Caciula si fular circular Lalea

Caciula si fular circular „Lalea”

Vârsta: 3-5 ani;
Circumferința craniană: 52-54 cm;
Înălțimea căciulii: 20 cm;

Materiale necesare:
50 g fir verde pentru căciulă (50% lână, 45% poliacril, 5% polyester, 313 m/50g);
55 g fir verde pentru fular.
Andrele nr. 2.5 si nr. 3.5.

Explicație tricotare:
Căciula: Se va tricota circular de jos în sus.
Pe andrele nr. 2.5 se montează 132 ochiuri. schema 1 caciula si fular circular laleaschema 2 caciula si fular circular laleaOchiurile se închid în cerc și se tricotează elasticul conform schemei nr.1. În rândul 2 se vor adăuga ochiuri cu ajutorul jeteurilor. În rândul 3 jeteurile se vor tricota ca ochiuri dos. În continuare se va tricota elasticul așa cum se prezintă pe toate cele 144 ochiuri.
Când lungimea elasticului va măsura 4 cm, se va continua tricotarea cu andrele nr. 3.5 conform schemei nr.2.

Vârful căciulii se va tricota conform schemei nr.3.
Firul de lucru se taie, lăsând un capăt mai lung. Capătul firului se trece prin cele 12 ochiuri rămase.
Firul de lucru se strânge și se fixează pe partea dos a căciulii.schema 3 caciula si fular circular laleaschema 4 caciula si fular circular lalea

Fularul: (Înălțime = 19 cm, lățime = 24 cm).
Fularul se va tricota circular. Se montează pe un fir ajutător 144 ochiuri. Ochiurile se închid în cerc și se tricoteaza 10 rânduri cu toate ochiurile față. Rândul 11 va fi rând ajur și se va tricota în felul următor * 2 ochiuri împreună față, 1 jeteu * până la sfârșitul rândului. Apoi, se va continua tricotarea cu 10 rânduri cu toate ochiurile față.

Ochiurile de pe firul ajutător se trec pe o andrea. Detaliul se pliază pe rândul ajur (cu partea dos a lucrării în interior) și se tricotează câte 2 ochiuri împreună față (1 ochi de pe andreaua de lucru, cu 1 ochi de pe andreaua ajutătoare).schema 5 caciula si fular circular laleasemne conventionale caciula si fular circular lalea
Pe andreaua de lucru vor rămâne 144 ochiuri.

În continuare se vor tricota 31 rânduri conform schemei nr. 4 și rândurile 32-59 prezentate în schema nr. 5, după care urmează marginea zimțată. Marginea zimțată se va tricota în felul următor: 11 rânduri cu toate ochiurile față, 1 rând ajur, 10 rânduri cu toate ochiurile față.
Marginea se pliază pe rândul ajur, iar ochiurile ultimului rând se vor coase pe primul rând al marginii zimțate de pe partea de sus a fularului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *