Jachetica pelerina


Jachetica pelerina

Jachetica pelerinaVarsta: 3 luni;
Materiale necesare:
200 g fir orange;
Andrele nr.4.5;
1 nasture.

Densitatea lucrarii: 23 ochiuri x 27 randuri = 10×10 cm;

Modelul de baza:
Randul 1: *Se ia pe o andrea ajutatoare 1 ochi, andreaua dupa lucrare, 1 ochi fata, fata ochiul de pe andrea, se ia pe o andrea ajutatoare 1 ochi, andreaua inaintea lucrarii, 1 ochi fata, fata ochiul de pe andrea, 2 ochiuri dos), se repeta * pana la sf randului;
Randul 2 si randul 4: *4 ochiuri dos, 2 ochiuri fata, se repeta de la * pana la sf randului.
Randul 3: *Se ia pe o andrea ajutatoare 1 ochi, andreaua inaintea lucrarii, 1 ochi fata, fata ochiul de pe andrea, se ia pe o andrea ajutatoare 1 ochi, andreaua dupa lucrare, 1 ochi fata, fata ochiul de pe andrea, 2 ochiuri dos, se repeta de la * pana la sf randului.

Descrierea lucrarii: Boleroul se va tricota ca un singur detaliu, incepand cu partea spate. Ca model de baza se poate utiliza orice model torsada.
Spate: Se monteaza pe andrea 60 ochiuri si se tricoteaza 12 randuri elastic 2×2.
Dupa 12 randuri tricotate, ochiurile se impart in felul urmator: 4 ochiuri punct jerseu, 52 ochiuri modelul de baza, 4 ochiuri punct jerseu.
jachetica pelerina pe parti

Pentru formarea manecii, in fiecare al 2-lea rand (randurile fata) se va adauga cate 1 ochi dupa si inaintea ochiului de margine. Ochiurile adaugate pentru maneca se vor tricota in felul urmator: 3 randuri punct lenes, 3 randuri punct jerseu. Se vor adauga ochiuri in acest mod pana cand numarul de ochiuri pentru o maneca va fi de 24.
Dupa 48 randuri tricotate de la elastic, se va tricota in felul urmator: toate cele 108 ochiuri se vor tricota (3 randuri punct lenes, 3 randuri punct jerseu) x 2. In ultimul rand se vor inchide 15 ochiuri din centru si fiecare parte se va tricota separat.
Ochiurile pentru fiecare parte fata se impart in felul urmator: 28 ochiuri modelul de baza, 4 ochiuri punct jerseu, 24 ochiuri maneca. Cele 56 ochiuri pentru o parte se vor tricota in felul urmator: (3 randuri punct lenes, 3 randuri punct jerseu)x 3, 3 randuri punct lenes.

Partea dreapta fata: Dupa, in fiecare al 2-lea rand (partea fata, spre fundita), dupa ochiul de margine se vor tricota cate 2 ochiuri impreuna fata. Ochiurile manecii se vor tricota in continuare 3 randuri punct lenes si 3 randuri punct jerseu.
Dupa 48 randuri tricotate de la rascroiala gatului numarul de ochiuri ramase va fi de 32 (4 ochiuri punct jerseu si 28 modelul de baza).
Cele 32 ochiuri se vor tricota 12 randuri elastic 2×2, dupa care se vor inchide. In randul 4 al ealsticului pe partea dreapta fata se va realiza o cheotoare (se tricoteaza ochiul 3 si 4 impreuna, 1 jeteu).
In mod similar se va tricota si partea stanga fata, cu exceptia cheotoarei.

Finisarea: Se realizeaza cusatura elasticului pe lateral. Rascroiala gatului se va finisa prin crosetarea modelului pasi de rac. Pe partea stanga fata, in dreprul cheotoarei se va coase un nasture. Se tricoteaza o fundita sau o floricica si se va coase deasupra nasturelului.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *