foto

Basker, Stickad halsduk och leggings med tonad tråd

Bereta, fular si jambiere tricotate cu fir degradeKranial omkrets: 54 cm;

Nödvändigt material:

– 600 g trådar i olika färger eller gradienttråd (75% ull, 25% polyamid);

Andrele nr.3 si nr.4.

– Virka No.2.

Beskrivning av arbetet:

Basker:

Bereta este compusa din 8 clinuri. Fiecare clin se va tricota separat fie cu fir degrade , fie cu fire de culori diferite alternand culoarea firului dupa bunul plac, på följande sätt:

Se monteaza pe andrea 14 ochiuri si se tricoteaza punct jerseu. In fiecare al 3-lea rand (Främre raden) se vor adauga din ambele parti de 5 ori cate 1 ochi in felul urmator: 1 kantsöm, 1 öga tjej, liv, jersey poäng, liv, 1 öga tjej, 1 kantsöm. In randurile dos jeteurile se vor tricota ca ochi rasucit dos. In randurile dos adaugirile de ochiuri se vor realiza in mod similar = 24 ochiuri.

Dupa 20 randuri de la primul rand se vor realiza scaderile de ochiuri: 1 kantsöm, 2 stygn tillsammans med ansiktet till vänster, jersey poäng, 2 stygn tillsammans med ansiktet till höger, 1 kantsöm. Scaderi similare se vor realiza in fiecare al 4-lea rand de 9 ori.

Din cele 4 ochiuri ramase, cele 2 din centru se vor tricota impreuna, dupa care ochiurile se vor inchide.

Se vor tricota 8 clinuri.

Marginile laterale ale fiecarui clin se vor finisa cu cate 1 rand picioruse fara jeteu, dupa care se vor coase.

Gaura ramasa in varful beretei se va finisa crosetand circular picioruse fara jeteu, scazand cate 6 ochiuri in fiecare rand, pana cand aceasta se va umple. Fara a taia firul de lucru se va croseta un lant din 7 ochiuri si 1 rand picioruse fara jeteu. Banda astfel crosetata se va fixa in varful beretei in forma de “ochi”.

De pe marginea de jos a fiecarui clin se vor monta pe andrelele nr.3 cate 10 ochiuri = 80 ochiuri si se tricoteaza punct jerseu pana cand lungimea beretei va fi de 54 cm. Banda astfel tricotata se va indoi in jumatate spre partea dos si se va coase.

Halsduk:

Se monteaza pe andrea 46 ochiuri si se tricoteaza 6 randuri punct elastic, dupa care se vor tricota 530 randuri in felul urmator: 3 lata poängstygn, 40 stygn tröja poäng, 3 lata poängstygn.

Fularul se va finisa cu 6 randuri punct elastic.

Se vor confectiona 10 moturi de culori diferite (fiecare mot va fi confectionat din fir de o singura culoare). Moturile se fixeaza la capetele fularului – 5 moturi/ capat.

Jambierele:

Se monteaza pe andrea 78 ochiuri si se tricoteaza 16 randuri punct elastic.

Dupa se vor tricota drept 52 randur=18 cm punct jerseu, dupa care se vor realiza scaderile de ochiuri in felul urmator: 1 kantsöm, 2 stygn tillsammans med ansiktet till vänster, jersey poäng, 2 stygn tillsammans med ansiktet till höger, 1 kantsöm. Scaderi similare se vor realiza in fiecare al 8-lea rand de 5 ori si de 6 ori in fiecare al 6-lea rand = 54 ochiuri.

Dupa 25 cm de la prima scadere se va tricota cu andrelele nr.3 -10 randuri punct elastic, varefter ögonen stängs.

Se realizeaza cusatura laterala a jambierelor.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. behövliga fält är markerade *