basca pentru fetite

Basca pentru fetite

basca pentru fetite
basca pentru fetite

Circumferinta capului: 48-50 cm
Materiale:
100 g lana cu urmatoarea compozitie:
75% lana, 25% poliamida, 125 m/50g.
Firul are mai multe culori;
Andrele cu snur sau 5 andrele pentru impletit ciorapi nr. 3.5.
Densitatea tricotului: 22 ochiuri x 30 randuri= 10 x 10 cm.
Bata: 2 ochiuri fata, 2 ochiuri dos.

Se monteaza 104 ochiuri pe andrele ( cate 26 pe fiecare andrea) si se tricoteaza circular 4 cm bata. Continuam, tricotand punct jerseu sau ciorapeste ( 1 rand fata, 1 rand dos). In primul rand dupa bată se adauga 64 ochiuri=168 ochiuri (cate 42 ochiuri pe fiecare andrea).

Se tricoteaza 6 cm. Dupa, se marcheaza fiecare al 28-lea ochi si se tricoteaza in fiecare rand circular impreuna cu ochiul anterior. Procedura se repeta de 27 ori pana cand pe andrea ramanem cu 6 ochiuri. Cele 6 ochiuri se tricoteaza punct jerseu inca 2cm, dupa care se inchid.

 

6 thoughts on “Basca pentru fetite

  1. Buna ziua
    Am inceput acest model de bascuta, dar m-am impotmolit la faza ” se marcheaza fiecare al 28-lea ochi si se tricoteaza in fiecare rand circular impreuna cu ochiul anterior”.
    Intrebarea mea este: pe randul urmator tin cont de marcaj sau scad la rand cand numar alti 28 ochi? Trebuie sa sa cunoasca scazatura ca o linie pana in crestet sau cum sa nimereste (numar in continuare 28 ochi)?
    Multumesc de sfat dsi de model.
    O zi buna
    Multumesc de sfat si de model.

  2. Buna ziua!
    E o greșeală de exprimare, îmi cer scuze. Se scade ținând cont de marcaj. Fiecare scăzătură se va situa deasupra celei precedente.
    Mult succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *