finisare tricotare

Mici trucuri pentru finisarea articolelor tricotate

Finisarea articolelor tricotate. Mici siretlicuri
Mici trucuri pentru finisarea articolelor tricotate

Cusatura de tricotaj realizata cu ajutorul acului
Trucuri pentru finisarea articolelor tricotateAndrelele se pozitioneaza paralel. Se introduce acul in primele doua ochiuri din detaliul partii de sus de la stanga spre dreapta, dupa care in acelasi mod se introduce acul in primele doua ochiuri din detaliul partii de jos. Dupa care, *se introduce acul in detaliul partii de sus mai intai in al 2-lea ochi din cele luate anterior si in ochiul ce il urmeaza (poza nr.1). Se trece la detaliul partii de jos, introducand din nou acul in al 2-lea ochi luat anterior si in urmatorul ochi (poza nr.2)*. Se repeta *-*.
Cusatura de tricotaj realizata cu ajutorul crosetei
trucuri pentru finisarea articolelor tricotateDetaliile care formeaza articolul se aseaza unul langa altul cu partea fata sus. Se introduce croseta sub piciorusul ochiurilor de margine ale ambelor detalii, firul se trece cu ajutorul crosetei prin cele doua ochiuri si se croseteaza un semipiciorus.
„Pasi de rac”
Trucuri pentru finisarea articolelor tricotateSe realizeaza cu ajutorul crosetei de la stanga spre dreapta. Se introduce croseta in baza unui ochi de pe marginea detaliului si se trage 1 ochi. Se trece firul prin acul crosetei si se incheie doua ochiuri impreuna. Se continua, repetand etapele descrise.
Confectionarea motului
Trucuri pentru finisarea articolelor tricotate1. Se taie din carton doua cercuri identice cu diametrul necesar. Se pun unul peste altul si se face o gaura in mijlocul acestora. Cercurile se infasoara cu fir, trecand firul prin gaura din centru, pana cand acoperim suprafata cercurilor.

2. Toate firele infasurate se taie cu foarfeca pe margine, introducand lamele foarfecelui intre cercurile suprapuse.

3. Se indeparteaza cercurile si se fixeaza fierele taiate in centru, infasurandu-le de cateva ori cu un fir de aceasi culoare cu cea a motului, dupa care se face un nod. Cercurile din carton se inlatura.

Montarea ochiurilor de pe margine cu ajutorul crosetei
Trucuri pentru finisarea articolelor tricotateE un procedeu destul de simplu. Se introduce croseta in ochiul de margine, se trece firul de lucru cu ajutorul crosetei prin ochiul de margine. Ochiul format de pe croseta se trece pe andreaua de lucru. Se repeta procedura pana cand vor fi montate toate ochiurile de pe margine.
Cusatura „Acul in urma”
Trucuri pentru finisarea articolelor tricotateE cea mai simpla si cea mai des utilizata cusatura. Pentru realizarea acesteia, detaliile hainei se aseaza cu partea fata in interior. Se introduce acul cu ata in ochiurile de pe margine ale ambelor detalii, dupa care se trece acul cu doua ochiuri in urma, se trece iar peste doua ochiuri. Firul nu se strange cu putere atunci cand se realizeaza cusatura.
Cusatura „Dungi verticale”
Trucuri pentru finisarea articolelor tricotateSe introduce acul dinspre partea dos a lucrarii sprea partea fata in stanga ochiului peste care va trece firul. Se trece firul peste ochi, introducand acul sub doua fire de pe partea dos, dupa care se scoate pe partea fata in partea dreapta a ochiului peste care va trece firul. Se trece firul peste ochi, introducand acul sub doua fire de pe partea dos, dupa care se scoate pe partea fata in partea stanga a ochiului peste care va trece firul.
Cusatura „Dungi orizontale”
Trucuri pentru finisarea articolelor tricotateSe introduce acul dinspre partea dos a lucrarii sprea partea fata in centrul ochiului de margine. Se trece firul peste un ochi, introducand acul dinspre partea fata in centrul urmatorului ochi. Dupa care se trece acul dupa ochiul urmator si se scoate pe partea fata in centrul ochiului ce urmeaza.
Fixarea ciucurilor
Trucuri pentru finisarea articolelor tricotate
 

En tanke om "Mici trucuri pentru finisarea articolelor tricotate

Legg igjen et svar

e-postadressen din vil ikke offentliggjøres. Obligatoriske felt er merket *