaza pe andrea 32 ochiuri si se tricoteaza 22 randuri dupa schema nr.1.schema1 Sosete scurte Glumita

Apoi se va tricota calcaiul in felul urmator:
Se tricoteaza 30 randuri punct jerseu. In randul 30, rand dos, ochiurile se impart la 3. Partea 1= 10 ochiuri, partea 2 (centrala)=12 ochiuri, partea 3 = 10 ochiuri. Ochiurile partii central se vor tricota in continuare, iar ochiurile partilor 1 si 3 se vor scadea treptat, unindu-le la ochiurile partii centrale.schema2 Sosete scurte Glumita

Asadar, in randul 30 se tricoteaza dos ochiurile partii 1 si partii dos. Ultimul ochi al partii 2 se tricoteaza impreuna dos cu primul ochi al partii 3. Se intoarce lucrarea. Primul ochi se ia ca ochi de margine, se tricoteaza fata ochiurile partii central pana la ultimul ochi. Ultimul ochi al partii central se va tricota impreuna fata cu primul ochi al partii 1. Se va scadea in acest mod, pana cand pe andrea vor ramane 12 ochiuri, ochiurile partii 2.

Pentru un calcai mai gros si rezistent tricotam urmatorul model:
Randul 1: *1 ochi fata, 1 ochi se ia pe andrea fara a se tricota, firul dupa lucrare. Se repeta * pana la sfarsitul randului.
Randul 2 si toate randurile pare: Toate ochiurile dos;
Randul 3:* 1 ochi se ia pe andrea fara a se tricota, firul dupa lucrare, 1 ochi fata. Se repeta * pana la sfarsitul randului.
Se repeta randurile 1-4.

Dupa finisarea calcaiului, se monteaza pe andrea ochiuri de pe marginea partii 1, 12 ochiuri partea 2, ochiuri de pe marginea partii 3, si inca 13 ochiuri. Toate ochiurile se impart pe 2 andrele, in asa fel incat cele 13 ochiuri montate sa reprezinte partea centrala a sosetei si se vor tricota dupa schema nr.2, restul punct jerseu.
Se va tricota pana la unghia degetului mic, apoi se va forma varful sosetei.semne conventionale Sosete scurte Glumita

Varful sosetei.
La inceputul si la sfarsitul fiecarui rand de pe fiecare andrea se vor tricota cate 2 ochiuri impreuna fata. Ar fi o scadere de 4 ochiuri in fiecare rand circular.
Scaderile se vor realiza in fiecare al 2-lea rand pana cand vor ramane 4 ochiuri. Firul de lucru se taie. Capatul firului se trece prin ochiurile ramase. Firul se strange si se fixeaza pe partea dos a lucrarii.

De pe marginea de sus a sosetei se monteaza pe andrea 45 ochiuri. Ochiurile se inchid in cerc si se tricoteaza 3 randuri elastic 1 x 2 (1 ochi fata, 2 ochiuri dos. Ochiul fata se va tricota rasucit).
Urmatorul rand se va tricota: din ochiul fata se va tricota *1 bobulet, 2 ochiuri dos, se repeta * pana la sfarsitul randului.
In randul ce urmeaza ochiurile se inchid.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *