Poncho cu guler inalt

Poncho cu guler inalt

Poncho cu guler inaltMarimea: 38;
Materiale necesare:
400 g fir gri Mondial Prima(100% lana merinos, 95m/50g);
Andrele nr. 4 si nr.5.
Densitatea lucrarii: 16 ochiuri x 21 randuri = 10 x 10 cm.
Alternarea randurilor: 4 randuri punct lenes, 4 randuri punct jerseu.

Descrierea lucrarii:
Spate: Pe andrelele nr.4 se monteaza 83 ochiuri si se tricoteaza 4 randuri elastic dublu si 24 randuri elastic 1 x 1.
In continuare se va tricota cu andrelele nr.5 in felul urmator, la mijlocul primului rand se va scadea 1 ochi:
31 ochiuri punct jerseu, 20 ochiuri alternare randuri, incepand cu randul 3 al modelului, 31 ochiuri punct jerseu.

Incepand cu randul al 3-lea se vor adauga din ambele parti in fiecare al 2-lea rand 2×1 ochi, dupa care pentru maneci se vor monta pe andrea din ambele parti in fiecare al 2-lea rand 7×2 ochiuri, 1 x 3 ochiuri.
Primele 2 ochiuri montate pe andrea se vor tricota punct jerseu, urmatoarele 15 ochiuri montate se vor include in tricotarea modelului alternare randuri, 2 ochiuri punct jerseu.
Dupa 37 cm tricotati de la elastic, pentru formarea liniei umerilor se vor inchide din ambele parti in fiecare al 2-lea rand 4×8 ochiuri, dupa care se vor inchide cele 56 ochiuri ramase.

Partea stanga fata: Pe andrelele nr.4 se monteaza 49 ochiuri si se tricoteaza 4 randuri elastic dublu si 24 randuri elastic 1 x 1.
In continuare, cu andrelele nr.5, primele 37 ochiuri se vor tricota punct jerseu, celelalte 12 ochiuri elastic 1×1.
Incepand cu randul al 3-lea se vor adauga din dreapta in fiecare al 2-lea rand 2×1 ochi, dupa care pentru maneci se vor monta pe andrea din ambele parti in fiecare al 2-lea rand 7×2 ochiuri, 1 x 3 ochiuri.
Primele 2 ochiuri montate pe andrea se vor tricota punct jerseu, urmatoarele 15 ochiuri montate se vor include in tricotarea modelului alternare randuri, 2 ochiuri punct jerseu.schita poncho cu guler inalt

Dupa 37 cm tricotati de la elastic (78 randuri), pentru formarea liniei umarului stang se vor inchide din dreapta, in fiecare al 2-lea rand 4×8 ochiuri. Concomitent cu linia umarului se va realiza rascroiala gatului,, inchizandu-se din stanga in fiecare al 2-ea rand, 3 x 12 ochiuri.
Partea dreapta fata se va tricota simetric.

Gulerul: Pe andrelele nr.5 se monteaza 97 ochiuri. Se tricoteaza 4 randuri elastic dublu, 44 randuri modelul alternare randuri, 4 randuri elastic 1×1. Ochiurile se lasa pe o andrea ajutatoare.
Finisarea: Se realizeaza cusaturile laterale, a manecilor si a liniei umerilor.

Partea dreapta fata se aseaza peste partea stanga fata si se cos pe margine (la baza gatului).
Ochiurile deschise ale gulerului se vor coase pe marginea rascroielii gatului, aplicand cusatura tricotaj.Cusatura gulerului va incepe de la mijlocul partii spate.
Se realizeaza cusatura laterala a gulerului, primii 16 cm de la marginea de sus se vor coase pe partea fata, ceillati pe partea dos.
Gulerul se va intoarce pe jumatate pe partea fata.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *