pulover in dungi si gentuta

Pulover in dungi si gentuta

pulover in dungi si gentutaAlder: 10 ani.
Nødvendige materialer:
Pentru pulover:
250 g fir de culoare alba (55 % bumbac, 45 % acril, 90 m/50 g);
150 g fir de culoare orange;
100 g fir albastru (100% poliester, 90 m/50 g).
Pentru gentuta:
100 g fir de culoare albastru (55 % bumbac, 45 % acril, 90 m/50 g);
Cate 50 g fir de culoare alba si orange;
– Strikkepinner nei. 5.5 si andrele pentru ciorapi nr. 5.5;
Croseta nr.5.5.

Gjengetetthet: 18 ochiuri x 25 randuri = 10 x 10 cm;

Grunnmodellen:* 13 randuri punct jerseu, 1 rand (partea dos) cu ochiuri fata*, gjenta*-*.
Ordinea tricotarii dungilor pentru pulover: cate 14 randuri model de baza cu fir de culoare alba, orange, alba, albastra, alba, orange si se va continua tricotarea cu punct jerseu cu fir de culoare alba.
Ordinea tricotarii dungilor pentru gentuta: * 2 randuri punct lenes cu fir de culoare alba, 2 randuri punct jerseu cu fir de culoare orange, 2 randuri punct lenes cu fir de culoare alba, 4 randuri punct jerseu cu fir de culoare albastra*, gjenta*-*.

Spate: Se monteaza pe andrea cu fir de culoare albastra 78 ochiuri si se tricoteaza 1 rand dos (partea dos), 11 randuri punct jerseu si 1 rand (partea dos) cu ochiuri fata. Dupa care se va continua tricotarea respectand ordinea dungilor pentru pulover.
Etter 29 cm fra første rad (62 randuri), pentru rascroiala manecilor se vor incheia din ambele parti in fiecare al 2-lea rand 3 ochiuri, 2 ochiuri si 2 x 1 ochi = 64 ochiuri.
Dupa 45 cm de la primul rand, for utringning, se vor incheia 24 ochiuri din centru si fiecare parte se va tricota separat, incheind din ambele parti ale rascroielii gatului dupa 2 randuri tricotate cate 2 ochiuri.
Dupa 47 cm de la primul rand, se vor incheia cate 18 ochiuri ramase pentru fiecare umar.

Jente: Se tricoteaza similar cu partea spate cu o mica exceptie. Etter 42 cm fra første rad, for utringning, se vor incheia 12 ochiuri din centru si fiecare parte se va tricota separat, incheind din ambele parti ale rascroielii in fiecare al 2-lea rand cate 3 ochiuri, cate 2 ochiuri si cate 3 x 1 ochi.
Dupa 47 cm de la primul rand, se vor incheia cate 18 ochiuri ramase pentru fiecare umar.

Erme: Se monteaza pe andrea cu fir de culoare albastra 34 ochiuri si se tricoteaza 1 rand dos (partea dos), 19 randuri punct jerseu si 1 rand (partea dos) cu ochiuri fata. Dupa care se va continua tricotarea respectand ordinea dungilor pentru pulover. In fiecare al 6-lea rand 13 x 1 ochi = 60 ochiuri.
Dupa 32 cm de la primul rand (62 randuri) se vor incheia din ambele parti in fiecare al 2-lea rand 4 ochiuri, 2 x 2 masker, 13 x 1 ochi, 2 masker, 3 masker.
Dupa 45 cm de la primul rand, se vor incheia cele 8 ochiuri ramase.

etterbehandling: Se cos toate detaliile puloverului. Pe schema pulover in dungi si gentutamarginea rascroielii gatului se va croseta 1 rand circular „ pasi de rac”.

Gentuta (25 x 23 cm):
Se monteaza pe andrea cu fir de culoare albastra 47 ochiuri si se tricoteaza 1 rand dos (partea dos), 4 randuri punct jerseu si 56 randuri respectand ordinea dungilor pentru gentuta.
Pentru baza se vor tricota 5 cm punct lenes cu fir de culoare albastra.
Pentru partea din spate se vor tricota 60 randuri respectand ordinea dungilor pentru gentuta.
Pentru capac se vor tricota inca 13 cm punct lenes cu fir orange, dupa care ochiurile se vor incheia.
Pentru marginile laterale si curelusa se vor tricota o banda din 11 ochiuri punct lenes cu o lungime de 95 cm, Deretter lukkes stingene.
Se coase banda intre partea fata si spate a gentutei in asa fel incat concomitent cu curelusa sa se formeze si marginile laterale ale gentii.

 

Legg igjen et svar

e-postadressen din vil ikke offentliggjøres. Obligatoriske felt er merket *