Jachetica Inaltimea Voastra


Jachetica Inaltimea Voastra

Jachetica Inaltimea VoastraMarime: 104-110;
Materiale necesare:
200 g fir Bravo Chant (52% lana merinos, 48% acril, 1400 m/100g);
andrele circulare nr.3;
andrele ajutatoare;
4 nasturi.

Densitatea lucrarii: 27 ochiuri x 36 randuri = 10 x 10 cm;

Bobuletele: Dintr-un ochi fata se tricoteaza 5 ochiuri fata. Se intoarce lucrarea, 5 ochiuri dos. Se intoarce lucrarea, 1 ochi fata, 3 ochiuri impreuna fata, 1 ochi fata. Se intoarce lucrarea, 3 ochiuri impreuna dos. Se intoarce lucrarea, ochiul ramas se trece pe andreaua dreapta.

Torsada: Se monteaza pe andrea 25 ochiuri si se tricoteaza dupa schema A. Dupa 56 cm tricotati, ochiurile se inchid.

Descrierea lucrarii: Tricotarea jachetei incepe cu torsada.
Partile fata si spate se tricoteaza ca un singur detaliu pana la rascroiala manecii , evitand astfel cusaturile laterale.
Partea de jos a jachetei: De pe marginea torsadei se monteaza pe andrea 162 ochiuri (din fiecare 4 ochiuri de pe margine se vor monta pe andrea 3 ochiuri). Se va tricota punct jerseu. Dupa 15 cm tricotati, se vor inchide din ambele parti in fiecare al 2-lea rand: 2 x1 ochi, 1x 2 ochiuri, 1x 3 ochiuri, 1 x 4 ochiuri. Ochiurile ramase se trec pe o andrea ajutatoare.Jachetica Inaltimea Voastra (spate)

Partea de sus a jachetei: De pe cealalta margine a torsadei se monteaza pe andrea 155 ochiuri. Se va tricota dupa schema B, incepand de la al 4-lea ochi din dreapta. Dupa 2 cm tricotati, se vor tricota 35 ochiuri conform schemei, 5 ochiuri se inchid, 75 ochiuri conform schemei, 5 ochiuri se inchid, 35 ochiuri conform schemei.
In continuare fiecare parte se va tricota separat.

Partea de sus spate: Se va continua tricotarea dupa schema B. Concomitent pentru rascroiala manecilor se vor inchide din ambele parti ale randului, in fiecare al 2-lea rand 2 ochiuri, 1 ochi.
Dupa 15 cm de la rascroiala manecii, se vor inchide 29 ochiuri de pe centru si fiecare umar se va tricota separat. Dinspre rascroiala gatului se vor inchide in fiecare al 2-lea rand 3 ochiuri, 1 ochi.
Dupa 18 cm de la rascroiala manecii, cele 16 ochiuri ramase se inchid.

Partea de sus a partilor fata: Se va continua tricotarea dupa schema B. Concomitent pentru rascroiala manecilor se vor inchide in fiecare al 2-lea rand 2 ochiuri, 1 ochi.
Dupa 13 cm de la rascroiala manecii, se vor inchide disnpre rascroiala gatului in fiecare al 2-lea rand 8 ochiuri, 4 ochiuri, 2 ochiuri, 2×1 ochi.
Dupa 18 cm de la rascroiala manecii, cele 16 ochiuri ramase se inchid.

Maneca: Se monteaza pe andrea 50 ochiuri. Se vor tricota 5 randuri punct jerseu, incepand cu randul dos. Se va tricota 1 rand ochiuri dos pe partea fata, 2 randuri punct jerseu.
Urmatorul rand (partea fata) se va tricota in felul urmator: *9 ochiuri fata, 1 bobulet* x 3, 10 ochiuri fata. Apoi se vor tricota 2 randuri punct jerseu, in urmatorul rand toate ochiurile dos (partea fata), apoi se va tricota punct jerseu.

Dupa 18 cm tricotati se va tricota inca 1 rand cu ochiuri dos pe partea fata. Apoi, pe partea dos, se va tricota: 1 ochi dos, * 1 jeteu, 1 ochi dos* pana la sfarsitul randului. In randul ce urmeaza toate ochiurile inclusiv jeteurile se vor tricota fata = 99 ochiuri.
Dupa 14 cm de la randul cu jeteuri, se vor inchide din ambele parti in fiecare al 2-lea rand : 4 ochiuri, 2 x 3 ochiuri, 4 x 2 ochiuri, 4 ochiuri, 5 ochiuri, 6 ochiuri. Ochiurile ramase se inchid.
Jachetica Inaltimea Voastra (schema)
Finisarea: Se realizeaza cusatura umerilor si cusatura laterala a manecilor. Partea de jos a manecii se indoaie spre partea dos pana la primul rand cu ochiuri dos si se coase. Se cos manecile.

Rascroiala gatului: De pe partea dos a rascroielii gatului se monteaza pe andrea ochiuri. Se tricoteaza 4 randuri punct jerseu, un rand ochiuri dos pe partea fata tricotand concomitent cate 1 bobulet dupa fiecare 7 ochiuri. Se tricoteaza 4 randuri punct jerseu. Se indoaie finisajul, bobuletele vor fi pe mijloc, si se coase marginea cu acuratete de partea fata a rascroielii gatului.

De pe marginile interioare ale partilor fata (partea dos) se monteaza ochiuri pe andrea + ochiurile ramase pe andreaua ajutatoare. Se tricoteaza 7 randuri punct jerseu, incepand cu randul dos. In urmatorul rand se vor tricota toate ochiurile dos, desi randul este pe partea fata, apoi inca 3 randuri punct jerseu. Urmeaza un rand cu ochiuri fata, iar dupa fiecare al 14-lea ochi se va realiza cate 1 bobulet.

Bobuletele se vor distribui simetric. Se tricoteaza 4 randuri punct jerseu. Se indoaie finisajul, bobuletele vor fi pe mijloc, si se coase marginea cu acuratete de partea fata a jachetei.
Pe partea dreapta se realizeaza 4 cheotoare (se croseteaza un arc din 4-5 ochiuri lant). Pe partea stanga, in dreptul cheotoarelor se cos nasturii.


Comentarii la Jachetica Inaltimea Voastra

 • Buna ziua, d-na Nina!

  Va urmaresc siteul de mult, e f. interesant.
  Am tricotat dupa explicatiile dvs. cateva lucrusoare pentru nepotel. Acum as vrea sa fac pentru o nepoata de 2 ani, jacheta Inaltimea Voastra dar, nu pot sa vad schema cu modelul. Va rog mult sa ma ajutati.
  Va multumesc anticipat!

  Marieta Cerna 14 februarie, 2016 3:46 pm
 • Nina 19 februarie, 2016 7:17 pm
 • Buna ziua!
  Schema e vizibila. Daca aveti intrebari in privinta semnelor prezentate in schema, va ajut cu mare drag.
  O zi buna!

  Nina 20 februarie, 2016 4:11 pm
 • Va multumesc! Mult succes in continuare!

  Marieta Cerna 25 februarie, 2016 9:45 pm

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *