Kort tröja med sjalkrage

Kort tröja med sjalkrage

Pulover scurt cu guler salStorlek:36/38;
Nödvändigt material:
400 g oljetråd Austermann bambu mjuk (65% merinoull, 35% bambu, 100 m/50 g);
250 g mohair maro Defile (70% mohair, 10% merino, 20% polyamid, 100m/25 g);
Andrele nr.6 si nr.7.
Stickad täthet: 13 ochiuri x 16.5 rânduri = 10 x 10 cm tricotate cu punct jerseu.

Stickningsförklaring:
Puloverul se va tricota în două fire, 1 fir din lână merinos și 1 fir din mohair.
Pentru început se va tricota elasticul puloverului.
Se montează pe andreaua nr.6 (firul în doua), 19 ochiuri și se tricotează 72 cm cu elastic 1 x 1 (1 främre öga, 1 ochi två). Ochiurile ultimului rând se vor tricota împreună cu ochiurile rândului 1.

Brâul se așează parte peste parte si se marchează locul unde se vor realiza cusăturile laterale.
Cu andrele nr.7, se montează pe andrea 48 ochiuri de pe marginea primei jumătăți a brâului (=36 cm). În continuare se va tricota cu punct jerseu.
În al 5-lea rând de la brâu se adaugă din ambele părți câte 1 ochi și în fiecare al 8-lea rând 3 x 1 ochi = 56 ochiuri.
După 22 cm tricotați = 36 rânduri de la brâu, för att klippa ärmarna, se închid din ambele părți câte 2 ochiuri și în fiecare al 2-lea rând 1 x 2 ochiuri și 1 x 1 ochi = 46 ochiuri.
După 18 cm = 30 rânduri de la răscroiala mânecilor, pentru linia umerilor se închid din ambele părți câte 6 ochiuri, în al 2-lea rând încă 6 ochiuri.
În următorul rând se închid cele 22 ochiuri rămase.

Framsidan: Constă din doua detalii. Se va începe cu tricotarea părții dreapta față.
De la marginea stângă se lasă liber 6 cm, de pe marginea celor 30 cm ale brâului se montează pe andrele nr. 7-40 ochiuri. Det kommer att sticka med jerseypunkt. În rândul 3 de la brâu se va începe realizarea răscroielii gâtului în felul următor: 1 kantsöm, 2 maskor ihop framtill, toate ochiurile față până la sfârșitul rândului.
Această scădere se va realiza în fiecare al 2-lea rând încă de 15 ori, apoi se va realiza câte o scădere de ochiuri (în fiecare al 4-lea rând și în următorul al 2-lea rând) x 4 și în următorul al 4-lea rând se va realiza încă o scădere de ochiuri. Concomitent se vor realiza adăugările de ochiuri și scăderile de ochiuri pentru răscroiala mânecii ca la partea stânga spate.

După 18 cm = 30 rânduri de la răscroiala mânecii se va realiza linia umerilor ca la partea spate.
För vänster framsida, är monterad på stickor nej. 7, de pe marginea lăsată liber 8 ochiuri și încă 32 ochiuri de pe marginea brâului de pe partea dos a părții dreapta față = 40 ochiuri.

Partea stânga față se va realiza simetric cu partea dreapta față. Scăderile de ochiuri pentru răscroiala gâtului se vor realiza în felul următor: dinspre marginea stânga – se ia pe andrea 1 ochi ca ochi față, următorul ochi se tricotează față și se trece peste ochiul luat, 1 kantsöm.

Ärm: pe andrele nr.6 se montează 34 ochiuri și se tricoteaza 12 cm= 22 rânduri elastic 2 x 2 (2 främre stygn, 2 aviga maskor). În continuare se va tricota cu andrele nr.7, jersey poäng.
În al 15-lea rând de la elastic, se adaugă din ambele părți câte 1 ochi și în fiecare al 16-lea rând 2 x 1 ochi = 40 ochiuri.
După 39 cm = 64 rânduri tricotate de la elastic, se închid din ambele părți câte 2 ochiuri, I varje 2:a rad 1 x 2 stygn, 8 x 1 ochi și 2 x 2 ochiuri. În rândul următor se închid cele 8 ochiuri rămase.

efterbehandling: Detaliile se umezesc putin și se realizează cusăturile.
De pe marginea răscroielii gâtului ale părților față si spate se montează pe andrea 202 ochiuri. Primul rând dos se va tricota cu toate ochiurile față, după care se va tricota cu elastic 2 x 2, începând cu rândul 1 cu 1 ochi față după ochiul de margine.

Se vor tricota 117 ochiuri, după care se va tricota cu rânduri prescurtate în felul următor: Lucrarea se întoarce cu 1 jeteu, se tricotează 32 ochiuri, lucrarea se întoarce cu 1 jeteu, apoi din ambele părți se tricotează cu 4 ochiuri mai mult de 18 ori și o dată cu 13 ochiuri mai mult, întorcând lucrarea de fiecare dată cu 1 jeteu. În acest mod vor fi incluse în tricotat toate ochiurile de pe andrea. Jeteurile din rândul următor se vor tricota împreună cu ochiul ce urmează, evitând formarea găurilor.

În continuare se vor tricota încă 2 rânduri cu toate ochiurile, după care acestea se închid lejer.
Marginile înguste ale gulerului se vor coase pe marginea de sus a brâului.
Gulerul și elasticul mânecilor se îndoaie spre partea față (se bilden).

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. behövliga fält är markerade *