Berretto e sciarpa blu

Berretto e sciarpa blu

bereta si fular bleuCirconferenza cranica: 44-46 cm;

Materiali necessari:

– 250 g per il blu (100% lana);

– Set di ferri da maglia no. 3 e n.4;

– Uncinetto n° 3;

O margea pentru centrul florilor.

Descrizione dell'opera:

Basco:

Se croseteaza un lant din 80 ochiuri si se inchide in cerc.

Cu ajutorul crosetei din fiecare ochi lant se monteaza pe andrelele nr.3 cate 1 ochi. Se tricoteaza punct semielastic 2.5 cm, dupa care cu andrelele nr.4 se va tricota in felul urmator: *(1 vita, 2 ochiuri impreuna fata x 5), (1 vita, 1 ochi fata x 1)*. Se repeta *-* pana la sfarsitul randului.

A seguito di, se va tricota modelul din schema – 6 cm.schema bereta si fular bleu

In continuare se va trciota cu andrelele nr.3 varful beretei cu punct jerseu. Toate ochiurile se impart in 5 parti. Primul ochi al fiecarei parti se va marca cu un fir de culoare contrastanta.

In randul urmator ochiul marcat se va tricota impreuna fata cu ultimul ochi al partii anterioare. Scaderile de ochiuri se vor realiza peste 1 rand. Cand in fiecare parte vor ramane cate 10 ochiuri, scaderile de ochiuri se vor realiza in fiecare rand ce urmeaza.

Cele 10 ochiuri ramase se trec prin firul de lucru, Il filo è serrato e fissato sul retro del lavoro.

Se croseteaza o floare oarecare si se fixeaza pe partea stanga (vedere l'immagine). In centrul florii se coase margeaua.

sciarpa:

Se monteaza pe andrelele nr.4- 7 ochiuri si se tricoteaza punct semielastic 80 cm dupa care ochiurile se inchid.

In continuare, fara a rupe firul de lucru, se monteaza de pe marginea benzii tricotate ochiuri in felul urmator: 1 occhio, 1 jeteu pana la sfarsitul benzii.

Se va continua tricotarea modelului din schema (18-20 randuri), In randurile dos toate ochiurile se tricoteaza dos. In ultimul rand toate ochiurile se vor inchide lejer.

 

lascia un commento

L'indirizzo email non verrà pubblicato. i campi richiesti sono contrassegnati *