Pastilele JIFFY-7


Pastile-JIFFY-7

Pastilele JIFFY-7

JIFFY-7


Pastilele JIFFY-7 sunt utilizate cu succes la inmultirea violetelor africane. Aceste pastilele sunt fabricate din turbă sterilizată cu abur şi îmbogăţită cu îngrăşăminte şi regulatori ai pH-ului, fapt ce asigură pentru o perioadă de aproximativ două săptamâni nu numai o mortalitate foarte redusă a puilor de floare, dar şi o dezvoltare viguroasă şi uniformă a acestora.
Pastila se introduce intr-un pahar de unica folosinta si se toarna apa peste ea, aproximatv jumatate de pahar. Dupa 2-3 minute aceasta se umfla, marindu-si volumul de aproape 5 ori si se transforma intr-un mic ghivechi imbracat intr-un material biodegradabil. Acest ghiveci are in mijloc o mica adancitura, in care se planteaza frunza, semintele, puii de violeta.

O data ce am plantat frunza, seminta sau puiutul de violeta africana, paharul se introduce intr-o cutie din plastic transparenta inchisa ermetic (cream o mica sera). Rasadul se uda o data pe saptamana, atunci cand pastila se usuca si capata o nuanta roscata. Aproximativ peste o luna apar si primii puiuti. Puii se lasa in mica sera alaturi de frunza mama pana cand ating o lungime de 3-4 cm. In acest caz, rasadul se uda ceva mai des, o data la 3-4 zile.
In cazul puiulor, inradacinarea dureaza ceva mai rapid, 2-3 sapatamani.

Planta cu JIFFY-7

Planta cu JIFFY-7


Pastila norvegiana ne scapa de multe probleme:
1. Asigură o germinaţie optimă a seminţelor, si a tulpinilor violetei africane, puiutii fiind imuni la tot felul de boli.
2. In cazul in care am plantat puiuti sau dorim intinerirea unei violete africane folosind pastila JIFFY-7, radacinile acestora se dezvolta mai rapid.
3. Plasa biodegradabilă protejează planta împotriva dăunătorilor din sol.
4. Socul de transplantare dispare si elimina deteriorarea sau pierderea puilor de violeta.
5. Pastila are o capacitate mare de retinere a apei.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *