Pardesiu, caciulita si manusi


Pardesiu, caciulita si manusi

Pardesiu, caciulita si manusiVarsta: 3-6 luni;
Materiale:
– 400 g acril de culoare galbena;
– 4 nasturi de aceasi culoare;
– Andrele nr.4.5;
– Croseta nr.4.5.
Densitatea lucrarii: 20 ochiuri x 25 randuri= 10×10 cm. Se tricoteaza in doua fire.

Pardesiu:
Partea din spate: Se monteaza pe andrea 80 ochiuri si se tricoteaza 2.5 cm modelul ‘orez’, dupa care se continua cu punct jerseu. La distanta de 23.5 cm de la inceputul lucrarii se contiunua cu tricotarea modelului “orez”, scazandu-se in acelasi timp la distante egale 24 ochiuri (de 12 ori cate 3 ochiuri impreuna fata) = 56 ochiuri.
Pentru rascroiala manecii, la distanta de 27 cm de la inceputul lucrarii in fiecare al doilea rand se inchid din ambele parti cate 2 ochiuri si 1 ochi = 50 ochiuri. Dupa 11 cm de la rascroila manecii, se inchid 14 ochiuri din centru si cate 2 ochiuri din ambele parti ale acestora in al 2-lea rand. Concomitent, pentru umere, se inchid 6 ochiuri si in fiecare al 2-lea rand cate 5 ochiuri de 2 ori. Lungimea partii din spate este de 40 cm.

Partea dreapta din fata: Se monteaza pe andrea 43 ochiuri si se tricoteaza 2.5 cm modelul ‘orez’. Primele 6 ochiuri se vor tricota pana la sfarsitul detaliului cu modelul ‘orez’, iar urmatoarele 37 ochiuri se vor tricota punct jerseu. Prima cheotoare se realizeaza la distanta de 13 cm de la inceputul lucrarii: 1 ochi margine, 2 ochiuri conform modelului, 1 jeteu, 2 ochiuri impreuna fata, 2 ochiuri ‘orez’. Urmatoarele 3 se vor tricoata la distante egale, ultima fiind situata cu 1 cm mai jos de marginea de sus. La distanta de 23.5 cm de la inceputul lucrarii se continua tricotarea dupa modelul ‘orez’, scazandu-se 12 ochiuri la distante egale, de 6 ori cate 3 ochiuri impreuna fata = 31 ochiuri. Dupa 3.5 cm se realizeaza rascroila manecii, in fiecare al 2-lea rand se inchid 2 ochiuri x1 si 1 ochi x1.
La distanta de 35 cm de la inceputul lucrarii, pentru rascroiala gatului se inchid 7 ochiuri din partea opusa, in fiecare al 2-lea rand cate 2 ochiuri x 1 si 1 ochi x 3. Concomitent, pentru umere, la distanta de 11 cm de la rascroiala manecii, se inchid 6 ochiuri si in fiecare al 2-lea rand cate 5 ochiuri x 2. Lungimea partii drepte este de 40 cm.

Partea stanga din fata: Se tricoteaza simetric cu cea dreapta.
Maneca: Se monteaza pe andrea 33 ochiuri si se tricoteaza 2.5 cm modelul ‘orez’. Se continua tricotarea cu punct jerseu, adaugandu-se in primul rand dupa modelul ‘orez’, la distante egale, 3 ochiuri = 36 ochiuri. Dupa care, in fiecare al 6-lea rand din ambele parti se adauga cate 1 ochi x 4 = 44 ochiuri.
La distanta de 16 cm de la inceputul lucrarii se inchid din ambele parti cate 3 ochiuri si in fiecare al 2-lea rand 2 ochiuri x 3, 3 ochiuri x 2. Cele 14 ochiuri ramase se inchid. Lungimea manecii e de 21 cm.

Finisarea: se cos cu acuratete toate detaliile hainutei. Pentru tricotarea gulerului se ridica ochiuri de pe marginea rascroielii gatului, lasand libere cate 3 ochiuri pentru cheotoare. Primele si ultimele 5 ochiuri se tricoteaza ‘ orez’, celelalte punct jerseu. Incepand din randul 6 se vor adauga ochiuri la distante egale: in fiecare al 4-lea rand se vor adauga cate 5 ochiuri x 3.Incepand cu randul 17 toate ochiurile se vor tricota ‘orez’, iar dupa 5 randuri acestea se vor inchide.

Florile: pentru fiecare floare se vor croseta cate 5 petale conform schemei si se vor coase una de alta pe partea dos. Marginile fiecarei flori se vor croseta utilizand modelul ‘pasi de rac’. Florile se cos pe hainuta, iar in mijloc se vor realiza cateva noduri pentru staminele florii asa cum e prezentat in desen.
Nasturii se cos pe partea stanga fata la acelasi nivel cu cheotoarele.

Caciulita: Se monteaza pe andrea 80 ochiuri. Se tricoteaza 20 randuri modelul ‘orez’ si se continua cu punct jerseu.La distanta de 14 cm de la inceputul lucrarii se incep scaderile: in fiecare al 2-lea rand la distante egale se vor scadea cate 8 ochiuri de 8 ori, in asa fel incat urmatoarea scadere sa se situeze deasupra celei anterioare. Ultimele ochiuri se trec prin firul de lucru taiat. Se cos marginile caciulitei. Se croseteaza o floare la fel ca cele pentru pardesiu. Floarea se coase in varful caciulitei.
schema pardesiu
Manusile: Se monteaza pe andrea 22 ochiuri si se tricoteaza 8 randuri modelul ‘orez’dupa care se continua cu punct jerseu. In randul 1 se adauga 5 ochiuri la distante egale. La 7 cm de la inceputul lucrarii ochiurile se scad in felul urmator:
Randul 1: 1 ochi fata, *4 ochiuri fata, 2 ochiuri impreuna fata, se repeta de la * de 3 ori si se incheie cu 2 ochiuri fata.
Randul 2 si toate randurile pare: se tricoteaza conform schemei.
Randul 3: 1 ochi fata, *3 ochiuri fata, 2 ochiuri impreuna fata, se repeta de la * de 3 ori si se incheie cu 2 ochiuri fata.
Randul 5: 1 ochi fata, *2 ochiuri fata, 2 ochiuri impreuna fata, se repeta de la * de 3 ori si se incheie cu 2 ochiuri fata.
Randul 7: 1 ochi fata, *1 ochiuri fata, 2 ochiuri impreuna fata, se repeta de la * de 3 ori si se incheie cu 2 ochiuri fata=11 ochiuri.
Firul de lucru se taie destul de lung. Ochiurile ramase se trec prin firul de lucru, firul se strange si cu restul se cos marginile pe partea dos. Firul se taie si se fixeaza pe partea dos. Cea de a doua manusa se tricoteaza asemanator cu prima.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *