Top bej


top bej

top bej
Marimea: 38;
Materiale necesare:
– 200 g fir bej Mondial Surf (100% bumbac, 160 m /50 g);
– Andrele nr.3.5;
– Croseta nr. 3.5.

Densitatea firului: 29 ochiuri x 34 randuri = 10 x 10 cm;

Modelele de baza:
Elastic dublu: Randul1: Cu firul de lucru se tricoteaza * 1 ochi fata, 1 jeteu*, se repeta *-* pana la sfarsitul randului. Randul 2: * jeteul se tricoteaza ca ochi fata, se ia pe andrea 1ochi ca ochi dos fara a se tricota, firul inaintea lucrarii* se repeta *-* pana la sfarsitul randului. Randul 3 si cele ce il urmeaza: * 1 ochi fata se ia pe andrea 1ochi ca ochi dos fara a se tricota, firul inaintea lucrarii* se repeta *-* pana la sfarsitul randului.

Bobulet: 3 ochiuri lant, in al 3-lea ochi dinspre croseta se va croseta 1 piciorus cu jeteu si 1 piciorus fara jeteu.

spate top bejTopul:
Spate/ Fata: Se monteaza pe andrea 106 ochiuri si se tricoteaza 2 randuri elastic dublu, dupa care se va tricota punct jerseu. Dupa 30 cm de la primul rand toate ochiurile se incheie.
Se cos marginile laterale ale ambelor detalii.
Dupa, incepand cu cusatura laterala de pe partea dreapta spre partea spate se vor croseta 106 picioruse fara jeteu pe marginea de sus a partii spate si 106 picioruse fara jeteu pe

marginea de sus a partii fata ( = 212 picioruse fara jeteu) si un piciorus de legatura in primul piciorus fara jeteu al randului anterior.

In continuare se va croseta conform schemei nr.1, adaugand in randul 5 1 x 1 ochi in centrul partii spate. Firul de lucru se fixeaza.

Breteaua de pe partea spate: Breteaua se va croseta pe cele 43 ochiuri din centrul partii spate conform schemei nr. 2.
Partea stanga fata + breteaua stanga: Se va croseta pe 31 ochiuri dinaintea ultimelor 13 ochiuri ale partii fata dupa schema nr.3. Dupa, de la randul 10 pana la randul 27 se va croseta dupa schema nr.4.
Dupa, se vor omite 18 ochiuri din centru si pe urmatoarele 31 ochiuri se va tricota partea dreapta fata si breateaua dreapta similar cu cea stanga.

Ambele bretele se vor uni printr-un model triunghiular in felul urmator:
Randul1: Se fixeaza firul de lucru. 1 piciorus de legatura in piciorusul fara jeteu din randul 27 de pe marginea laterala a bretelei stangi, 29 ochiuri lant, 1 piciorus de legatura in piciorusul fara jeteu din randul 27 de pe marginea laterala a bretelei drepte. Firul de lucru se taie si se fixeaza.
Randul 2: se croseteaza dupa schema nr.5
Randurile 3-11: se vor croseta dupa schema nr.2 (de la randul 2 pana la randul 10 a bretelei partii spate);

Randul 12: 3 picioruse cu jeteu in primele 3 picioruse cu jeteu, 1 ochi lant, 3 picioruse fara jeteu in urmatoarele 3 picioruse fara jeteu, 1 ochi lant, se omit 2 arcuri a cate 5 ochiuri lant, 3 picioruse cu jeteu in urmatoarele 3 picioruse cu jeteu, 1 ochi lant, 3 picioruse fara jeteu in urmatoarele 3 picioruse fara jeteu, se intoarce lucrarea:
Randul 13 si 14: *3 picioruse fara jeteu in urmatoarele 3 picioruse fara jeteu, 1 ochi lant, se omite 1 ochi lant se repeta de la * de 2 ori, 3 picioruse cu jeteu in urmatoarele 3 picioruse cu jeteu. Firul de lucru se taie si se fixeaza.

Marginea de sus a bretelei partii fata se coase de cea a partiischema top bej spate.
Marginile rascroielii gatului se vor finisa in felul urmator:
Randul 1: * 2 picioruse cu jeteu in urmatoarele 2 ochiuri, 2 ochiuri lant, se omit 2 ochiuri* se repeta *-* pe ochiurile centrale a racroielii gatului de pe partea spate si fata; pe marginile laterale a rascroielii gatului se va croseta: ** 2 picioruse cu jeteu in ochiul urmator de pe marginea laterala, 2 ochiuri lant, 2 x 1 piciorus cu jeteu in ochiul urmator de pe marginea laterala, 2 ochiuri lant**, se repeta **-** pana la sfarsitul marginilor laterale ale rascroielii gatului; 1 piciorus de legatura in primul ochi al randului.

Randul 2: cate 1 piciorus fara jeteu in fiecare ochi al randului, 1 piciorus de legatura in primul ochi al randului.
Randul 3: * 3 picioruse fara jeteu in urmatorul piciorus fara jeteu, 1 bobulet, 2 ochiuri se omit*, se repeta *-*, 1 piciorus de legatura in primul ochi al randului. Firul de lucru se taie si se fixeaza.
Marginile rascroielii manecilor se vor croseta similar cu cele ale rascroielii gatului.

Marginile de jos ale topului se vor finisa in felul urmator
Randul 1: * 2 picioruse cu jeteu in urmatoarele 2 ochiuri, 2 ochiuri lant, se omit 2 ochiuri* se repeta *-*, 1 piciorus de legatura in primul ochi al randului.
Randul 2: * 2 picioruse fara jeteu in urmatoarele 2 picioruse cu jeteu, 2 picioruse fara jeteu in urmatorul arc* se repeta *-*, 1 piciorus de legatura in primul ochi al randului.
Randul 3: * 3 picioruse fara jeteu in urmatoarele 3 ochiuri, 1 bobulet, 2 ochiuri se omit*, se repeta *-*, 1 piciorus de legatura in primul ochi al randului. Firul de lucru se taie si se fixeaza.


Comentarii la Top bej

 • Buna,

  as dori sa imi spuneti cum sa listez schema acestui top.
  multumesc,
  georgiana

  Manase Georgiana 17 mai, 2016 3:59 pm
 • Aveți la sfârșitul articolului un buton „Print” (de culoare gri)

  senpolia 18 mai, 2016 11:58 am
 • MULTUMESC MULT PENTRU PROMPTITUTINE. DIN PACATE, DE PE BUTONUL PRINT, SE LISTEAZA TOT ARTICOLUL, IAR SCHEMA DE LUCRU ESTE ILIZIBILA. AS DORI SA STIU DACA SE POATE LISTA SCHEMA PE FORMAT A4. ARTICOLUL L-AM LISTAT SI ESTE OK. DAR SCHEMA IESE FOARTE MICA, INTR-UN COLT DIN PARTEA DREAPTA A ARTICOLULUI.

  MULTUMESC,
  GEORGIANA

  GEORGIANA MANASE 31 mai, 2016 4:32 pm

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *