Top Floare de crin


Top Floare de crin

Top Floare de crinMarimea: 92 cm;
Materiale necesare:
– 100 g fir orange (55 % bumbac, 45% PAC,160 m/50 g);
– Andrele nr.2.5
– Croseta nr.2.

Modelul de baza se va tricota conform schemei nr.1. in randurile dos ochiurile se tricoteaza asa cum se prezinta, jeteurile – dos.

Descrierea lucrarii:
Spate/ Fata: Se monteaza pe andrea 52 ochiuri si se tricoteaza 50 randuri modelul de baza.
Pentru rascroiala manecilor se vor incheia din ambele parti 1 x 3 ochiuri, si in fiecare al 2-lea rand 1 x 2 ochiuri si 7 x 1 ochi = 28 ochiuri.
Se vor tricota inca doua randuri, dupa care ochiurile se trec pe o andrea ajutatoare.

Cochetica: 28 ochiuri partea fata, se monteaza peSchema Top Floare de crin andrea 24 ochiuri, 28 ochiuri partea spate, se monteaza pe andrea 24 ochiuri.
Pe cele 104 ochiuri se tricoteaza modelul prezentat in schema nr.2 = 10 raporturi.
In randul ce urmeaza dupa model se va tricota: 1 ochi fata, 2 ochiuri impreuna fata pana la sfarsitul randului, dupa care toate ochiurile se incheie.
Pe partea spate se vor croseta de-a lungul cocheticai 3 cheotoare pentru nasturi: 4 ochiuri lant, 2 picioruse fara jeteu, 4 ochiuri lant, 2 picioruse fara jeteu, 4 ochiuri lant, 2 picioruse fara jeteu.

Finisarea: se realizeza cusaturile laterale. Se croseteaza 3 nasturi: se croseteaza un lant din 4 ochiuri si se inchid in cerc, 1 piciorus de ridicare,10 picioruse fara jeteu. Nasturii se cos pe partea spate a cocheticai in rand cu cheotoarele.
De pe marginea de jos a topului se monteaza pe andrele 104 ochiuri si se tricoteaza circular 1 rand dos, dupa care se va tricota in felul urmator: * 2 ochiuri impreuna fata, 1 jeteu pana la sfarsitul randului.

Urmeaza 2 randuri punct jerseu, in randul urmator se vor adauga la intervale egale 30 ochiuri. Se tricoteaza inca 4 randuri punct jerseu, dupa care se adauga inca 30 ochiuri la intervale egale.
Dupa 5 cm, se vor tricota 2 randuri cu ochiuri dos dupa care ochiurile se incheie.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *