Lila Kleid

Lila Kleid

Lila KleidDas Alter: 4 Jahre;

Die notwendigen Materialien:
300 g lila Faden ( 70 % Wolle, 30 % Acryl, 200 m/ 100 g);
100 g fire de culoare roz de aceeași calitate ca cea mov;
Andrele cu șnur nr. 4;
Häkelnadel Nr. 2.

Modelul utilizat pentru tricotarea fustiței: Se tricotează conform schemei nr. 1. In schema sunt prezentate doar rândurile fata, rândurile dos se tricotează conform pozei. Rândurile 1-14 se repeta pe măsura ce înaintăm în înălțime. In locurile numerotate în schema cu cifra 7, la fiecare al 10-lea rand se adaugă cate 1 ochi, tricotând ochiurile adăugate în rândurile fata ca ochiuri pe dos, iar în rândurile dos ca ochiuri pe fata.

Die Blume: Se croșetează conform schemei nr.2. Banda croșetată se rulează in forma de spirala si se prinde la baza.
Spirala se croșetează conform schemei nr.3.

Siretul: se montează 3 ochiuri p andrele și se tricotează fata, de fiecare data, după tricotarea tuturor ochiurilor din rand, se muta ochiurile la capătul opus al andrelei.

Modelul utilizat pentru tricotarea părții de sus a rochiței: Cu firul de culoare roz se montează pe andrele jumătate din necesarul de ochiuri și se tricotează în continuare cu firul de culoare mov.
Reihe 1: 1 Randmasche, 1 Auge Mädchen, 1 Leben, se repeta pana la sfârșitul rândului. Rândul se sfârșește cu un ochi margine.
Reihe 2: 1 Randmasche, jeteul se tricotează ca ochi fata, următorul ochi se ia pe andrea fără a fi împletit ca ochi dos, der Faden geht vor dem Auge vorbei. Se repeta pana la sfârșitul rândului. Rândul se termina cu un ochi margine.
Rândul 3 și următoarele: 1 Randmasche, 1 Auge Mädchen, următorul ochi se ia pe andrea fără a fi tricotat ca ochi dos, der Faden geht vor dem Auge vorbei. Se repeta pana la sfârșitul rândului. Rândul se termina cu un ochi margine.

Beschreibung der Arbeit: Rochița se tricotează incepand de la gat. Se montează pe andrele 39 ochiuri de culoare roz și se tricotează 6 rânduri utilizând modelul pentru tricotarea părții de sus a rochiței. In total obținem 76 ochiuri, care se împart în felul următor: 14 ochiuri mânecă stânga, 1 ochi raglan, 22 ochiuri partea din fata a rochiței, 1 ochi raglan, 14 ochiuri mânecă dreapta, 22 ochiuri partea din spate, 1 ochi raglan. In continuare se tricotează circular 2 ochiuri fata, 2 linke Maschen. Ochiurile raglanului se tricotează pe fata.

Pentru formarea raglanului, in fiecare rand impar, din ambele părți ale liniei raglanului se adaugă cate 1 ochi din firul dintre ochiuri, luându-se răsucit. In acest fel, din fiecare parte a liniei raglanului se adaugă cate 15 ochiuri (în total 120 ochiuri).
Ochiurile fiecărui detaliu al rochiței se trec pe andrele ajutătoare sau bolduri: 44 ochiuri mâneca stângă, 54 ochiuri partea din fata, 44 ochiuri mânecă dreapta, 54 partea din spate. Mânecile se tricotează separat, 2 vordere Stiche, 2 linke Maschen. Pentru îngustare, von beiden Seiten, în fiecare al 6-lea rand se scade cate 1 ochi de 2 ori. La distanta de 20 cm de la gat, se tricotează 6 rânduri (1 vordere Reihe, 1 Rand), danach schließen sich die Augen (se formează o mărginuță reliefata).

Ochiurile părții din fata si ale celei din spate se trec pe andrelele de baza și se tricotează circular 8 cm ( 2 vordere Stiche, 2 linke Maschen). Fortsetzen, tricotând modelul pentru fustiță, mărind numărul de ochiuri în partea de jos a fustiței, nach dem Schema. La distanta de 51 de cm de la începutul împletiturii, die Augen schließen sich.
Pentru partea de jos a mânecilor, se montează pe andrea 35 ochiuri cu fir de culoare roz și se tricotează 1 ochi fata, 1 och zwei. Pentru lărgirea mânecii, în fiecare al 16-lea rand se adaugă cate 1 ochi de 3 ori. Tricotam 25 cm, după care închidem ochiurile.
schema rochitaMânecile se prind sub mărginuța reliefata și se cos pe margini.

Pentru finisarea răscroielii gatului, se montează pe andrea 70 ochiuri din fir de culoare roz și se tricotează 6 rânduri: 1 vordere Reihe, 1 Rand, danach schließen sich die Augen. Se prind marginile. “ Tubulețul’ format se coase de răscroiala gatului, pe partea din dos.
Se croșetează floarea, spirala și șnurul de lungime de 100 cm, utilizând firul de culoare roz. Se prinde spirala de floare și se cos cu acuratețe în partea stânga de sus a rochiței.
Siretul se trece prin marginea superioara a modelului utilizat pentru tricotarea fustiței.

 

Hinterlasse eine Antwort

Deine Email-Adresse wird nicht veröffentlicht. erforderliche Felder sind markiert *