Set Colt alb


set colt alb

set colt albVarsta: 9-12 luni.
Materiale necesare:

– 410 g fir de culoare alba (100 % bumbac, 125 m/50 g);
– Cate 50 g fir de culoare albastra si bleu;
– Andrele nr. 5;
– Croseta nr.5;
– 2 nasturi bleu in forma de steluta.

Densitatea firului: 16 ochiuri x 23 randuri = 10 x 10 cm;
Atentie! Pentru melanj se va tricota in doua fire- unul de culoare albastra, altul de culoare bleu.

Puloverul:
Spate: Cu fir de culoare alba se va croseta un lant din 56 ochiuri + 1 ochi lant pentru ridicare si se va croseta o bentita in felul urmator: 1 rand picioruse fara jeteu cu fir alb, 1 rand picioruse cu jeteu cu fir melanj, 1 rand picioruse fara jeteu cu fir alb. Dupa, cu fir de culoare alba de pe marginea bentitei se vor ridica pe andrea: 1 ochi margine, 56 ochiuri fata, 1 ochi margine si se va tricota punct jerseu.
Dupa 26 cm de la bentita, pentru rascroiala gatului, se vor incheia 22 ochiuri din centru si fiecare parte se va tricota separat. De la marginile rascroielii gatului in fiecare al 2-lea rand se vor incheia din ambele parti 4 x 1 ochi.
Dupa 30.5 cm de la bentita se vor incheia ochiurile ramase pentru umar (14 ochiuri).
Partea fata se va tricota similar cu cea spate.

Maneca: Cu fir de culoare alba se va croseta un lant din 28 ochiuri + 1 ochi lant pentru ridicare si se va croseta o bentita in felul urmator: 1 rand picioruse fara jeteu cu fir alb, 1 rand picioruse cu jeteu cu fir melanj, 1 rand picioruse fara jeteu cu fir alb. Dupa, cu fir de culoare alba de pe marginea bentitei se vor ridica pe andrea: 1 ochi margine, 37 ochiuri fata, 1 ochi margine si se va tricota punct jerseu. In fiecare al 4-lea rand se vor adauga din ambele parti 4 x 1 ochi si 3 x 1 ochi in fiecare al 6-lea rand= 53 ochiuri.
Dupa 15.5 cm de la bentita ochiurile se incheie.

Buzunarul: Cu fir de culoare melanj se va croseta un lant din 25 ochiuri + 1 ochi lant pentru ridicare si se va croseta o bentita in felul urmator: 1 rand (partea dos) picioruse fara jeteu, 1 rand picioruse cu jeteu. Randul 1 si 2 se repeta de 5 ori. Latimea buzunarului este de 12 cm.
Finisarea: Dintr-un carton se taie sablonul siluetei unui caine. Cu fir alb se croseteaza un lant care sa fie asezat cu usurinta pe sablonul cainelui. In cetrul buzunarului se aseaza sablonul, imprejurul sablonului se aranjeaza si se fixeaza lantul, dupa care se va inlatura sablonul.
Buzunarul se va coase in centrul partii fata la 4 cm distanta de la bentita.
Se realizeaza cusatura umerilor. Cu fir alb se va croseta pe marginea rascroielii gatului 1 rand 1 rand picioruse fara jeteu.
La distanta de 3 cm de la marginile rascroielii gatului, pe partea spate, se vor realiza 2 cheotoare formate din 7 ochiuri lant fiecare.
Se cos celelalte detalii ale hainei. In dreptul fiecarei cheotoare se vor coase nasturii.
schema set colt alb-senpolia
Pantalonii:
Cracul drept: Cu fir de culoare alba se va croseta un lant din 44 ochiuri + 1 ochi lant pentru ridicare si se va croseta o bentita in felul urmator: *1 rand picioruse fara jeteu cu fir alb, 1 rand picioruse cu jeteu cu fir melanj*, se repeta *-* x 1 dupa care se va croseta 1 rand picioruse fara jeteu cu fir alb. Dupa, cu fir de culoare alba de pe marginea bentitei se vor ridica pe andrea: 1 ochi margine, 44 ochiuri fata, 1 ochi margine si se va tricota punct jerseu.
Dupa 9 cm de la bentita se vor adauga din ambele parti 1×1 ochi si 6 x 1 ochi in fiecare al 4-lea rand= 60 ochiuri.
Dupa 36.5 cm de la bentita ochiurile se incheie.
Cracul stang se va realiza similar cu cel drept.

Finisarea: Se cos marginile interioare ale cracilor pantalonilor dupa care se vor coase impreuna ambii craci. Pe linia taliei se va coase un elastic pe partea dos.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *