Caciulita cu model „bradut”


caciulita cu model bradut

caciulita cu model bradutMateriale necesare:
100 g fir lila Alize (100% lana),
andrele nr.2.5;
croseta nr.2.5;
ac de cusut.

Descrierea lucrarii:
Cu fir de culoare contrastanta se monteaza pe andrea 107 ochiuri. In continuare cu firul de lucru lila se tricoteaza 20 randuri elastic dublu in felul urmator: 1 ochi margine, *1 jeteu, 1 ochi fata* pana la sf randului = 212 ochiuri. Inaintea celui de al doilea ochi de margine nu se va realiza jeteul. In al doilea rand, se ia pe andrea 1 ochi margine, 1 ochi dos se ia pe andrea fara a se tricota, firul de lucru se trece inaintea ochiului, 1 ochi fata, 1 ochi dos se trece pe andrea fara a se tricota, firul de lucru se trece inaintea ochiului, 1 ochi fata, etc.

Se tricoteaza in acest mod 20 randuri (bentita din exterior si cea din interior e formata din 10 randuri).
Firul contrastant se va elimina si se va tricota bentita ca un singur detaliu in felul urmator: 1 ochi margine, *1 ochi fata bentita exterioara+ 1 ochi dos bentita interioara se tricoteaza impreuna fata*, se repeta *-* pana la sf. randului, 1 ochi margine. La fel se va proceda si cu marginea superioara a bentitei = 107 ochiuri.

Al doilea rand de dupa bentita se va tricota dos cu toate ochiurile dos.

Randul 3 se va tricota conform schemei, insa se vor realiza numai jeteurile, iar ochiurile nu se vor scadea = 135 ochiuri. Conform schemei modelului se vor tricota 7 rapoarte formate din 19 ochiuri + 2 ochiuri margine. Se va tricota conform schemei. In randurile dos ochiurile se vor tricota asa cum se prezinta, iar jeteurile ca ochiuri dos.

Dupa 15 cm de la primul rand se vor realiza scaderile de ochiuri. Se va tricota conform schemei insa jeteurile nu se vor realiza, iar ochiurile se vor scadea. In mijlocul fiecarui raport se vor tricota cate 3 ochiuri impreuna fata, pana cand pe andrea vor ramane 9 ochiuri. Prin cele 9 ochiuri se trece firul de lucru, firul se strange si se fixeaza pe partea dos a lucrarii. partea exterioara a caciulitei este gata.schema caciulita cu model bradut

Partea interioara a caciulitei: De pe marginea elasticului dublu din interior se monteaza pe andrea 107 ochiuri. Se va tricota punct jerseu. Dupa 13 cm de la elastic, se imparte lucrarea in 5 parti egale, in mijlocul fiecarei parti se vor tricota cate 3 ochiuri impreuna fata pana cand pe andrea vor ramane 7 ochiuri. Prin cele 7 ochiuri se trece firul de lucru, firul se strange si se fixeaza pe partea dos a lucrarii. partea exterioara a caciulitei este gata.

Finisarea: Fiecare parte a caciulitei se va coase separate aplicand cusatura de tricotaj.

Urechiusele: La distanta de 5 ochiuri din ambele parti a cusaturii, de pe marginea de jos a elasticului dublu se monteaza pe andrea 30 ochiuri care se vor tricota punct lenes. Dupa 4 ochiuri tricotate, se vor scadea ochiuri in randurile fata, tricotand cate 2 ochiuri impreuna fata , dupa si inaintea ochiului de margine. Cand pe andrea vor ramane 8 ochiuri, se va tricota drept 18-20 cm elastic 1×1, dupa care ochiurile se inchid.
Se realizeaza un mot cu diametrul 7-9 cm si se fixeaza in varful caciulii.


Comentarii la Caciulita cu model „bradut”

  • intersant site-ul , articolul si toate modelele de tricotaj

    alex 14 noiembrie, 2012 2:33 pm
  • Vreau sa rog pe cineva sa ma invete modelul ”bradut”, care se face ca un model ajurat, multumesc.

    ana maria 11 iulie, 2013 6:50 pm

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *