bolero cu pliuri si margele

Bolero cu pliuri si margele

bolero cu pliuri si margeleVarsta: 18 luni/ 3 ani;
Materiale necesare:
100 g fir de culoare roz;
50 g fir de culoare alb;
Cateva margele pentru infrumusetare;
Andrele nr.3.

Descrierea lucrarii:
Tricotarea boleroului incepe de la partea spate. Se monteaza pe andrea 60 ochiuri si se tricoteaza 3.5 cm punct lenes. Dupa se va tricota in felul urmator: 8 ochiuri punct lenes, 44 ochiuri punct jerseu, 8 ochiuri punct lenes pana la lungimea necesara a partii spate minus 2.5 cm in care toate ochiurile se vor tricota punct lenes.
In continuare, se lasa pe o andrea ajutatoare 22 ochiuri pentru partea 1 fata, 16 ochiuri din centru se inchid, 22 ochiuri pentru partea doi fata.
schema bolero cu pliuri si margelePartile fata se tricoteaza separat cu randuri scurte (numai banda tricotata cu punct jerseu).
Numarul de ochiuri pentru partea fata se imparte in felul urmator: 10 ochiuri punct lenes pentru elasticul manecii, celelalte 12 ochiuri se impart in 3 parti egale si se tricoteaza in felul urmator:
Randul 1 se tricoteaza 4 ochiuri, se intoarce lucrarea si se tricoteaza inapoi, dupa se vor tricota 8 ochiuri , se intoarce lucrarea, dupa care se vor tricota toate cele 12 ochiuri panna la elasticul manecii, intoarcem lucrarea. In urmatoarele 5 randuri se vor tricota punct lenes toate ochiurile inclusiv ochiurile care formeaza elasticul manecii.
Se repeta pana la lungimea dorita a partii fata. Obtinem aproximativ 9 pliuri cu punct lenes. In mod similar se tricoteaza si cea de a doua parte.

Marginile partilor fata se cos de marginile laterale ale partii spate.
Marginile de jos, marginile rascroielii manecilor si a gatului se finiseaza cu ajutorul crosetei si modelul Pico.
Boleroul se infrumuseteaza dupa fantezia oricarei mamici.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *