Jacheta cu flori brodate si caciulita


jacheta cu flori brodate si caciulita-senpolia

jacheta cu flori brodate si caciulita-senpoliaMarimea: 56/62;
Materialele necesare:
– 150 g fir de culoare alba si câte 50 g fir de culoare roz si roz deschis (100 % lana, 203 m/50g);
– Andrele nr.2.5 si nr.3 si andrele pentru ciorapi nr.2.5 si nr.3;
– 3 nasturi;
– Fermoar;
– 40 cm elastic (2 cm latimea);
– 3 capse.

Densitatea firului: 31 ochiuri x 39 randuri = 10 x 10 cm.

Modelul in dungi (punct jerseu):* 2 randuri cu fir de culoare roz, 2 randuri cu fir de culoare alba, 2 randuri cu fir de culoare roz deschis, 2 randuri cu fir de culoare alba, se repeta de la *.

Jacheta:
Spate: Se monteaza pe andrelele nr.2.5 cu fir de culoare alba 94 ochiuri si se tricoteaza o bentita de 26 randuri punct jerseu. Dupa care se va tricota cu andrelele nr.3, 26 randuri modelul in dungi, 28/32 randuri cu fir de culoare alba, 16 randuri modelul in dungi si celelalte cu fir de culoare roz.
Dupa 14/15 cm de la bentita, pentru rascroiala manecilor se vor incheia din ambele parti 1 x 12 ochiuri.
Dupa 28/30 cm de la bentita toate ochiurile se incheie.

Partea dreapta fata: Se monteaza pe andrelele nr.2.5 cu fir de culoare alba 52 ochiuri si se tricoteaza o bentita de 26 randuri punct jerseu. Dupa, pentru bentita laterala se vor monta suplimentar inca 12 ochiuri in primul rand, dupa care se va tricota cu andrelele nr.3, 26 randuri modelul in dungi, 28/32 randuri cu fir de culoare alba, 16 randuri modelul in dungi si celelalte cu fir de culoare roz.
Dupa 14/15 cm de la bentita, pentru rascroiala manecilor se vor incheia dinspre partea stanga 1 x 12 ochiuri.
Dupa 22/24 cm de la bentita, pentru rascroiala gatului, se vor incheia dinspre partea dreapta 1 x 24 ochiuri si in fiecare al 2-lea rand 1×4, 1×3, 1×2 si 3×1 ochi.
Dupa 28/30 cm de la bentita ochiurile ramase pentru umar se incheie.
Partea stanga fata se va tricota simetric cu cea dreapta.

Maneca: Se monteaza pe andrelele nr.2.5 cu fir de culoare alba 74 ochiuri si se tricoteaza o bentita de 20 randuri punct jerseu. Dupa care se va tricota cu andrelele nr.3, 26 randuri modelul in dungi, 28/32 randuri cu fir de culoare alba, in celelalte randuri se va tricota modelul in dungi.
In fiecare al 8-lea rand se vor adauga di ambele parti 6 x 1 ochi/ in fiecare al 6-lea rand 9 x 1 ochi.
Dupa 14/15 cm de la bentita, se va tricota drept inca 4 cm, dupa care ochiurile se incheie.

Finisarea: Se cos toate detaliile jachetei. Bentitele de pe marginea de jos a jachetei si a manecilor se indoaie spre interior si se cos. La maneci se va lasa o deschizatura mica, iar prin bentita indoita se va trece un elastic. Marginile laterale interioare ale partii dreapta si stanga fata se vor indoi spre interior cu o lungime de 12 ochiuri si se va coase.
Pe andrelele pentru tricotarea ciorapilor nr. 3 cu fir de culoare roz se vor monta de pe marginea rascroielii gatului din partea dos, 85 ochiuri, lasand liberi primii 2 cm exteriori. Se va tricota punct jerseu, primele 3 randuri cu andrelele nr. 3, 8 randuri cu andrelele nr. 2.5 si ultimele 3 randuri cu andrelele nr.3. Ochiurile se incheie. Bentita se va indoi spre exterior si se va coase.
Pe partea stanga fata se vor broda 3 flori cu fir de culoare roz, aplicand cusatura “ romanita lenesa”. Pe bentita pentru nasturi se vor coase capsele in asa fel incat partea dreapta fata sa o acopere pe cea stanga 3 cm. Pe partea exterioara, deasupra capselor se vor coase nasturii.
schema jacheta cu flori brodate si caciulita-senpolia
Caciulita: Se monteaza pe andrelele nr.2.5 cu fir de culoare alba 110 ochiuri si se tricoteaza o bentita de 17 randuri punct jerseu si modelul in dungi. Dupa care se va tricota cu andrelele nr.3, 27 randuri modelul in dungi, in celelalte randuri se va tricota cu fir de culoare alba.
Dupa 19 cm de la bentita, ochiurile se trec prin firul de lucru ( Atentie! Firul se va pune in doua) si se trag. Se cos marginile laterale ale caciulii. Bentita se indoaie spre interior si se coase, dupa care bentita dubla se va indoi pe partea fata a caciulii.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *