chapeau de jardin fleuri1

Chapeau de jardin à fleurs

palariuta gradina cu flori 2
Circonférence crânienne: 48-50 cm;
Matériel nécessaire:
– 50 g fil violet Art Begonia (169m /50g);
Fire de culoare roz, Alba, jaune, verde pentru crosetarea frunzelor si a florilor.
Croseta nr.2.1 si nr.2.5.

Descriptif de l'oeuvre:
Drept baza pentru crosetarea palarioarei se va lua modelul prezentat in schema nr.1 cu mici modificari pe parcursul crosetarii.
Prudent! Fiecare rand incepe cu 4 ochiuri lant – 3 ochiuri pentru ridicare si 1 ochi lant pentru arc. Modelul utilizat la crosetarea palarioarei este in forma “de bife” – 2 picioruse cu jeteu despartite de 1 ochi lant din arcul randului anterior. Largirea varfului palariei pana la diametrul necesar se realizeaza prin adaugarea in fiecare rand la intervale egale a cate 6 “bife”. Adaugarile de ochiuri in randurile urmatoare se vor realiza cu o jumatate de segment inainte fata de cea anterioara.
palariuta gradina cu flori 3
Crochetez une chaînette de 4 mailles et fermez-la en cercle.
Rangée 1: 4 points de chaîne (3 ochiuri pentru ridicare si 1 ochi lant pentru arc), 11 picioruse cu jeteu.
Rangée 2: in fiecare arc din randul anterior se vor croseta cate 2 picioruse cu jeteu, despartite de 1 ochi lant = 12 “ bife”.
Rangée 3: Se vor realiza adaugirile – “bifele”. In fecare rand ce urmeaza, adaugirile de acest gen vor fi in numar de cate 6. Aceste adaugiri constau in crosetarea unei “bife’ suplimentare intre arcurile din randul anterior.
Rangée 4: se adauga 6 “bife’ dupa fiecare 3 bife ale randului anterior.
Rangée 5: se adauga 6 “bife’ dupa fiecare 4 bife ale randului anterior.
Rangée 6: se va croseta fara adaugiri. In fiecare arc al randului anterior se vor croseta cate 2 picioruse cu jeteu despartite de 1 ochi lant.
Rangée 7: se adauga 6 “bife’ dupa fiecare 5 bife ale randului anterior.
Ligne 8: se va croseta fara adaugiri. Varful palariei incepe sa se incovoaie putin.
Rangée 9: se adauga 6 “bife’ dupa fiecare 6 bife ale randului anterior.
Après, nu se vor mai realiza adaugiri si se va croseta palarioara pana la adancimea necesara.
Pentru o palarioara cu diametrul de 13 cm si inaltime 17 cm se vor croseta aproximativ 26 randuri.
palariuta gradina cu flori 1
Pour les bores se vor croseta 2 randuri picioruse fara jeteu. In randul 2 se vor realiza adauga cate 1 piciorus fara jeteu in fiecare al 5-lea piciorus din randul anterior. Dans la rangée suivante, din fiecare varf al piciorusului randului anterior se vor croseta cate 1 piciorus de relief si 1 piciorus cu jeteu ( Schéma n° 2). Cu croseta nr.2.1 se vor croseta 3 randuri, dupa care inca 2 randuri cu croseta nr.2.5.
Ultimul rand se va croseta “pasi de rac” cu croseta nr.2.1.
Se pot face si mai multe adaugiri cu conditia ca acestea sa nu dea borurilor o forma de valuri.
Se recomanda ca borurile palarioarei sa fie scrobite.

Trandafirul (schema nr.3):
Se croseteaza 1 lant din 69 ochiuri lant.
Rangée 1: in al 5-lea ochi lant se croseteaza 1 piciorus cu jeteu. En continuer, peste 1 ochi lant se vor croseta 2 picioruse cu jeteu despartite de 1 ochi lant. Se va croseta in acest fel pana la sfarsitul randului.
Rangée 2: Se croseteaza 3 ochiuri lant pentru ridicare si intoarcem lucrarea. In primul arc se vor croseta 1 piciorus cu jeteu, 3 ochiuri lant si 2 picioruse cu jeteu. En continuer, pana la sfarsitul randului se va croseta 2 picioruse cu jeteu, 3 mailles en l'air, 2 picioruse cu jeteu.
Rangée 3: In fiecare arc al randului anterior se vor croseta cate 9 picioruse cu jeteu. Prima petala se va incepe cu 3 ochiuri lant. Bentita crosetata se ruleaza in forma de spirala si se fixeaza baza acesteia.

Feuilles (schema nr.4):
Se croseteaza 1 lant din 15 ochiuri lant.
Rangée 1: in al 2-lea ochi lant se croseteaza 1 piciorus schema palariuta gradina cu florifara jeteu. En continuer, in fiecare ochi lant pana la sfarsitul lantului se va croseta 1 semipiciorus, 2 picioruse cu jeteu, 2 jambes avec 2 jets, 3 picioruse cu 3 jeteuri, 2 jambes avec 2 jets, 1 piciorus cu jeteu, 1 semipicorus, 1 pied sans jet. Lucrarea se intoarce si in directia opusa se croseteaza simetric – 1 pied sans jet, 1 semipicorus, 2 jambes avec 2 jets, 3 picioruse cu 3 jeteuri, 2 jambes avec 2 jets, 2 picioruse cu jeteu, 1 semipicorus, 1 pied sans jet. Cu ajutorul unui ochi de legatura unim partea crosetata cu varful frunzei.
In interiorul frunzei cu ajutorul ochiurilor de legatura crosetam nervurile frunzei.
Se croseteaza inca 1 lant din 25 ochiuri- 10 ochiuri pentru stibla si 15 ochiuri pentru frunza a doua care se va croseta similar cu prima. Se intoarce la inceputul stiblei cu ajutorul ochiurilor de legatura.
Se va tricota si a treia frunza sin 15 ochiuri lant si crenguta e gata.

Romanitele (schema nr.5):
In schema floarea are 6 petale, insa este loc si de a 7-ea.
Se croseteaza conform schemei nr.4.
Florile crosetate se fixeaza de palarioara asa cum e prezentat in poza.
Banda care separa borurile de restul lucrarii se poate confenctiona dupa bunul plac . Pot fi impletite ddin fire multicolore si cusute sau se va croseta un lant care se va coase.

 

3 réflexions sur "Chapeau de jardin à fleurs

  1. este un model foarte frumos, dar puteti, S’il vous plaît, ca pentru incepatori sa explicati ce inseamna ochi pentru ridicare si piciorus de relief.cu multumiri.

Laisser un commentaire

Votre adresse email ne sera pas publiée. les champs requis sont indiqués *