Afrikansk violett temperatur

Villkor för underhåll av afrikanska fioler. Optimal temperatur

temperatura optima violete africaneUsambara, ursprungsregion för afrikansk violett, är en bergig region, med genomsnittliga dagstemperaturer på 20-23 °є.

In ciuda originii sale africane, Saintpaulia prefera o temperatura moderata si un loc ferit de lumina directa a soarelui pentru a creste si a se dezvolta.

Pentru a crea un mediu favorabil pentru colectia de violete, un termometru de camera este un lucru absolut necesar. Termometrul se va pozitiona in dreptul ghivecelor la acelasi nivel cu frunzele plantelor.

Pentru butasi, rasaduri sau pui de violeta, se recomanda o temperatura optima de intretinere de 24-25°С, iar daca acestea isi au locul pe rafturi special concepute, atunci raftul de sus este cel mai indicat.

Aproape de perioada de inflorire, violetele prefera o temperatura de 20-24 °С. Cu cat temperatura e mai apropiata de limita inferioara, cu atat mai mari vor fi florile si mai lunga perioada de inflorire.
Pentru violetele destinate livrarilor la distante lungi, temepratura indicata este de 10-16 °С.

Temperatura apei cu care se vor uda violetele trebuie sa fie aproximativ egala cu cea a aerului din incapere, nici intr-un caz mai mica de 15°С sau mai mare de 30°С.

Mentinerea temperaturii optime in timpul verii este dificila in perioada caniculara, mai ales daca violetele africane sunt pozitionate pe rafturi cu lampi fluorescente (lampile fluorescente dau caldura in plus).

Daca temperatura din incapere este mai mare de 27°С, au de suferit nu numai locatarii ci si violetele.

In interes propriu cat si al colectiei de violete, este de dorit ca in perioada caniculara sa se utilizeze instalatii de climatizare pentru a mentine temperatura din incapere in limitele normale.
Trebuie de tinut cont insa ca aceste aparate de aer conditionat usuca aerul din incapere.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. behövliga fält är markerade *