Pulover cu maneci ajur


pulover cu maneci ajur

pulover cu maneci ajur
Marimea: 38;
Materiale necesare:
– 250 g fir verde Mondial Cotton Soft (100% bumbac, 180 m /50 g);
– Andrele nr. 2.5 si nr.3;

Densitatea firului: 24 ochiuri x 32 randuri = 10 x 10 cm;
Modelele de baza:

Elastic dublu: Randul1: Cu firul de lucru se tricoteaza * 1 ochi fata, 1 jeteu*, se repeta *-* pana la sfarsitul randului. Randul 2: * jeteul se tricoteaza ca ochi fata, se ia pe andrea 1ochi ca ochi dos fara a se tricota, firul inaintea lucrarii* se repeta *-* pana la sfarsitul randului. Randul 3 si cele ce il urmeaza: * 1 ochi fata se ia pe andrea 1ochi ca ochi dos fara a se tricota, firul inaintea lucrarii* se repeta *-* pana la sfarsitul randului.
schema pulover cu maneci ajur
Punct semielastic: 1 ochi fata, 1 ochi dos;
Elastic 4/4: 4 ochiuri fata, 4 ochiuri dos.
Modelul ajur (nr. de ochiuri = 4):
Randul 1: * 2 ochiuri impreuna fata, 2 jeteuri, se ia pe andrea 1 ochi ca ochi fata, 1 ochi fata si se trece peste ochiul luat pe andrea*, se repeta *-*.
Randul 2 si toate randurile pare: toate ochiurile se vor tricota dos, iar jeteurile randului anterior se vor tricota dos rasucit;
Randul 3: toate ochiurile fata;
Randul 5: se repeta raportul randului 1.

Descrierea lucrarii:
Spate/ Fata: Se monteaza pe andrelele nr.2.5- 101 ochiuri si se tricoteaza 4 randuri elastic dublu si 2 randuri punct semielastic.
In continuare se va tricota cu andrelele nr.3 elastic 4/4, incepand si sfarsind randurile cu 5 ochiuri fata. In primul rand se vor adauga la intervale egale 5 ochiuri.
Dupa 38 cm de la primul rand toate ochiurile se incheie.

Maneca dreapta si jumatate din partea dreapta fata si spate:
Se monteaza pe andrelele nr.2.5- 41 ochiuri si se tricoteaza 4 randuri elastic dublu si 2 randuri punct semielastic.
In continuare se va tricota cu andrelele nr.3 modelul ajur, incepand si sfarsind randurile cu 3 ochiuri fata. In primul rand se vor adauga 1 ochi.
Dupa, in fiecare al 10-lea rand se vor adauga din ambele parti 15 x 1 ochi.

Dupa 56 cm de la primul rand se vor incheia primele 37 ochiuri si se va continua tricotarea pe ochiurile ramase (vezi schema).
Dupa 64 cm de la primul rand se vor incheia cele 35 ochiuri ramase.
Maneca stanga si jumatate din partea stanga fata si spate se tricoteaza similar cu cea dreapta.

Finisarea: Se realizeaza cusaturile laterale, cusatura manecii. Jumatatile partii dreapta si stanga spate/ fata se vor coase de marginea de sus a partii spate/ fata pe o distanta de 13 cm de la cusatura laterala (vezi poza).


Comentarii la Pulover cu maneci ajur

 • acel,jeteu,este cumva in ochi alunecat!

  lucia 29 ianuarie, 2018 8:19 pm
 • Buna ziua, as dori sa dezvoltati mai mult finisarea bluzei! va multumesc,

  Rotaru Angela 25 martie, 2020 11:46 am
 • Am mai scris un comentariu, dorind sa-mi aratati cum se finalizeaza bluza, deoarece asa cum am inteles din descrierea dvs., respectiv acei 13 cm de la maneca cu partea de sus a bluzei fata/spate, ar insemna sa mai existe o cusatura in spate, pe modelul ajur, ceea ce nu se vede din fotografie. Multumiri,

  Rotaru Angela 25 martie, 2020 11:52 am
 • Buna seara! Pe partea spate nu va mai exista nici o cusatura pe mijloc. Partea spate va arata exact ca partea din fata. Deci, detaliul din 35 ochiuri tricotate de la rascroiala manecii pana la 64 cm va forma umarul. Se coase pe 13 cm de la rascroiala manecii spre rascroiala gatului atat pe partea fata cat si pe partea spate.

  Nina 1 aprilie, 2020 8:29 pm

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *