Virkad screed med beige tråd

Virkad screed med beige tråd

sapca crosetata cu fir bejKranial omkrets: 58-59 cm;

Nödvändigt material:

– 250 g tråd "goia 80" Dertagna Filati (100% merino, 50g/80m);

– Virka No.4;

– Andrele nr 3;

1 nasture cu diametrul 3 cm;

1 suport din plastic pentru cozoroc.

Beskrivning av arbetet:
Se croseteaza un lant din 4 ochiuri si se inchide in cerc printr-un piciorus de legatura. Se croseteaza 2 ochiuri lant pentru ridicare si se croseteaza in cerc 7 semipicioruse cu jeteu, care se realizeaza in felul urmator: se ia un jeteu pe croseta, croseta se introduce intr-un ochi lant, se fixeaza firul de lucru si se trece prin ochiul lant. Pe croseta sunt 3 ochiuri, dupa care firul de lucru se trece prin toate cele 3 ochiuri.

Lucrarea se va realiza in acest mod pe spirala conform schemei.

Pentru realizarea varfului sepcii cu clinuri simetrice se vor efectua adaugiri de ochiuri, crosetand dintr-un semipiciorus doua, la intervale egale (cate 8 adaugiri in fiecare rand).schema sapca crosetata cu fir bej

Cand diametrul cercului va fi 27 cm, se vor realiza scaderi de ochiuri in acelasi mod cum au fost efectuate adaugirile, pana cand diametrul sepcii va fi de 18-19 cm. Efter,se vor croseta drept 5 cm -picioruse fara jeteu.

De pe marginile sepcii crosetate se vor monta pe andrele, ochiuri si se va tricota cu punct jerseu o banda de 3 cm. Banda se va indoi spre interior si se va fixa.

Cozorocul sepcii consta din doua detalii. Se croseteaza un lant dintr-un numar de ochiuri egal cu 1/3 din numarul de ochiuri al ultimului rand crosetat. Se croseteaza picioruse fara jeteu. Pentru realizarea rotunjirilor se vor croseta cate 2 picioruse cu jeteu impreuna la inceputul si sfarsitul fiecarui rand.

Detaliul doi se va realiza in mod similar. Cele doua detalii se aseaza unul peste altul cu partea dos spre exterior. Detalii se vor coase de jur imprejur cu exceptia marginii de sus. Se intoarce detaliul pe fata, se introduce cozorocul si se fixeaza detaliul pe partea fata a sepcii.

Dupa dimensiunile nasturelui se tricoteaza un tringhi cu punct jerseu. Nasturele se aseaza in centrul trinchiului si se imbraca cu triunghiul crosetat. Colturile tringhiului se vor coase in jurul nasturelui.

Nasturele imbracat se va coase in varful sepcii.

 

3 tankar på "Virkad screed med beige tråd

  1. in schema sunt doar primele cinci randuri. dar cum se executa al saselea si al saptelea rand

  2. Rândul 6 se croșetează ca asemănător cu rândul 5: 4 semipicioruse, din al 5-lea semipiciorus al rândului anterior mai croșetezi unul, mai croșetezi inca unul.
    In randul 7: 5 semipicioruse, din al 6-lea încă unul.
    Si tot asa pana la diametrul dorit. Fiecare adăugire se va realiza deasupra celei din rândul anterior.
    Scăderile le realizezi in mod similar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. behövliga fält är markerade *