Top Nopti de vara


top nopti de vara

top nopti de varaMarimea: 36-38; 40/42;
Materiale necesare:
– 300/400 g fir capucino Credo Fina (83% poliamid, 8% poliester, 7 % poliacril, 2 % liurex, 85 m/ 50 g);
– Andrele cu snur nr.5;
– Croseta nr.4,5;
– 2 inele sidefate cu diametrul 6.5 cm;
– 50 g fir cu elastic, culoarea capucino.

Densitatea lucrarii: 18 ochiuri x 23 randuri = 10 x 10 cm.

Modelul ajur (19/21 + 1/3 + 2 ochiuri de margine): Se tricoteaza dupa schema, in care sunt prezentate doar randurile fata. In randurile dos ochiurile se tricoteaza asa cum se prezinta, jeteurile – dos. Se incepe randul cu 1 ochi de margine, de la sageata A/B si se sfarseste cu 1 ochi margine. Se repeta de la randul 1 pana la randul 10.

Descrierea lucrarii:
Spate/Fata: Se monteaza pe andrea 79/89 ochiuri si se tricoteaza modelul ajur.
Dupa 39/41 cm (90/94 randuri) de la primul rand, pentru rascroiala manecilor se inchid din ambele parti 1 x 2 ochiuri si in fiecare al 2- lea rand 7/8 x 2 ochiuri si 6/8 x 1 ochi.
Dupa 47.5/52 cm (110/120 randuri) de la primul rand, se lasa pe o andrea ajutatoare 13/15 ochiuri din centru si ambele parti se tricoteaza separat.
schema top nopti de vara
Pentru rotunjirea rascroielii gatulu, dinspre marginea rascroielii gatului se vor lasa pe andreaua ajutatoare in fiecare al 2-lea rand 4 x 2 ochiuri, intorcand lucrarea pe partea cealalta cu 1 jeteu.
Dupa 52/56.5 cm (120/130 randuri) de la primul rand, se lasa pe andreaua ajutatoare cele 3 ochiuri ramase, care sunt pentru rascroiala gatului.
Se trec pe andrelele cu snur ochiurile de pe andreaua ajutatoare si se tricoteaza punct jerseu. Ca sa nu se formeze gauri, in primul rand jeteurile se vor tricota impreuna fata cu ochiul anterior sau ce urmeaza. Dupa 4 cm ochiurile se inchid.

Finisarea: se realizeaza cusaturile laterale. Banda de pe marginea sus, tricotata cu punct sejerseu se indoaie in doua spre partea dos si incorporeaza in inel si se coase.

Rascroiala manecilor se va finisa crosetand in doua fire (firul de lucru si firul cu elastic) 1 rand circular picioruse fara jetau si 1 rand „pasi de rac” (picioruse fara jeteu de la stanga spre dreapta). Din cauza firului cu elastic lucrarea se va strange.
Pentru bretele (fara firul cu elastic) se va croseta un lant de lungime 38 cm, in care se va croseta 1 rand picioruse fara jeteu, primul piciorus fara jeteu se va croseta in al 2 ochi lant dinspre croseta.
In primul ochi lant se vor croseta 4 picioruse fara jeteu, dupa care lucrarea se va intoarce si partea de jos a lantului se va croseta in mod similar.

In ultimul ochi al lantului se vor croseta 2 picioruse fara jeteu si randul circular se va sfarsi cu 1 piciorus de legatura in ochiul de ridicare.
Dupa se va croseta inca 1 rand circular picoruse fara jeteu, incepand cu ochiul lant in loc de primul piciorus fara jeteu. In ochiurile de intoarcere se vor croseta cate 3 picioruse fara jeteu, iar randul circular se va sfarsi cu 1 piciorus de legatura in ochiul lant de la inceputul lucrarii.
Latimea bretelelor = 2 cm. Capetele bretelelor se imbraca pe inelele sidefate si dupa ce haina se va proba, se vor coase.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *